Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziecko bo gram w gry ?

KonnorV2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno lepiej grać w gry, nieważne w jakim wieku, niż chlać albo ćpać za całą wypłatę. Poza tym  Granie w gry > oglądanie telewizji :P

Nazwij rodziców dzieciakami, bo oglądają telewizje, a w telewizji są też bajki dla dzieci. Wychodzi na to samo :D

Opublikowano

Zrobiłem tak jak pisałeś zaprosiłem kumpli na piwko i żeby pograć zgodzili się ze względu na piwo, przyszli i dałem jednemu zagrać w Dead Space 1 :) pograł chwilę i w mieście gdy jeden potwór wyskoczył z znienacka chłopak podskoczyl odłożył myszkę odwrócił się do mnie i mówi

- ja pier..... co za poje....... gra w co ty kur...... grasz ?.

Ja gdy się przestałem śmiać odpowiedziałem

-w gry dla dzieci.

pytam drugiego kumpla

,może ty zagrasz ?.

A on na to:

- spoko ale w inną grę.

Więc mu włączyłem Pneumbre :) gra gra narazie ma spokój, nic się nie dzieje i mówi:

- O co w tej grze kur.... chodzi ?

A Tu nagle zaczyna go gonić potworek ten ucieka przed nim wbiegł do jakiegoś pomieszczenia ze skrzyniami i stanął za jedną i czeka, w moim pokoju cisza słychać kroki tego stwora nikt się nie odzywa tylko się gapią w monitor, ja nie mogłem się oprzeć i krzyknąłem buu ten rzucił myszkę i do mnie:

- poje...... Cię ? Daj grać w spokoju ja pier........

I tak graliśmy w BF bad Company 2 bo nie chcieli grać w tamte :) było miło i umówiliśmy się na kolejny weekend żeby pograć.

Może teraz zmienią podejście do tego że gram.

Pls, co tak ostro xD

Na początek było im włączyć jakieś "proste" gry a nie od razu na pierwszy ogień horrory B) Było im włączyć jakieś Call of Duty, Battlefielda (3,4), Need for Speeda, SYMULATOR FARMY 2015!, fifę.

No sam tak patrzę na tą pneumbrę i tak myślę, że jakbym praktycznie nie grał w gry to raczej w taką grę bym zagrać nie chciał ;_: 

3t6EGVz.png

Opublikowano

Ostatnia sytuacja w której miało miejsce ze nazwali mnie dzieciątkiem to taka że przyszli do mnie kumple i zapytali czy pójdę z nimi się zabawić pomyślałem że może być fajnie ale gdy dodali "walniemy kreskę i będzie zajebiscie" odmowilem im i powiedziałem że zostane w domu i może w coś program więc oni co ja jestem dzieciak ze wole gry od kumpli ? Wyprosilem ich. Mogę iść się napić, zapalić, ale nie będę wciągnął główna bo kolega przy mnie przedawkowal a oni tego nie rozumieją.

Czy ty żartujesz? Ja tu płaczę ze śmiechu, masz 25 lat? Dałbym 10, po tym co tu piszesz.

Opublikowano

To ze grasz nie znaczy ze jestes dzieckiem.. Moja 26-letnia znajoma wychowujaca 2'jke dzieci w wolnych chwilach sobie pogrywa w MMO ;) Ja mam 20 lat, pracuje, mieszkam baaaardzo daleko od mojej rodziny, musze wiec sam o siebie dbac a rowniez uwielbiam gry... A gdybym byl dzieckiem to pewnie juz dawno bym wyladowal na ulicy.

Nie przejmuj sie rodzinka, gry komputerowe to najzwyczajniejsza rozrywka/hobby, nie ma w nich nic zarezerwowanego tylko dla dzieci (sa wyjatki).

P.S.: Jako rekord, kilka lat temu w grze Metin2 poznalem rodzinke : Mama i tata po 53 latka a syn 27 i sobie razem pogrywali wieczorami :)

sygna.png

Opublikowano

Gry to sposób rozrywki. Nawet lepszy niż bezsensowne picie alko co weekend, także nie jest to wyznacznik wieku.

Opublikowano

Gry to sposób rozrywki. Nawet lepszy niż bezsensowne picie alko co weekend, także nie jest to wyznacznik wieku.

Coś o tym wiem, bo moi dawni znajomi z osiedla piją praktycznie codziennie jak mają kasę. Nie dzięki już wolę gnić jak mumia przy kompie i grać.

Opublikowano

Stary ty tutaj beke sobie z nas walisz czy jak ??

Masz tyle lat a wyżalasz się tu jak jakieś dziecko z gimnazjum.

Sam mam 21 lat, i napierdalam z kumplami w Heroes-y III przy piwku.

Opublikowano

No i co z tego że mam 25 lat ? Forum jest po to żeby na nim pisać, a co będę pisał to już moja sprawa. A jeśli chodzi o ten temat to gdybyś tyle razy co ja słyszał teksty typu "jesteś dziecko bo grasz w gry" to zaczął byś się zastanawiać czy to przypadkiem nie prawda, dla tego napisałem tu temat żeby dowiedzieć się co myślą inni i nikomu tym krzywdy nie robię.
Opublikowano

No i co z tego że mam 25 lat ? Forum jest po to żeby na nim pisać, a co będę pisał to już moja sprawa. A jeśli chodzi o ten temat to gdybyś tyle razy co ja słyszał teksty typu "jesteś dziecko bo grasz w gry" to zaczął byś się zastanawiać czy to przypadkiem nie prawda, dla tego napisałem tu temat żeby dowiedzieć się co myślą inni i nikomu tym krzywdy nie robię.

Muszą mieć jakieś powody by mówić takie rzeczy. Nie obraź się, ale po stylu twoich wypowiedzi wyobrażam sobie ciebie jako 25-letniego nerda, który każdą chwile życia poświęca na granie, a jak ludzie z otoczenia starają ci się "delikatnie" powiedzieć że coś jest z tobą nie tak, to lecisz na forum i czytasz komentarze: "To normalne","Jak Lubisz to graj, wiek nie ma znaczenia"

Po czym z uśmiechem na twarzy siadasz i wpierdalasz chrupki przed kompem udając że wszystko jest OKEJ bo przecież koledzy z Forum tak napisali.

Weź się w garść ziomek...

Opublikowano

Nie żeby coś, ale są takie miejsca w tym kraju gdzie wszelkie odchylenia od normy są tępione albo przynajmniej niezrozumiałe.

Opublikowano

Moj stary ma 57 lat i gra od 7 lat w metina ale on juz zycie ma ogarniete a ty jestes w tej fazie ze musisz zyc i sie bawic a nie grac jak cwel jakis

Opublikowano

Nie żeby coś, ale są takie miejsca w tym kraju gdzie wszelkie odchylenia od normy są tępione albo przynajmniej niezrozumiałe.

Już nie chce mi się wierzyć że aż tak go gnębią za te granie. Gdyby jego starzy chcieli go wytępić to by go wyjeb*li z domu i po problemie.

Pewnie każdy zauważył że wyrastasz na jakiegoś odmieńca, który chowa się do pokoju zaraz po przyjściu z pracy, i teraz starają ci się to powiedzieć mówiąc CI że jesteś dzieckiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...