Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziecko bo gram w gry ?

KonnorV2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Od pewnego czasu często rodzina i niektórzy znajomi mówią mi że jestem dzieciak bo gram w gry (mam 25 lat) denerwuje mnie to bo znam gry w które większość z rodziny i znajomych by nie grała bo są za straszne albo za trudne. Przyznam że gram czasem w gry dla młodszych graczy jak Mario czy Rayman. Aktualnie przechodzę TES Skyrim, Cold Fear, Crysis 2, torchlight 2 i parę MMO :). chciał bym dodać że nie spędzam całego dnia przed komputerem tylko gdy wrócę z pracy wieczorem jak nigdzie nie wychodzę i w weekend czasem sobie nocke w iMetina walne. Czy waszym zdaniem zachowuje się jak dziecko ? Może faktycznie muszę mniej grać ?

Opublikowano

Od kiedy gry mają górną granice wiekową? Skoro znajdujesz czas na przyjemności w tym wieku to duży plus dla Ciebie i znajomi pewnie Ci zazdroszcza

Opublikowano

Skoro nie spędzasz całego dnia przed kompem, to nie ogarniam tego czemu mówią żeś dzieciak. Widać że się nie znają bo gry są dla każdego w wieku etc. Możesz im dowalić że gra w butelkę albo w klasy to też dla dzieci bo to końcu gra. xD

Ja sam mam 24 lata i co? Moja rodzina nic mi nie mówi, bo to też jakaś forma spędzania czasu i to o wiele lepsza niż ćpanie i chlanie pod monopolowym które przyjęło się za. "Normalność"

Btw. Też z sentymentu sięgam po starsze gry typu Mario etc. Nie uznawałbym ich za gry dla dzieci.

Opublikowano

Jak dla mnie ci, którzy mówią że gry są dla dzieci to idioci. Jak tak, to niech takim małym dzieciom dadzą GTA, silent hill, postala lub jakąkolwiek inną grę przeznaczoną dla dorosłych. Nie bez powodu na wielu pudełkach znajdziemy dziś 18+. Powiem to tak. Moim zdaniem to oni są jacyś dziecinni i niedojrzali, ponieważ czepiają się dorosłego człowieka o jego hobby. Każdy lubi co innego. Jedni po pracy będą pić piwo i gapić się w TV, inni będą czytać, a ty będziesz sobie grać. Takie granie to nic złego, hobby i sposób na rozrywkę jak każdy inny. A co do gier takich jak mario... Sam będąc już dorosły czasem grywam w takie gierki i wciąż cieszą, a przy tym wkurzają bo przejść nie mogę...:P

Opublikowano

Widać żyjesz w otoczeniu ludzi o małym światopoglądzie.Wszystko jest dla ludzi, a zwłaszcza gry, które zostały stworzone do tego by zapychać wolny czas. To, że masz 25 lat i grasz w różne gry to jest twoja sprawa i twój gust, inni powinni mieć na to wywalone.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Ostatnia sytuacja w której miało miejsce ze nazwali mnie dzieciątkiem to taka że przyszli do mnie kumple i zapytali czy pójdę z nimi się zabawić pomyślałem że może być fajnie ale gdy dodali "walniemy kreskę i będzie zajebiscie" odmowilem im i powiedziałem że zostane w domu i może w coś program więc oni co ja jestem dzieciak ze wole gry od kumpli ? Wyprosilem ich. Mogę iść się napić, zapalić, ale nie będę wciągnął główna bo kolega przy mnie przedawkowal a oni tego nie rozumieją.

Opublikowano

Ja mam 23 lat i też lubie sobie popykać w jakieś gierki. Moja mama mówi że zachowuje się jak dzieciak ale wole poleżeć na łóżku, pociupciać w gta a nie zataczać się po przystanku :D Wyrosłem z tego xD 

Opublikowano

Powiem tak gry są dla wszystkich wszystko jest dla wszystkich lecz są granice , wiadomo ćpanie nie jest wyjściem ewakuacyjnym . Jeżeli tak kumple mówią zaproś ich na jakieś nocne granie i zacznij im tłumaczyć co jest pięć .

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Zrób lana na inferno i niech zobaczą, kto ma lepszy refleks :)

Gry przez większość ludzi są postrzegane jako zabawa dla dzieci. Tak samo moi rodzice, chce sobie kupić grę (bf4), to oni, że gry są dla dzieci.

Gry też mogą powodować zainteresowanie innymi rzeczami, np. grając w batka, zainteresowałem się wojskiem, uzbrojeniem i to bardzo kręci. Dorośli i młodzież tego nie rozumie, jak widze 15 letniego cwelsa, który składa ręce i udaje pistolet, i do tego klapie nimi, to jest mi żal za takich bezbekow.

Opublikowano

Przecież sporo gier, zwłaszcza FPS, np. Battlefield 4 czy CoD: Advanced Warfare są od 18 lat, więc to też zależy w jakie gry się gra.

Opublikowano

Gry są dla wszystkich nie ma na to ograniczenia wiekowego a granie w stary np. Mario to klasyk przecież. Pro gracze na mistrzostwach też się nazwie dzieciuchami? Już widziałbym ich rozmowy z pashą. Dla mnie lepsze jest granie w gry niż jak pisali wyżej chlać do upadłego pod monopolowym.

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

W sumie to masz lepiej, bo ja jestem młodszy i mi się gry już dawno znudziły. Przez to mam słabszy kontakt z kolegami, którzy potrafią grać na komputerze cały dzień.

Opublikowano

Gry nie są dla dzieci, nie ma dla nich przedziału wiekowego.

To po co są tworzone gry +18 itd?

Według mnie to normalne, że grasz w gry gdy Ci się nudzi. Mój wujek ma ponad 30 lat i tak samo jak ty gra w gry.

Jakoś nikt na to nie zwraca uwagi. :)

Opublikowano

Powiem tak gry są dla wszystkich wszystko jest dla wszystkich lecz są granice , wiadomo ćpanie nie jest wyjściem ewakuacyjnym . Jeżeli tak kumple mówią zaproś ich na jakieś nocne granie i zacznij im tłumaczyć co jest pięć .

Zrobiłem tak jak pisałeś zaprosiłem kumpli na piwko i żeby pograć zgodzili się ze względu na piwo, przyszli i dałem jednemu zagrać w Dead Space 1 :) pograł chwilę i w mieście gdy jeden potwór wyskoczył z znienacka chłopak podskoczyl odłożył myszkę odwrócił się do mnie i mówi

- ja pier..... co za poje....... gra w co ty kur...... grasz ?.

Ja gdy się przestałem śmiać odpowiedziałem

-w gry dla dzieci.

pytam drugiego kumpla

,może ty zagrasz ?.

A on na to:

- spoko ale w inną grę.

Więc mu włączyłem Pneumbre :) gra gra narazie ma spokój, nic się nie dzieje i mówi:

- O co w tej grze kur.... chodzi ?

A Tu nagle zaczyna go gonić potworek ten ucieka przed nim wbiegł do jakiegoś pomieszczenia ze skrzyniami i stanął za jedną i czeka, w moim pokoju cisza słychać kroki tego stwora nikt się nie odzywa tylko się gapią w monitor, ja nie mogłem się oprzeć i krzyknąłem buu ten rzucił myszkę i do mnie:

- poje...... Cię ? Daj grać w spokoju ja pier........

I tak graliśmy w BF bad Company 2 bo nie chcieli grać w tamte :) było miło i umówiliśmy się na kolejny weekend żeby pograć.

Może teraz zmienią podejście do tego że gram.

Opublikowano

Rób na to, co masz ochotę i czerp z tego przyjemności co będziesz się nas pytać co ty masz w życiu robić ? jesteś już pełnoletni sam decyduj, a jeśli znajdujesz czas na tez inne rzeczy po pracy np spacer z dziewczyną czy spotkanie z kumplem w barze na 13 na piwo no to w czym problem inni ci zazdroszczą ;)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Taki wiek a takie pytanie..  :rolleyes: 

Rób co lubisz i nie patrz na to co robią inni. Skoro sprawia Ci to przyjemność to dlaczego miałbyś z tego rezygnować? Granie to granie. Inni dużo starsi np. wciąż oglądają bajki dla dzieci i nikt z tego problemu nie robi.

Tak jak to już sporo osób powiedziało - gry nie mają przedziału wiekowego. Więc nie zadawaj głupich pytań i idź grać.  :D 

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Gry nie są dla dzieci, nie ma dla nich przedziału wiekowego.

To po co są tworzone gry +18 itd?

Według mnie to normalne, że grasz w gry gdy Ci się nudzi. Mój wujek ma ponad 30 lat i tak samo jak ty gra w gry.

Jakoś nikt na to nie zwraca uwagi. :)

Jak to nie ma przedziału wiekowego dla dzieci? 7+ to nie jest dla nich przedział? :P

Ale fakt faktem, jeśli mówią żeś dziecko etc to są to ludzie o małym światopoglądzie. Tak samo naukowcy twierdzący że przez gry, tyjemy. :D No dobra w tym przypadku coś może być, ale nie popadajmy z skrajności w skrajność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...