Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na Windows 8.

Karol990428

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, otóż mam windows 8.1 i minecraft czasami się wyłącza :(

nie pisze crash tylko poprostu się zamyka.

Wie ktoś jak to naprawić??

Mój Komp:
System operacyjny Windows 8.1 Home Edition
Typ procesora: Intel® Core™ i3-4160 3.60 GHz
Pamięć RAM: 2x4 GB GOOD RAM
Karta graficzna: AMD Radeon R9 200 Series
Karta graficzna: Intel® HD Graphics 4400
Karta sieciowa: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter
Płyta główna: GIGABYTE GA-B85M-HD3 ULTRA DURABLE
Obudowa: MODECOM TREND
Dysk: 2TB

graphic.png
Opublikowano

Zrób tak:

Przeczyść kompa ccleanerem, zrób skan antyvirusem i potem go wyłącz. Również wyłącz zapore jeżeli masz ją włączoną.

Zainstaluj najnowsze sterowniki od karty graficznej i zaktualizuj jave do najnowszej na win 8 tylko ona musi być pod twój system czyli np x64 czy x32.

Spróbuj tego wszystkiego i napisz czy działa. Jeszcze na koniec przeinstaluj minecrafta. 

Jeżeli to nie pomoże to musimy znaleźć crashloga i wyczytać co tam jest nie tak.

Kappa.

Opublikowano

Jeżeli te rzeczy nie pomogą co napisali użytkownicy wyżej, to przydziel Magic Launcherem więcej Ramu dla Minecrafta ;)

Możliwe, że przydzieliłeś mu mało pamięci i się wyłącza bez nawet żadnego crash loga.  

Opublikowano

Mam javę 7 najnowszą, kompa czyściłem, sterowniki mam najnowsze, ramu do mc daje 2,4 gb jak daję więcej to launcher się wyłącza

(Kompa mam zaledwie od miesiąca)

graphic.png
Opublikowano

Odpal minecrafta od nowa, poczekaj aż się wyłączy. Potem wejdź w %appdata% > minecraft> logs> i podaj mi najnowszy log jaki tam będzie. Spróbuje coś z tego wyzyskać.

Kappa.

Opublikowano

Mam javę 7 najnowszą, kompa czyściłem, sterowniki mam najnowsze, ramu do mc daje 2,4 gb jak daję więcej to launcher się wyłącza

(Kompa mam zaledwie od miesiąca)

Najnowsza java to Java 8 Update 25 więc usuń tą javę co masz na komputerze i zainstaluj najnowszą czyli Java 8 Update 25

Opublikowano

Próbowałeś używać innego launchera np Keinett, crystallauncher, AK launcher, Magic Launcher? Spróbuj i jeżeli błąd na nich nie będzie wyskakiwał to może zyczu jest coś nie tak.

Kappa.

Opublikowano

Problem teraz (jak na razie) nie występuje :)

Sterowniki kart graficznych mam najnowsze

Problem ten już nie będzie występował gdyż była to wina Javy więc wystarczyło zainstalować najnowszą wersję.

Opublikowano

No właśnie to jest bardzo dziwne. U niektórych działa z nowszą JAvą, u innych ze starszą... Mi pomogło zainstalowanie starszej wersji. No ale fajnie słyszeć, że ci działa :) Miłego śmigania.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...