Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DragonFans Seazon 2 full|Exp:1000x|Drop:40%|

dragonir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Info

Nazwa serwera: DragonFans

Max il. Graczy Online: 500

Godziny działania: 24/7

Strona serwera: www.drgfans.dyn.pl

Forum serwera:http://dragonfansmuonline.jun.pl/

KONFIGURACJA

Wersja: Sezon 4 Epizod 6

Exp: Pvp / Vip

800x/ 1200x

Drop: Pvp / Vip

25% / 40%

Bless Bug: Off

HP Mobów: 100%

Reset: 400lvl

Staty: Kasują się po resecie

Punkty po resie: 500 punktów do rozdania po resecie.DL,MG- 600 punktów do rozdania po resecie

Max Staty: 32K

Eventy: Tak

Zen Party Bug: Nie

Patry Exp: Tak

Potion Bug: Nie

Gildia: 300 LVL

MG: 220 LVL

DL: 250 LvL

SUM: 1LvL

Max level Itemka: +15+28

Kasowanie Postaci: do 100lvl'a

Serca etc: Tak

X-Shop: Nie

Postacie

DK: 6

DW: 6

Elf: 6

SUM: 6

MG: 7

DL: 7

CHAOS MACHINE

+10: 50 (+Luck: 75 )

+11: 50 (+Luck: 75 )

+12: 45 (+Luck: 70 )

+13: 45 (+Luck: 65 )

Vip: +10 %

INWAZJE

Golden Goblin: co 2h

Golden Titan: co 2h

Golden Dragon: co 2h

Golden Lizard: co 2h

Golden Tantalos: co 3h

Golden Rabbitend: co 3h

Golden Great Dragon: co 3h

Golden Iron Knigh: co 3h

Golden Twin Tale: co 3h

Golden Dark Knigh: co 3h

Golden Devil: co 3h

EVENTY

* Blood Castle *

* Devil Square *

* Chaos Castle *

* Castle Siege *

* Castle Deep Event*

* CryWolf *

* Nightmare *

* Raklion Event *

* Kundun *

DOWNLOAD

Client w dziale Download na stronie serwera

ADMINI

Administrator Serwera:

DRAGON

GameMaster:

Opublikowano

Przy 500 pkt za rr moim zdaniem powinna byc wieksza roznica miedzy DL MG i reszta. Np 500/600-700.

Poza tym moze byc ciekawie. Jakies zabezpieczenia antyhack i DDOS?

Opublikowano

tak sa zabzepiczenia server jest w fazie ustawiania to dam 500pkt mg-dl 600 server stoj na dedyku ktory ma zabezpieczena ddos + do tego moje wlasne zabezpieczenia przed ddos i innymi hackami.

Opublikowano

a command u DL-a bedzie tez sie kasowalo ? moim skromny zdaniem powinno ono zostawac cale lub jakas czesc jego np wbijemy 1k cmd i ono zostaje a jak wbijemy 1,5k cmd to po rr cofa sie do 1k bo np kruk crit potrzebuja cmd na ktorego trzeba marnowac kolejne punkty.

Opublikowano

Celna uwaga z cmd... w sumie to tych punktow mogloby byc z 700. Testy sa otwarte dla wszystkich? Chetnie pomoglbym sprawdzic dziury pod katem speedhackow

Dla MG sugeruje wiecej niz dla bk,sm,me bo przeciez za lvl maja 2 pkt wiecej, a po 220lvl 1 wiecej od reszty klas. Dla DL albo nieco wiecej niz MG albo staty cmd pozostawiac.

Jakies gr, max rr? Czy po uzbieraniu max statow nie ma juz zadnych bonusow z tytulu levelowania

Opublikowano

Postaram sie cos takiego ustawic ale nie wiem czy mi sie uda zeby cmd zostawalo nie ma zadnych gr sa wprowadzone CRD za rr za kazdy reset 8crd liczba resow nie ograniczona moim zdaniem lepsze rozwiazanie niz zwykle wbijanie gr testy sa otwarte server postaram sie skonczyc do 27 wszystkie uwagi proprozycje prosze pisac na gg podane na stronie lub na forum na czacie

Opublikowano

Wieczorem bede na testach... tylko nie banuj ;)

Co do DL to mozna po prostu nieco wiecej pkt mu dac za rr, skoro moze byc problem z realizacja pomyslu Kazika.

I chyba troche duzy drop, jak na VIP (podwojenie standardowego to duzo). Gdzie sa jakies informacje o sklepie, cenach itp? Bo nie znalazlem tego na stronie

Opublikowano

moim zdaniem exp 1000 vip 1200/1300 drop tez nie tak duzo dla vipów, co do pkt.dla mgi dl to 700 za resa albo jak wyzej ktos napisal cmd zostaje przy 600 za rr dla dl.

Opublikowano

raz na tydzien lub czesciej wymiana Jocow (jewel of creation) np 1joc=2b 1joc=3s tylko na b/s gralem na jednym z serverow i nawet fajna kolejka byla przy fonttannie w lorce i byla nawet ladna kolejka

jesli chodzi o źródło pomyslu to Freedom Mu bylo takie coś i joce nie walały sie po depo ani nie lądowaly w sklepie. 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Co do expa jest raczej spoko/ mysle ze przydaloby sie ogarnac do końca te cmd u DL bo to jest raczej wazne dla graczy. ogarnac npc-ty np tylko ts,evil,FB w sklepie i standardowe eq ustawic goldy nie robic z nich slabiakow zeby przynajmniej 2 pierwsze cs-y byly w setach nie eq to raczej podkreca.

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł z wymianą JoC. Poza tym nadal trwa walka z expem bo testować się nie da :)

Mam nadzieję też, że znikną ze sklepów itemy +7 typu adamantite itp i warto wyczyścić forum, przypominające o poprzedniej edycji/ edycjach (nie wiem, nie grałem).

Można zmniejszyć spoty bo ok. 10 sztuk w samej Lorencii po 8-10 mobów to zdecydowanie zbyt dużo. 4 spoty po 4-5 mobów wystarczą ale na testy to dobry pomysł :)

Opublikowano

exp za niski co do dropu mogby taki byc jak staty sie kasuja exp 250 to malo za dlugo bd sie expic :D  moim zdaniem tak 700 expa 20-25 max 30 % dropu dawalo by rade+ogarnac tego DL-a ;)) Co do spotow przy 700expa to 6-7-8 minionkow na spocie to byloby spoko;D   

Jesli chodzi o start proponował bym przenieść go na piatek powiedzmy 18 lub jak juz pasuje Dragonirowi. ale nie odbiegajac w piatek server mialby lepszy start i zaintereswonie poniewaz wielu graczy wraca z internatow itp (patrząc lekko po sobie obecnie jestem w internacie i nie zbyt na reke ale ja raczej sam nie jestem + internet w takich miejscach nie jest najlepszy 10kb/s klient mi sie pobiera takze..... ;] :P)

Opublikowano

Mi z kolei podoba sie opcja expa x300-500, nie wiecej. I tez nieduzo wiecej na vip niz +100. Drop na poziomie 20 vip 30 moglby byc ok i start bardziej sobotni bo jeszcze wiele jest do sprawdzenia- ustawienia spotow, mobow, dropu (pioro, dusze konia i kruka, jewele, gemstone), wodotryski (nawet jeszcze nie wiemy, co tam leci), sklepy, ew. dodatkowe eventy i moze lepszy exp za party/ rasowke?

Opublikowano

ale jak start w sobote to wieczorem bo dopiero o 18 wracam z pracy w sobote ale tez bym dal start w sobote bo mam jeszcze troche do zrobiena

zmieniam ustawienia na 800x drop:25% vip-1200x drop 40% ostatecznie

Opublikowano

Slusznie, nas graczy nie zbawi jeden dzien bo i tak swoje rr zdazymy wbic :) a lepiej przed startem uprzatnac wszystko. Wedlug mnie 1200 w stosunku do 800 moze byc duzo ale to moja opinia. Dostep na VIP w jaki sposob bedzie mozna uzyskac?

A jak pozostale tematy, o ktorych pisalem? Szczegolnie kwestia spotow i party. Moim zdaniem mozna by zrobic bardziej druzynowa rozgrywke- szerszy spot z mniejsza iloscia mobow (teraz jest po 8-10 niemal na tych samych kordach) ale wiecej za party exp.

Opublikowano

party exp bedzie ustawiony zeby za kazda osobe w party byl wiekszy exp spoty sa po 8 mobow na dalszych mapkach spoty sa porozrzucane po mapach :) wlasnie jestem w trakcie dodawania spotow

Opublikowano

W trakcie testowania DW zauwazylem buga ktory dotyczy jego attack speeda w sensie jak uderzam ta Mana  Ball czy cos takiego bije przez sekundke normalnie po chwili 1 udezenie trwa 3sec jakbym mial 1 attack speeda robi sie to przy wszystkich spellach evil fire ball to jest do poprawki (proponuje pierw to dokladie sprawdzic bo opisac sie tego doglebnie nie da)

Spoty w devias 1-3 zostaly dodane ?bo nie moglem znalesc

Opublikowano

Testy to są idioto.

Jakbyś miał trochę oleju w głowie to przeczytałbyś wcześniejsze posty na temat tego, że w owych testach pomagam. Brak bystrości, spostrzegawczości, ogłady i dobrego wychowania nie daje Ci prawa do obrażania innych.

W trakcie testowania DW zauwazylem buga ktory dotyczy jego attack speeda w sensie jak uderzam ta Mana  Ball czy cos takiego bije przez sekundke normalnie po chwili 1 udezenie trwa 3sec jakbym mial 1 attack speeda robi sie to przy wszystkich spellach evil fire ball to jest do poprawki (proponuje pierw to dokladie sprawdzic bo opisac sie tego doglebnie nie da)

Spoty w devias 1-3 zostaly dodane ?bo nie moglem znalesc

Potwierdzam ten problem. Co do spotów to też ciężko mi było je znaleźć- jedynie pojedyncze moby ale admin pisał, że dziś zajmie się spotami. Dodatkowo z Heart of Lord leciały mi same zeny i brak innych wodotrysków (są przewidziane medale, firecracker etc?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...