Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strategia SZYBKIE

arena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakie macie strategie na świąt SZYBKIE, gdy zaczyna się od 6000pkt. Jakie budynki robić i wojska? Mam nadzieję, że pomożecie Mi wbić się w topce :<

Cogito ergo sum

Opublikowano

Off , pałac 4 grube.

Niszczenie , farmienie.

Nie ma strategi na szybki świat ... tam wyznacznikiem taktyki jest sytuacja!

Atakuje cię sąsiad , a nie masz deff'a to unik i kontra , a jak ma deff'a jeszcze to walisz najpierw off , a potem dogrywka grubych.

Po prostu myśl samodzielnie i staraj się reagować szybciej , niż przeciętny człowiek , którego reakcja wynosi ~3 sekundy.

Opublikowano

Jak umiesz grać to warto iść full ofensywnie przeważnie tak grałem z sukcesem do top1 , lecz bez premki trudno ogarnąć więcej , niż 20 wiosek ręcznie , potem odpadałem.

Z premką top2 lub i zero gdy się zbierze parunastu ludzi co na szybkich jest normą.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja zawsze lęce off,natomiast staram sie jak najwiecej LK zrobić i opór farma 

29579184.gif

1337 clan enjoy PFK squad enjoy Real World enjoy Austria team in Enemy Territory En jOy

Opublikowano

Co to w ogóle za żenujące wypowiedzi hahah wypowiadają się osoby które nie mają pojęcia o grze.

Lionheart233.

Jak umiesz grać to warto iść full ofensywnie przeważnie tak grałem z sukcesem do top1 , lecz bez premki trudno ogarnąć więcej , niż 20 wiosek ręcznie , potem odpadałem.

Z premką top2 lub i zero gdy się zbierze parunastu ludzi co na szybkich jest normą.

podaj mi proszę nick na jakim grałeś na SP.

Co do taktyki nie da się powiedzieć co masz robić zawsze zależy to od okolicy jacy gracze graja i jaki jest rodzaj rozgrywki.

Jeżeli jest typ Najlepszy agresor wiadome jest ze robisz full offa tzn. Idziesz na początku do 1000lk nie robiąc topów a podnosząc technologie na 3 

daje to bardzo duża przewagę w napadzie.

Dlaczego tylko LK? jak wiadomo na takich rundach nie ma czegoś takiego jak skany liczy się nabicie pkt agresora dlatego każdy wali bez skanu.

Dlatego jeżeli już idzie na cb atak to masz w najlepszym wypadku do 10 sec na ucieczkę i szybką kontrę .

A wiadomo że same LK idą szybicej a przeciwnik wątpię aby na rundzie AGR robił dużo defa tak więc przy odrobinie szczęścia wbijesz się w jego wojsko pozbawiając go ataku na pare dobrych chwil.

Na takich rundach przeważnie podbija się do 3 wiosek więcej nie ma sensu i robisz tak 2 oFF 1 deff tzn. Deff tylko piki do 1k i katapulty więcej nie ma potrzeby a off w 2 wiosce może być mieszany.

A co do całej rozgrywki to chodź bym ci napisał od A do Z jak masz grać i tak to nie wypali musisz się nauczyć grać metodą prób i błędów :)

Polecam rundy 26/36/64 pkt gdzie musisz się rozwijać. 

Opublikowano

@gutek109

Nie było mnie w top1 rund czyli tzw. tw total na top1.

Na rundach tylko bywałem top1 full offensywnie pewien czas się udawało potem odpadałem.

Tak btw. grałem pół finał mistrzostw Polski :)

Nicku nie podam , bo i po co.

Opublikowano

A ja gram zawodowo w piłkę kopaną a nazywam sie Diego Armando Maradona.

Proszę cię.

To równie dobrze możesz się nie wypowiadać bo po co ? skoro nie jest to podparte żadnymi argumentami.

@Lionheart233.

EDIT:

uczę grać za 100 PP :)

Opublikowano

Bo nie mam czasu grać każdej rundy szybkich żeby być 1 w rankingu?

Myśl czasem.

Grać mogę umieć , ale nie koniecznie mieć czas na to w życiu jest wiele innych spraw poza tym gra dla rankingu jest nudna lepiej grać dla przyjaciół albo wcale takie moje zdanie.

Co chciałem osiągnąłem także nie mów mi , że mam się nie wypowiadać ... a mistrzostwa PL odpuściłem dla pewnej bliskiej mi osoby jak chcesz wiedzieć , więcej dowodów tobie czy komu innemu nie trzeba jak chcesz się zmierzyć to napisz , a nie bredz , że nie umiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...