Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa jungla czyli syf

Arek98PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie jest wasze zdanie na temat nowej Jungli? Bo mainowalem jungle ale teraz nie wiem gdzie mam grac..

Taka sytuacja z dzisiejszej gry

Rengarem robie reda pozniej wilki i mam ledwo 100 hp  i kogo ja mam zgankowac a kasy max 350

Pozniej wracam z tym nowym itemem robie golemy i mam juz polowe hp , i ja sie pytam , jak ja mam kogos zgankowac jak ja bez hp to moge gowno zrobic..

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

mysle ze rengar juz sobie nie bd tak dawal rady. Ja dzis lee sinem na spokojnie blue wilki reda cofka i lecimy z gankami xD. na nowej jungli polecam lee,elise,kha,ww,fiddle,master,udyr.

Opublikowano

Emm czyli co, mam porzucic moja ulubiona postac z Lola ktora jest junglerem ale juz sie nie nadaje i mam grac postaciami tanky - jungler? To w takim razie koncze z jungla:<

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Emm czyli co, mam porzucic moja ulubiona postac z Lola ktora jest junglerem ale juz sie nie nadaje i mam grac postaciami tanky - jungler? To w takim razie koncze z jungla:<

Graj rengarem na topie :P

Ja tez nie ogarniam narazie, tyle fajnie, ze bede mogl sobie spokojnie w jungli junglerami podatnymi na counter jungling grac :D

Opublikowano

Już po pierwszej grze w nowej jungli stwierdzam, że teraz jungla to nie byle co.

Jedyne ułatwienie to kraby biegające między baronem a smokiem, bo dają bufka + ward. Ale właśnie wspomniany smok to nie jest już prosty do wysolowania, przynajmniej bez konkretnego life steala.

Opublikowano

Teraz musisz dobierać inne championy do jungli, które będą bardziej w mecie na chwile obecną. Mi także nie podobają się te zmiany, bo dzisiaj np. grając Lee Sinem zrobiłem blue>wilki>red, po tym ostatnim nie miałem prawie w ogóle życia, więc imo jungla jest teraz dużo trudniejsza.

Opublikowano

Zle zaczynasz, powinienes zaczynac od golemow/grompa i prosic swoj team  o hardpull. jesli nie maja zamiaru wspolpracowac robisz buffa, cofasz, kupujesz item na jungle i od razu na next buffa. 

jebać psy

Opublikowano

No trudno, bede gral rengarem na topie:( pozostaje mi juz tylko warwicK

Zle zaczynasz, powinienes zaczynac od golemow/grompa i prosic swoj team  o hardpull. jesli nie maja zamiaru wspolpracowac robisz buffa, cofasz, kupujesz item na jungle i od razu na next buffa. 

jak golemy na 1 lvlu to mi z 500 hp odejma z 600 a pozniej hit i leze:D Teraz zostaje tylko czekac na pomoc teamu(

Opublikowano

Muszę sprawdzić sam właśnie jak Warwick sprawdzi się na nowej jungli, bo taki Hecarim to po prostu masakra.

Po pierwszych raptorach, fakt był poziom ale HP tyle że ganki odpadały.

Opublikowano

ww nie ma co sprawdzac caly czas stoi na full hp dzieki Q i pasywce.

fiddle dzieki W tez

master mysle ze tez da rade dzieki Q+W

lee nie trzeba pisac zawsze da rade

elise chyba najszybsza jungla w grze, healuje sie z pajaczkow na W i ma dobre ganki i 1vs1

udyr - da rade bez pomocy teamu . AS+Lifesteal+Shield+Stun+AoE DMG czyli ma wszystko czego potrzeba

Kha zix : Przy maxowaniu W healuje sie sporo. Mocne ganki, mocne 1na1, nawet dobrze czysci jungle - da rade.

Vi - da rade dzieki shieldowi z pasywy, i swojemu E i W ktore zwieksza AS przy 3hicie.Mocne ganki (po 6) raczej kill.

Shaco - da rade dzieki W ktore tankuje za niego. ganki tez mocne.

To dla mnie najlepsi junglerzy.

Odradzam:

Pantheon - wolno czysci teraz moze nawet pasc . ganki mocne ale jak mowie slaba jungla

Karthus - w starej jungli dawal rade ale teraz bedzie mial problem bo straszny papier.

Riven - niektorzy graja nia w jungli(bylem swiadkiem pare razy) teraz bedzie padac przy robieniu jungli bo za slabo czysci w early.

Opublikowano

Od siebie dodam że Hecarim odpada w nowej jungli, czemu?

Jedyne co go ratuje to W ale co z tego, skoro chwilę działa? Q zależne obrażenia od prędkości ruchu a E czy R najlepsze tylko do walk z graczami i tyle.

Opublikowano

Z tego co widzę to ludzie szybko się przestawili na nową jungle i grają głownie ww i lee w jungli. I trzeba przyznać ww stał się teraz jeszcze bardziej skuteczny,

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Z tego co widzę to ludzie szybko się przestawili na nową jungle i grają głownie ww i lee w jungli. I trzeba przyznać ww stał się teraz jeszcze bardziej skuteczny,

Dlatego znerfili R Warwickowi jak patrzę na patch notes. Teraz czas odnowienia ma 110/90/70 sekund a wcześniej było 90/80/70.

No i pasywkę Siona znerfili.

Opublikowano

Bo teraz meta będzie na counter junglerów i tych typów co mają niezły sustain - WW, Lee, Udyrek czy taki Nunu.

Ogólnie kilka customów potestowałem to WW za silny jest.. co z tego CD zwiększonego na ulta skoro gniecie wszystko jak złoży ten czerwony itemek cały (coś jak stara flara ale lepsza) i botrka i jakieś hp to spokojnie robisz typów pod turretami.

Nunu najlepszy do counter jungli jak zawsze.

Opublikowano

Jakie jest wasze zdanie na temat nowej Jungli? Bo mainowalem jungle ale teraz nie wiem gdzie mam grac..

Taka sytuacja z dzisiejszej gryg

Rengarem robie reda pozniej wilki i mam ledwo 100 hp  i kogo ja mam zgankowac a kasy max 350

Pozniej wracam z tym nowym itemem robie golemy i mam juz polowe hp , i ja sie pytam , jak ja mam kogos zgankowac jak ja bez hp to moge gowno zrobic..

Bo grasz rengarem... 

docs.google.com/spreadsheets/d/1U_l0GPl6LVdYJeqa70Vdfdok4QcgxfebWX34cuzUyGM/edit?usp=sharing

b_560_95_1.png

Opublikowano

Yyyy bo teraz sie zbiera shielda z 2 wieży i zaczyna od golema, żaby to nie padniesz a nie od buffa......... np. po blue sajdzie golemy, blue, wrejfy/wilki albo od razu blue i reda/blue nie smajtujesz jakby co... i nie masz szans, że padasz ale jak zaczynasz po brązowemu to się nie dziw zią, że padasz :x

E6c9g1v.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...