Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gralibyście na takim serwie ?

Bengtsson1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy gralibyście na serwerze easyhard czyli większy drop ,czy jednak woolelibyście taki typowy oldhc czyli 0.5% na złoto itp .

Bardziej przekonany jestem do easyharda ,bo mam na to więcej pomysłów ,ale każdy by chciał,coś poza mchc , i skkf ,bo już sie robi to nudne .

Podzielcie się swoimi ocenami ,i zaproponujcie co byście zrobili na takim serwerze np : [easyhard]-Dodałbym CobbleX

Mam nadzieję ,że duża ilość osób się wypowie ;)

Opublikowano

Teraz jest bardzo dużo takich tworzonych serwerów. 

Mógłbyś stworzyć jakiś RPG lub SkyBlock, ponieważ teraz jest mało takich serwerów. 

Ale, jeżeli mam wybierać to stwórz serwer EasyHard, pomimo że jest ich również wiele. 

Na tym serwerze mogły, by być żeby zadowolić graczy przychodzących na serwer:

- Autorskie pluginy jak i skrypty (podstawa)

- Potężne budowle (hotele/zamki/wieżowce/wille) cokolwiek chcesz.

- Organizowanie często konkursów/eventów.

- Dodaj fajny epicki spawn duży lub mały zależy, kto, jaki lubi w przypadku graczy jest to duży

Opublikowano

Osobiście uważam, że nie ma sensu tworzyć kolejnych serwerów tego typu. Do tego nie znoszę dropu ze stone i innych ułatwień na takich serwerach. I tak w ogóle co to ma być za nazwa "easyhard"? Nie może być coś jednocześnie proste i trudne, logika się kłania.....

Po za tym chciałbym wiedzieć czy wedle Was taki serwer ma przyszłość? -> http://www.mpcforum.pl/topic/1307173-serwer-wylacznie-dla-dojrzalych-graczy/page-3#entry11240373 

Opublikowano

Wiesz wszystko zależy od tego czy te twoje pomysły na tego easyharda są dobre i czy spodobają się nam. Graczom. Taki serwerów jest sporo, ale jeżeli stworzysz serwer unikalny, to może może Ci się uda wybić.

Kappa.

Opublikowano

Uważam, że takich serverów jest dużo i są to servery bez sensu, ;)

Lepiej wgrać tego anty-x'ray niż tenm OtherDrops ;)

Nie zagrałbym ;)

Mnie też bardzie odpowiada klasyczny survival. Ogólnie nawet mam pomysł na taki serwer w trakcie realizacji ;) Może "wypali", ale na pewno nie "wybuchnie" :P

Opublikowano

Ja właśnie pracuje nad serwerem SURVIVAL, więc zapraszam na start dziś (godzina zostanie podana w najbliższym czasie), zostało wgrać parę niedociągnięć.

Publikacja serwera zostanie udostępniona także dzisiaj, gdzie zostanie podana dokładna godzina startu.  Serwer posiada 100 slotów, jeżeli liczba graczy osiągnie dużą liczbę, sloty będą zwiększane :)

x

Opublikowano

@CharminGxMetin2 nie reklamuj się pod innymi tematami.

@topic nie wybrałbym żadnego . Jak powiedzieli moi przedmówcy serwerów tego typu jest dużo i są one słabsze niektóre lepsze . Najważniejsze jest REKLAMA. Słaba reklama lub jej brak równe jest z upadkiem serwera. Jak dla mnie lepszy byłby tryb RPG, SkyBlock bądź inne , mało spotykane. Ale jeżeli mam już wybierać to EasyHC. Dlaczego ? Nie lubiłem zbytnio starych wersji minecraft'a ,i trudno byłoby mi się odzwyczaić od udogodnień jakie mamy teraz. A jeżeli chodzi o serwer easy , to masz jakieś ciekawe pomysły co do serwera? Kolejną sprawą jest programista , jak wiesz bądź podejrzewasz nie są to sprawy tanie . Koszt samych gidlii jest bliski 300 zł (cena około) a co dopiero wliczając w to resztę rzeczy. Tak samo jest z grafikami,budowniczymi. Za to wszystko trzeba płacic. Więc najpierw pomyśl . Czy masz na wszystko wystarczająco pieniędzy. A i zapomniałbym dodać , sama maszyna pod taki serwer kosztuje minimim (8-10GB) 150zł lub więcej , w zależności od maszyny , a jeżeli chcesz stawiać dobry serwer jest potrzebny najniżej VSP lub Dedyk. Miłej nocy życzę :)

00768247823007970726.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...