Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Potrzebuje jakiś telefon nie drogi i w miarę możliwości dobry.

Interesuje mnie coś używanego ale w rozsądnym stanie wizualnym jak i technicznym.

Obecnie mam samsunga galaxy young, lecz oddaje go mamie bo jej się sypnął swój, a chce kupić nowy, to wole wyciągnąć od niej mamonę i dołożyć, aby kupić coś nowego.

Ogólne wymagania: ekran min. 4 cale, design raczej mnie nie obchodzi, android (chyba że mnie przekonacie do WP) i żeby nie było kolosalnych przycinek.

Zastanawiałem się nad galaxy trend lub core +. Ewentualnie S2. Czekam na propozycje i rady :)

Budżet jakieś 350zł.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

S2 i Galaxy Core to próchna, już nie wspominając o innych odmianach budżetowego Samsunga. Za 350 złotych kupisz już Galaxy Nexusa który ma 1GB ramu i dobre parametry. Co prawda w tym budżecie ciężko o telefon z aktualizacjami. 

lownfast

Opublikowano

S2 i Galaxy Core to próchna, już nie wspominając o innych odmianach budżetowego Samsunga. Za 350 złotych kupisz już Galaxy Nexusa który ma 1GB ramu i dobre parametry. Co prawda w tym budżecie ciężko o telefon z aktualizacjami. 

Nie koniecznie muszę się ograniczać do Samsungów.

btw. nie używam telefonu do nie wiadomo czego, wymagam tylko jako tako płynności, a nie że przechodzę do wiadomości i muszę 5sec+/- czekać, żeby się włączyły :P

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Ten samsung jest akurat dobry. Czysty android, co prawda już brak aktualizacji ale nadrabia podzespołami. Zresztą większość jest już po gwarancji także wgranie ROM'u jak najbardziej wchodzi w grę. 

btw. nie używam telefonu do nie wiadomo czego, wymagam tylko jako tako płynności, a nie że przechodzę do wiadomości i muszę 5sec+/- czekać, żeby się włączyły 

Dlatego nie mam zamiaru oferować Ci syfu, chcesz używek to jest kilka fajnych telefonów które można kupić.

Z używanych jest LG F60 - 4 rdzenie, 1GB ramu, wyświetlacz nie powala jeżeli chodzi o jakość bo nawet to HD nie jest, ale telefony do 500 złotych raczej nie oferują ekranów HD, więc ta propozycja jest jak najbardziej godna uwagi. Zresztą, android 4.4 i jako że telefon wyszedł w 3 kwartale 2014 to powinien dostać aktualizacje do androida L. 

Ceny na OLX są często mocno przesadzone (nowy F60 kosztuje 500 zł) za 350-400 złotych powinieneś coś dorwać. 

lownfast

Opublikowano

Ten samsung jest akurat dobry. Czysty android, co prawda już brak aktualizacji ale nadrabia podzespołami. Zresztą większość jest już po gwarancji także wgranie ROM'u jak najbardziej wchodzi w grę. 

Znalazłem fajną ofertę, tylko trochę się waham.

Mianowicie, Samsung Galaxy Nexus i9250, niby stan jak nówką, bo od nowości folia + case na tył w zestawie wszystko co było w nowym, papierki, słuchawki, ładowarka etc. i za to wszystko 300zł + wysyłka.

Opłacalny interes czy trochu "śmierdzi" że tak niska cena, bo większość stoi jakieś 400/450zł.

btw. jest jakieś ryzyko tego że np. telefon ma już rok czy dwa to może coś w nim paść znienacka? Jakieś wady ukryte lub coś w ten deseń?

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Nie powinno być z nim nic nie tak. Wypytaj czy nie ma ukrytych wad jak coś to zwrócisz ew. powołasz się gdzieś do rzecznika praw konsumenta w razie gdyby Cie oszukał, ale wątpię. On jest tyle wart używany, tylko ludzie go wystawiają tak drogo.. 

lownfast

Opublikowano

Nie powinno być z nim nic nie tak. Wypytaj czy nie ma ukrytych wad jak coś to zwrócisz ew. powołasz się gdzieś do rzecznika praw konsumenta w razie gdyby Cie oszukał, ale wątpię. On jest tyle wart używany, tylko ludzie go wystawiają tak drogo.. 

Ale w gruncie rzeczy to polecasz ten model tak?

Bo widzę właśnie dużo ludzie w internecie chwali go bardzo, ale jest też kilka negatywnych opinie, jak zawsze.

Tylko dziwi mnie dlaczego właśnie jest taka różnica cenowa pomiędzy używanymi, jedni wystawiają za 450zł+ a inni taniej :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Polecam Xperie L, ma ją mój sąsiad, oraz moja siostra. Naprawdę świetnie się sprawuje. Używkę dostaniesz za 350 w doobrym stanie na Allegro.

Opublikowano

Polecam Xperie L, ma ją mój sąsiad, oraz moja siostra. Naprawdę świetnie się sprawuje. Używkę dostaniesz za 350 w doobrym stanie na Allegro.

Przekaż im wyrazy współczucia, brand. 

Osobiście smutno by mi było, gdybym musiał się użerać z takim smartfonem.

Co do Galaxy Nexusa, lepiej nie trafisz. Dorwij jakiś w dobrym stanie i nie żałuj bo kolejne takie telefony są dopiero w budżecie 500+. 

Największą przewagą nad konkurencją to ekran wg. mnie. 

lownfast

Opublikowano

Przekaż im wyrazy współczucia, brand. 

Osobiście smutno by mi było, gdybym musiał się użerać z takim smartfonem.

Co do Galaxy Nexusa, lepiej nie trafisz. Dorwij jakiś w dobrym stanie i nie żałuj bo kolejne takie telefony są dopiero w budżecie 500+. 

Największą przewagą nad konkurencją to ekran wg. mnie. 

Ja tam się nie znam ale kumpel ma xperie L'ke i narzeka że drugi raz by jej nie kupił, bo strasznie słaby telefon, mała płynność itd.

A co do nexusa myślisz że z przesiadki z galaxy Young będzie miłe zaskoczenie? :)

I jak tam jest z apkami i grami, większość jest czy jest mały problem? :D

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

I jak tam jest z apkami i grami, większość jest czy jest mały problem?  :D

Nie rozumiem pytania, wszystko działa tak jak powinno, to nexus a nie jakieś budżetówki. 

Jedynym problemem będzie brak aktualizacji ale to wgrasz sobie ROM'a z czasem. 

Tak będzie pozytywne. 

lownfast

Opublikowano

Nie rozumiem pytania, wszystko działa tak jak powinno, to nexus a nie jakieś budżetówki. 

Jedynym problemem będzie brak aktualizacji ale to wgrasz sobie ROM'a z czasem. 

Tak będzie pozytywne. 

Znaczy się chodzi mi o to czy wszystkie aplikacje i gry są na bierząco, bo o ile się orientuje to tam nie ma aktualizacji androida,

Ale to chyba nie problem bo ten model co mam upatrzony jest po rootowaniu z androidem 4.4.4. I koleś mi pisał że możliwość wgrania 5.0 lolipop czy jakoś tak :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

No tak, to wgrasz sobie ROM, tak jak pisałem. Nic nie powinno zacinać, chyba że gry typu GTA, ale i to możesz próbować odpalić.  

Raczej mnie to nie rajcuje, komputer i konsole są od gier a nie telefon :)

Jak już gram na telefonie to w gierki typu Fruit Ninja, Hungry Shark, wole takie platformówki czy mini gry a nie jakieś nie wiadomo co 3D :)

Ja tylko wymagam w miarę dużego ekranu min. 4 cale (ten spełnia ten wymóg w pełno bo aż 4.65) i żeby nie ciął, bo Young trochę irytuje z tym zacinaniem :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Ciąć nie będzie tym bardziej jak wgrasz ROM. Wszystko pójdzie jeżeli o to chodzi. 

To wszystko gra i buczy :))

Dzięki za pomoc, w razie co będę jeszcze pisał :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Moj tata miał około rok nexusa i polecam w 100% nic nie muli a po wgraniu cyanogena jest jeszcze szybszy :)

Właśnie ten koleś mi coś mówił że ma andka tam wgranego w wersji 4.4.4 cyanogen :)

Dziwne serio, że każdy go zachwala, parametry dobre, ekran dobry a cena używek taki niska, a słyszałem że dorównuje S2 i iphone 4 :D

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Bo jest nawet szybszy od s2, ponieważ od samego początku ma czystego androida i jest od Google wiec wiesz :) oraz ma dużo wbudowanej pamięci ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...