Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Zalety RevoGuild a FunnyGuild

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem, który wybrać i żadnej nie testowałem. Jak możecie wypiszcie plusy i minusy ;) Za każdy rozwinięty komentarz dam plus ;)

Linki do tematów z pluginami:

RevoGuild

http://www.mpcforum.pl/topic/1307072-dl-darmowy-revoguild-autorski-system-gildii-tab-ranking-komendy-administratora-i-wiele-wiele-wiecej/

vs

FunnyGuild

http://www.mpcforum.pl/topic/1308310-dl-funnyguilds-innowacyjny-plugin-na-gildie/

Usuwam spis plusów bo to nie ma sensu. 

Temat stworzyłem, ponieważ mam dylemat kiedyś jak tworzyłem serwery nie było taki dogodności jak gildie z cuboidami i tagami kolorowymi etc.!

@Edit

zdecydowałem potestować obydwa i tyle jak mi się nie będzie podobać wybiorę factions i tyle :D

Opublikowano

Polecam ci FannyGuild, ponieważ częściej są aktualizację itd.
Ogólnie więcej serwerów tego pluginu używa i nie narzekają.
Szczerze mówiąc każdy teraz leci na autorskie pluginy...

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

A czy znasz jakieś bugi, w którymś pluginie?

Opublikowano

Bugów jak ja na swoim lokalnym zauważyłem serwerze nie ma.  W kodzie pluginu bodajże nic podejrzanego również nie ma miejsca. Chyba że Autor ma dosyć w kolejnym updacie doda backdoor.

Informacja dla ludzi, to żart z tym backdoorem, dałem tylko i wyłącznie przykład

XUQQ6QZ.png

Opublikowano

Bugów jak ja na swoim lokalnym zauważyłem serwerze nie ma.  W kodzie pluginu bodajże nic podejrzanego również nie ma miejsca. Chyba że Autor ma dosyć w kolejnym updacie doda backdoor.

Informacja dla ludzi, to żart z tym backdoorem, dałem tylko i wyłącznie przykład

A o którym mowa? I który polecasz? Możesz podać jakieś plusy minusy?

Co polecasz w funny guilds w sensie jakie plusy i czy masz jakieś minusy czego ci zabrakło?

Opublikowano

Wątpie, że dzikoysk zniży się do tego poziomu żeby dodać backdora. Nie ryzykował by utraty dobrej opini, jego plugin zdecydowanie bardziej przyda się na większych serwerach. Co chwila aktualizuje go, w przypadku revoguild nie jest tak samo.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Nie wiem, który wybrać i żadnej nie testowałem. Jak możecie wypiszcie plusy i minusy ;) Za każdy rozwinięty komentarz dam plus ;)

A więc tak ja polecam plugin RevoGuild.

Dlaczego ? więcej opcji i po co masz używać plugin FunnyGuild jak dużo serwerów go używa a jak chcesz mieć odmianę pl to daj RevoGuild 

a jak chcesz inny pl to wybierz jaki chcesz ;)

graphic.png

Opublikowano

@Er3oR I właśnie o tym mówiłem w ukośnej dopisce. Dałem tylko przykład tego iż do tak niskiego poziomu autor bo się nie zniżył, nie miałem na celu udzielenia negatywnej opinii o pluginie i samym autorze po prostu chciałem oddać kontrast tego jaką opinie ma @dzikoysk i w jaki sposób szanuje swoich "bukkitowych konsumentów"

XUQQ6QZ.png

Opublikowano

Plugin dzikoysk'a jest bardziej wydajny :)

Polecam go a RevoGuild ma w sobie dużo nie potrzebnego kodu :)

Ważna rzecz, której nie sprawdziłem ;/

@Er3oR I właśnie o tym mówiłem w ukośnej dopisce. Dałem tylko przykład tego iż do tak niskiego poziomu autor bo się nie zniżył, nie miałem na celu udzielenia negatywnej opinii o pluginie i samym autorze po prostu chciałem oddać kontrast tego jaką opinie ma @dzikoysk i w jaki sposób szanuje swoich "bukkitowych konsumentów"

Też mi się wydaje bo nie od miesiąca daje swoje skrypty/pluginy do minecrafta.

A więc tak ja polecam plugin RevoGuild.

Dlaczego ? więcej opcji i po co masz używać plugin FunnyGuild jak dużo serwerów go używa a jak chcesz mieć odmianę pl to daj RevoGuild 

a jak chcesz inny pl to wybierz jaki chcesz ;)

Jakie opcje ma RevoGuild, których nie ma FunnyGuild?

Opublikowano

Ważna rzecz, której nie sprawdziłem ;/

Też mi się wydaje bo nie od miesiąca daje swoje skrypty/pluginy do minecrafta.

Jakie opcje ma RevoGuild, których nie ma FunnyGuild?

np: /g skarbiec :) 

graphic.png

Opublikowano

np: /g skarbiec :)

A o co w tym chodzi bo na jednym serwerze próbowałem rozkminić, ale mi się nie udało. To jest na economy czy na co?

Opublikowano

A o co w tym chodzi bo na jednym serwerze próbowałem rozkminić, ale mi się nie udało. To jest na economy czy na co?

A więc tak lider Gildi ma komendę /skarbiec i ona na 2 dodatkowe komendy /skarbiec dodaj - usuń jak wpisujesz skarbiec dodaj <Player Name> dodajesz go i on morze do tego skarbca dodać itemy a inne osoby które są dodane też mogą a jak wpiszą /skarbiec otwiera się takie inventory gdzie są te itemy, a jak wpiszesz /skarbiec usuń usuwasz gracza i on jak wpisze skarbiec to nic mu się nie dzieje ale to trzeba ustawić w config czy ta komenda /skarbiec ma działać :)

Liczę na like ;)

graphic.png

Opublikowano

A więc tak lider Gildi ma komendę /skarbiec i ona na 2 dodatkowe komendy /skarbiec dodaj - usuń jak wpisujesz skarbiec dodaj <Player Name> dodajesz go i on morze do tego skarbca dodać itemy a inne osoby które są dodane też mogą a jak wpiszą /skarbiec otwiera się takie inventory gdzie są te itemy, a jak wpiszesz /skarbiec usuń usuwasz gracza i on jak wpisze skarbiec to nic mu się nie dzieje ale to trzeba ustawić w config czy ta komenda /skarbiec ma działać :)

Liczę na like ;)

Nie powiem fajna opcja do serweru z gildiami, już dodaje do spisu, który zrobiłem

Opublikowano

Moim zdaniem ten temat jest typowo pod nabijanie postów/lajków. Autor pisząc takie coś napisał zaledwie 5 zalet + nawet nie testował owych pluginów...

HAHAHA  On się pytał jaki Plugin jest lepszy czy FunnyGuild czy RevoGuild po poco ma testować wszystkie plugin'y jak morze się spytać i wgrać ten pl i używać go ;)

graphic.png

Opublikowano

Moim zdaniem ten temat jest typowo pod nabijanie postów/lajków. Autor pisząc takie coś napisał zaledwie 5 zalet + nawet nie testował owych pluginów...

Najpierw ten temat był zapytaniem bo nie wiem którego używać, pytam się użytkowników, zaczeli pisac więc postanowiłem zrobić rozpiskę to co napiszą dodam z własnej woli!

Nie wiem czy popatrzałeś ale moje ostatnie posty są jakieś 2 miesiące tematu a użytkownikiem MPCforum jest od 21 lis 2012 I NIE MAM POTRZEBY POSIADANIA WIĘKSZEJ ILOŚCI POSTÓW! Więc temat jest tylko zapytaniem!

Twój post raczej jest nabijaniem postów. ponieważ jest offtopiciem! Tak wgl nie zobaczyłeś co jest w mojej sygnaturze? Pozdrawiam i nie zamierzam rozmawiać z tb więcej!

Opublikowano

Moim zdaniem plugin Dzikoyska (FunnyGuilds) jest po prostu lepszy!
Bardziej zoptymalizowany, tak jak napisałeś są częste aktualizacje, ale mogłoby być więcej opcji......
Na serwerze błędów z pluginem nie zauważyłem.

UMXyI4u.png?1

Opublikowano

RevoGuild zdecydowanie lepszy. Więcej opcji i bardziej wydajny, jasny config. Minusem dla mnie w funnyguilds jest algorytm naliczania rankingu!

Opublikowano

Plugin ''RevoGuild'' według, mnie jest o wiele lepszy i ciekawszy ;) 

Jest bardzo łatwy w konfiguracji.

Bardzo często, są jego aktualizacje.

Ma dużo, ciekawych więcej opcji.

Opublikowano

RevoGuild zdecydowanie lepszy. Więcej opcji i bardziej wydajny, jasny config. Minusem dla mnie w funnyguilds jest algorytm naliczania rankingu!

RevoGuilds bardziej wydajny, wtf? To mnie rozjebało :D

FunnyGuilds:

- Zajebiście wydajny

- Pod duże serwery

- Dużo opcji, codziennie aktualizacja i mogę sobie w końcu używać 1.8, bo też go wspiera :D

- Dziki na priv ci zawsze pomoże ze wszystkim i cie nie oleje, ani nie wyśmieje

- W chuj innych, w sumie wszystko jest opisane

Generalnie polecam, jeżeli Twój serwer ma postać dłużej. I to nie tylko moje zdanie, parę dużych serwerów przeszło ze swoich autorskich pluginów na ten xD

RevoGuilds:

- Jedyna przewaga, to troche wiecej funkcji... (Tylko skarbiec, efekty i lider) Ale w tym tempie, co @dzikoysk dodaje to wszystko, to pewnie kwestia paru dni ;D

Generalnie... Ja bym wybrał funnyguilds, bo poza tymi paroma funkcjami niczym się revo nie przebija. Nie rozumiem, czemu inni go tak polecają... Polecam ci poczytac sobie liste zmian i komentarze w obu tematach

I nie pierdolcie, że funnyguilds ma mniej funkcji, bo ma też takie, których revoguilds nie ma ;3

Opublikowano

@up a ty nie pierdziel ze revo jest mniej wydajne od funny, bo pewnie nawet nie testowales xD

Polecam Funny żeby nie wyjść na cebulaka

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

@Mówca Umarłych a ty nie pierdziel ze revo jest mniej wydajne od funny, bo pewnie nawet nie testowales xD

Polecam Funny żeby nie wyjść na cebulaka

To Ty nie pierdziel i sobie potestuj oba ;) Z dupy tego nie wyciągam. Sam zastanawiałem się, który wybrać na serwerek i po wspomnianych testach i paru opiniach znajomych oraz tygodniu używania revo, wybrałem funnyguilds. Uważam i widzę, że jest lepszy. Nawet ocena osób w tym temacie to potwierdza, więc się nie spinaj na mnie, ja tu tylko oceniam efekt waszych prac i wybieram lepsze dla mnie :D

Przedstawiam mu swoje zdanie, a Ty już wyskakujesz z pazurami.

Wezmijmy jeszcze dzikoyska xD

@dzikoysk

@dzikoysk

@dzikoysk

@dzikoysk

@dzikoysk

Opublikowano

Udzielanie sie ludzi ktorzy nie znaja podstaw jest smutne , no coz taka cebulandia :) , Obydwoje zrobili dobra robote , dzikosyk sie wyroznia tym ze robi czeste update , a ze karolek jest leniuchem to sie opierdala xD , Wielowatkowosc? Smiem powiedziec ze to roznice w 0,0000000001 :)

Opublikowano

Jak robiłeś testy to podaj argumenty potwierdzające większą wydajność funnyguilds ;)

Sam wyjeżdżasz z pazurami podążając nie uargumentowane fakty.

Ps. Z fartem <3

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...