Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bocenie - od czego zaczac? pomoc dla laika

mikas111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym prosić kogoś doświadczonego w sprawie botów o pomoc w tym zakresie. Jestem nowym graczem tibii i niezbyt duzo wiem o tym jak odpalic swojego pierwszego bota (szczerze to nic nie wiem ). W większości poradników są rzucane frazy, które dla was być może są podstawowymi i dobrze znanymi, ale dla mnie są zupełnie opce. Preferuję pomoc na skype/ts, bo gdy ktoś tłumaczy mówiąc to sprawniej to idzie. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Chciałbym prosić kogoś doświadczonego w sprawie botów o pomoc w tym zakresie. Jestem nowym graczem tibii i niezbyt duzo wiem o tym jak odpalic swojego pierwszego bota (szczerze to nic nie wiem ). W większości poradników są rzucane frazy, które dla was być może są podstawowymi i dobrze znanymi, ale dla mnie są zupełnie opce. Preferuję pomoc na skype/ts, bo gdy ktoś tłumaczy mówiąc to sprawniej to idzie. Pozdrawiam

Myślisz, że jakaś dobra duszyczka specjalnie dla Ciebie zmarnuje 2-3h? Wątpię.

W internecie znajdziesz tylko pomoc zbiorową w postaci właśnie tutoriali, lub pomocy typu posty innych użytkowników, ew PW.

Pierw nam powiedz, czego nie rozumiesz i jakiego bota wybrałeś.

Tutaj jest mój subiektywny tutorial dot. wybrania bota do Tibii:

http://www.mpcforum.pl/topic/1250236-tutorialjakiego-bota-wybrac/

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Raczej jestem przy Xenobocie, a co do sprecyzowania rzeczy, którą ktoś by mi mógł objaśnić to chodzi mi o miejsca do expienia/skillowania i ogolnie jakie eq robic te sprawy. takie wprowadzenie dla świeżaka. Co do pisania skryptów to jestem w stanie to opanować w krótką chwilę. wystarczy że poznam składnie języka, który obsługuje dany program. Pozdrawiam.

Opublikowano

Raczej jestem przy Xenobocie, a co do sprecyzowania rzeczy, którą ktoś by mi mógł objaśnić to chodzi mi o miejsca do expienia/skillowania i ogolnie jakie eq robic te sprawy. takie wprowadzenie dla świeżaka. Co do pisania skryptów to jestem w stanie to opanować w krótką chwilę. wystarczy że poznam składnie języka, który obsługuje dany program. Pozdrawiam.

W xenobocie pisze się w lua, jednak Ci chyba chodzi o API (źle powiedziałeś).

http://www.mpcforum.pl/topic/505298-gdzie-expic-bocic-lub-skillowac/    <-- Exp/skill, oraz możesz się spytać o eq.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Według mnie to lepiej nie zaczynaj. Strasznie się rozleniwisz i nie będzie już takiej satysfakcji jak gra manualna. Rozumiem na skile ale expić na bocie od 0-200lvl i co miesiąc wydawać kase na GP i Pacc to trochę lipa. 
Wydawać na GP zależy czym bo sorcem bądź druidem to nie ma wyjścia. 

Opublikowano

Według mnie to lepiej nie zaczynaj. Strasznie się rozleniwisz i nie będzie już takiej satysfakcji jak gra manualna. Rozumiem na skile ale expić na bocie od 0-200lvl i co miesiąc wydawać kase na GP i Pacc to trochę lipa. 

Wydawać na GP zależy czym bo sorcem bądź druidem to nie ma wyjścia. 

Większej głupoty nie słyszałem, żeby wydawać kase na ed albo ms na allegro, bot knight na corymach i codziennie bo 6-7h bocenia masz 50k+plus dla 50-100 maga to wystarcza... od 100 już tylko profit robisz z tasków itp...

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...