Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego bota wybrać? Porównanie

JestemPolakiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcesz rozpocząć swoją botterską przygodę, a nie wiesz jakiego bota najlepiej używać? Może potrzebujesz porównania zużycia cpu? W tym temacie spróbuję wam to wszystko przedstawić.

Weźmy na pierwszy ogień IBota.

http://www.tibiaibot.com

Z tym botem nie miałem zbyt dużo do czynienia w mojej "przygodzie" z botami, jednak wiem o nim parę rzeczy.

Zalety

-Świetny bot dla paladynów oraz magów.

-Słabo wykrywalny.

-Dużo skryptów, co przedstawia poniższy screen:

401121405864104250837.jpg

38x20=1440 tematów z samymi skryptami.

-Posiada cracki.

Wady

-Mocno zjada CPU (nie postawisz na nim zbyt wiele botów).

-Strasznie rzadko updaty z nowościami.

Koszt bota na 30 dni:

972291405864104250837.jpg

Moja ocena marketingowa bota:

7/10

Weźmy teraz na rozstrzał RedBotPro, który według mnie jest najbardziej wykrywalnym botem zaraz po *TA.

http://www.tibiaredbot.com.br

Zalety

-Dużo tematów ze skryptami (33x20=660 tematów ze skryptami).

-Dla tych co nie lubią wydawać pieniędzy na boty, jest crack.

Wady

-Średnia wykrywalność, coraz więcej osób skarży się na bany.

-Brak możliwości pobierania skryptów bez posiadania wykupionej licencji.

Koszt bota na 31 oraz 91 dni:

749251405864104250837.jpg

6.5/10

Kolejnym naszym botem będzie Windbot, lubiany i polecany przez znaczną część botterów.

http://tibiawindbot.com/index.html

Zalety

-Słaba wykrywalność.

-Dużo znanych skrypterów typu "BugWT", "Garkstal".

-Darmowy 14-dniowy trial bota.

-Konwerter skryptów z IBota na Windbota.

-Posiada kilka dodatków typu Wind Addons.

-Małe zużycie CPU.

-Możliwość własnej konfiguracji bota (z jakim *delayem ma atakować etc.).

Wady

-Ciężki do opanowania dla początkujących botterów.

Koszt bota na 30 i 90 dni:

823391405864104250837.jpg

9.5/10

Teraz czas na "legendarnego" bota, TibiaAuto.

http://tibiaauto.net/

Zalety

-Bot jest darmowy, jednak można przekazać dotację.

-Jest to najstarszy bot (1 wersja ukazała się w tibi 7.6, poprawcie mnie jeśli się mylę), ciągle rozwijany.

-Posiada więcej funkcji, niż normalne boty.

Wady

-Najbardziej wykrywalny bot ze wszystkich.

-Częste problemy na start.

Moja ocena bota:

6/10

ze względu że jest darmowy, a ma tak wiele funkcji.

następnym botem w kolejce jest BBot, znany ze swojego "automatycznego" zapisywania waypointów.

http://bbot.bmega.net

Zalety

-Możliwość automatycznych waypointów.

-Skrypty na stronie głównej:

688161405864104250837.jpg

Wady

-Coraz więcej osób skarży się na wykrywalność.

Koszt bota na 30 dni:

657581405864104250837.jpg

+możliwość płatności sms.

8/10

Pora na mojego ulubionego bota, chociaż nie najlepszego - Xenobot.

http://xenobot.net

Zalety

-Według mnie najmniej wykrywalny bot.

-Bardzo łatwy bot w obsłudze.

-Prostota w pisaniu skryptów.

-Bot posiada cracka.

-Darmowy 10 dniowy trial.

Wady

-Potrzeba odkrytej całej minimapy do prawidłowego działania skryptów (można pobrać).

-Rzadko wprowadzane nowości.

Koszt bota na 30 dni:

663291405864104250837.jpg

8/10

Podsumowanie:

IBot - Najwięcej skryptów, świetny bot dla paladynów i magów.

RedBotPro - Zwyczajny bot, niczym się nie wyróżniający, tania licencja.

Windbot - Aktualnie według większości botterów, najlepszy bot na rynku.

TibiaAuto - OTS'y, na real się nie nadaje.

BBot - Automatyczne waypointy + tania licencja.

Xenobot - Świetny bot dla początkujących.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Bardzo ładnie zrobiłeś ten poradnik, ale mam jedno ALE. W BBocie wady "cięzki w obsłudze", tutaj się nie zgodzę. Jest banalny, a na pewno łatwiejszy niż pozostałe. A nawet napisałbym do zalet "łatwy w obsłudze". Serio dużo osób narzeka na jego "trudność"? :D

@JestemPolakiem tutaj nie ma co krytykować, to jest po prostu moje zdanie.

Opublikowano

Bardzo ładnie zrobiłeś ten poradnik, ale mam jedno ALE. W BBocie wady "cięzki w obsłudze", tutaj się nie zgodzę. Jest banalny, a na pewno łatwiejszy niż pozostałe.

Dzięki za krytykę, spróbuję poprawić, IBot oraz BBot to 2 boty którymi się "nie bawiłem" tylko widziałem u znajomych.

@knockout

Ta "krytyka" w moim poście jest nastawiona pozytywnie i dziękuję Ci za to, że pokazujesz, gdzie popełniłem błąd :)

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Skąd masz takie informacje? Kilka postów na naszym forum?

Te forum + Torg, myślę, że 2 fora (w tym 1 z największych) wystarczą.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Te forum + Torg, myślę, że 2 fora (w tym 1 z największych) wystarczą.

No zdecydowanie wystarczy.

Tylko chodzi o to że ja też przeglądam te fora i jakoś nie widze skarg. (stąd moje zdziwnie)

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Skąd masz takie informacje? Kilka postów na naszym forum?

Akurat dobrze napisał, bo ja jeszcze niedawno rozmawiałem z "tibijczykami" i skarżyli się o bany, może był to przypadek, może nie, ale BBot nie wprowadza jakiś aktualizacji, co pewnie powoduje, że wzrasta jego wykrywalność.

Opublikowano

Dlaczego w ibocie w wadach znajduje się słaba wykrywalność, a w windbocie w plusach ?

Błąd, zaraz go poprawię :D

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Bbot ma 8,5

Windbot ma 9

Czy to są jakieś żarty ? 

Community windbota, jego funkcjonalność, która nie sposób wymienić, przyjazny interfejs, kanały, szybki kod i opcje jakie on nam daje nie ma nawet co porównywać z bbotem, który jedyne co oferuje to zawieszanie się skryptów.

Wystarczy popatrzeć na samą stronę Windbota i strone BBot'a, żeby można było stwierdzić, jak bardzo od siebie odstają.

Jedynym plusem w moich oczach dla bbota jest jego cena, jednak ja wole dobry towar za ciut większą cenę niż bota, który nie dość, że używa pakietów, nie ma nic do zaoferowania w sprawie skryptów, o hudzie nie wspominając.

Gdyby ktoś mi miał napisać o skrypcie auto wpt, w windbocie da się to zrobić o wiele lepiej, o ile już nie jest zrobione, widziałem filmik z autowpt.

Opublikowano

Bbot ma 8,5

Windbot ma 9

Czy to są jakieś żarty ? 

Community windbota, jego funkcjonalność, która nie sposób wymienić, przyjazny interfejs, kanały, szybki kod i opcje jakie on nam daje nie ma nawet co porównywać z bbotem, który jedyne co oferuje to zawieszanie się skryptów.

Wystarczy popatrzeć na samą stronę Windbota i strone BBot'a, żeby można było stwierdzić, jak bardzo od siebie odstają.

Jedynym plusem w moich oczach dla bbota jest jego cena, jednak ja wole dobry towar za ciut większą cenę niż bota, który nie dość, że używa pakietów, nie ma nic do zaoferowania w sprawie skryptów, o hudzie nie wspominając.

Gdyby ktoś mi miał napisać o skrypcie auto wpt, w windbocie da się to zrobić o wiele lepiej, o ile już nie jest zrobione, widziałem filmik z autowpt.

Nareszcie ktoś napisał dobrze o bbocie, sam osobiście nie bociłem i dałbym mu 6/10, jednak inni by się przyczepili, a czemu tak nisko.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

chłopaki , podajcie mi jakiegoś bota [darmowego] najlepiej pod tibie 10.50  [ tą najnowszą ][bez virusów ;D]  bo ja naprawde nie ogarniam ;D . Bardzo Prosze :) 

Doswiadczenia troche mam tylko w elfie i nie wiem którego wybrać pod 10.50 i który jest dostępny i łatwy :D

Opublikowano

@xNiqqs

Jeżeli darmowy to tylko scrackowany xenobot wchodzi w grę. Wszystko masz w tym temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1197167-xenobot-apophis-crack-1050-aktualizacja/

W tamtym temacie kieruj wszelkie pytania dotyczące cracka, jeżeli chodzi jeszcze o darmowego bota to jest tibiaauto, ale według mnie jest nie warta uwagi co nawet pokazuje ten temat bo dostał najniższa ocenę ze wszystkich dostępnych botów pod 10.50

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

Co do redbot jechałem na nim 2 lata, ban na jedno konto z 15 (z mojej winy) zmien to o wykrywaloności bo to "Bullshit" -,-

A i windbot "-Ciężki do opanowania dla początkujących botterów." karzdy bot jest cięzki na początku....

Wady windbota:

nie ma, jest po prostu perfekcyjny :)

Opublikowano

Co do redbot jechałem na nim 2 lata, ban na jedno konto z 15 (z mojej winy) zmien to o wykrywaloności bo to "Bullshit" -,-

Nie zmienię, bo nie zasługuję na to moim zdaniem, jeżeli chcesz przekazać swoją wiedzę innym stwórz własny tutorial i tam daj swoje przemyślenia :).

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Z Bbotem mam dobre wspomnienia poniewaz jest szybki bardzo prosty w obsludze i jako 1 z pierwszych botow mial automatyczne robienie waypointow.

Ale tibia auto tez byla dobra lecz malo doceniana :( szcegolnie ze skrypty w pythonie mozna bylo pisac.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

brakuje tutaj elf bota, a bardzo dużo osób go używa i taki trudny do opanowania nie jest.

Są to boty do real Tibii.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ma takie pytani,

jeżeli korzystam z 2 komputerow o takim samym Ip zewnetrznym  i na jednym gram normalnie (Pacc expienie bez bota) i na drugim gram na noob charach i boce to czy istnieje taka mozliwosc ze dostane bana na Ip czy tylko na konto??

Opublikowano

Bana dostaje się tylko na konto, inaczej jest jednak z dicebotami bo wtedy banują masowo (sprawdzają postacie, które wykonują podobne akcje) podobne postacie z tego ip.

PS.

By nikt się nie czepiam, że nie mam dowodów to mogę powiedzieć, że miałem vps warty 80zł (2 miesiące), który był 24/7 włączony wraz z dicebotami.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Witam , po wielu latach wracam do gry i mam pytanie, którego bota używać? Ogarnę każdego z tym nie bedzie problemu, bardziej mi chodzi o wykrywalnosc, zalezy mi na tym zeby mnie nie zbanowali i zebym nie musial przeznaczac duzo pieniedzy na tego bota ,bo nie o to chodzi. Więc liczę na cracki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...