Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop

Savien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuję kupić laptopa, aby służył między innymi do gier. Wypatrzyłem 2 modele za ciekawą kwotę.

Co możecie o nich powiedzieć?:

1) Lenovo G510

RAM - 4GB

DYSK - 1TB

KARTA GRAFICZNA - AMD Radeon R5 M230 2GB

PROCESOR - Intel Core i3-4000M

SYSTEM OPERACYJNY - WINDOWS 8.1

2) Lenovo G500H

RAM - 4GB

DYSK - 1TB

KARTA GRAFICZNA - AMD Radeon HD 8570M

PROCESOR - Intel i3

SYSTEM OPERACYJNY - brak

Cenowo są podobne. Możecie oczywiście podesłać swoje propozycję (+/- 1700zł)

Konkretne i pomocne odpowiedzi nagradzam lajkami.

@cichy.

@Nezvik

@DnaloP

@RobeM

@jackraymund

@TrueFaith

@Kiceł

@wakc34

@Kirito.

@modelar

@piterr3

@Amperoo_PL

@Rocki star12

@Sweet Jesus

r3ePj8E.png

Opublikowano

Bardzo słaby wybór do grania niestety. Wydaje się, że pomyliłeś kartę HD8750 z HD8570 - niebo, a ziemia.

R5 jak i HD8570 to poziom niektórych grafik zintegrowanych, dlatego są kompletnie nieopłacalne w tej cenie.

W tym przedziale tylko i wyłącznie Lenovo G510 z HD8750:

http://www.morele.net/laptop-lenovo-ideapad-g510-59-406697-637173/

Spokojnie pograsz nawet w najnowsze gierki. Laptop już z systemem.

KODY RABATOWE - morele.net:

1) Mysz bezprzewodowa za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: APXGVTSOPV

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Opublikowano

@Tomuz.

Dokładnie r5 jak i HD8570 sa wydajności integry totalnie sie ich nie opłaca.

Moim zdaniem najlepsza opcja będzie tutaj jak w/w wyminiony Lenovo G510 >KLIK< z i3 (4 generacji) 4 gb ram i r7-m265 ( odświeżony HD8750 wydajnośc GT740m) tutaj juz pograsz bez problemu + Win 8.1 w komplecie za 1899 zł

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Bardzo słaby wybór do grania niestety. Wydaje się, że pomyliłeś kartę HD8750 z HD8570 - niebo, a ziemia.

R5 jak i HD8570 to poziom niektórych grafik zintegrowanych, dlatego są kompletnie nieopłacalne w tej cenie.

W tym przedziale tylko i wyłącznie Lenovo G510 z HD8750:

http://www.morele.net/laptop-lenovo-ideapad-g510-59-406697-637173/

Spokojnie pograsz nawet w najnowsze gierki. Laptop już z systemem.

@Tomuz.

Moim zdaniem najlepsza opcja będzie tutaj jak w/w wyminiony Lenovo G510 >KLIK< z i3 (4 generacji) 4 gb ram i r7-m265 ( odświeżony HD8750 wydajnośc GT740m) tutaj juz pograsz bez problemu + Win 8.1 w komplecie za 1899 zł

Takie produkcje jak Fifa15, Bf4 itp. Na jakich?

r3ePj8E.png

Opublikowano

Niestety juz ten Lenovo nie jest dostępny w sprzedaży.

Czy coś sie budżet zminił czy szukac około 1700 zł?

Opublikowano

Niestety juz ten Lenovo nie jest dostępny w sprzedaży.

Czy coś sie budżet zminił czy szukac około 1700 zł?

No tak maksymalnie do 2000zł.

r3ePj8E.png

Opublikowano

@Tomuz.

Zaś bez przesady, do 740 to on sporo traci.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A jeśli chciałbym dorzucić trochę ramu?

Ram możesz sobie zawsze dorzucić

Chyba że chcesz od razu Acer z 8gb ram - tylko wtedy cena w gore

Ewenutalnie jeszcze Asus x550lb z i5 ulv 4 gb ram i GF740m

Opublikowano

Ram możesz sobie zawsze dorzucić

Chyba że chcesz od razu Acer z 8gb ram - tylko wtedy cena w gore

Ewenutalnie jeszcze Asus x550lb z i5 ulv 4 gb ram i GF740m

Jeszcze jakieś propozycje? najlepiej bliżej 1900-2000. Bo tu patrze tylko w jednym sklepie jest za 1999 a reszta ok. 3000.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Nie pograsz na nich... Bardzo słabe konfiguracje. 

W hiper super marketach przepłacisz...

Widze że szukasz z systemem zobacz sobie:

Acer e1-570g z i3 ulv 8gb ram i win 8.1 + Gt740m

Ewentualnie ten sam  ACER w kolorze srebrnym 

Bo bardzo mnie dziwi że w xkomie są 30% tańsze, załózmy w innych sklepach cena wacha się 2000-2100.. a w xkom będzie za 1500.. ; )

"Podejrzane". 

r3ePj8E.png

Opublikowano

W xkomie ceny są zazwyczaj dobre dlatego Ci polecam sam tam kupiłem 2 laptopy i jestem zadowolony.

Ale jeśli porównujesz xkom z jakims sklepuem typu media mark rtv euro i itp to licz z tym ze nawet ceny mogą sie róznicy około 15-20 %...

Dlatego mówie NIE OPŁACA SIĘ TAM KUPIĆ SPRZĘTU :) nie tylko w powodu ceny

Opublikowano

W xkomie ceny są zazwyczaj dobre dlatego Ci polecam sam tam kupiłem 2 laptopy i jestem zadowolony.

Ale jeśli porównujesz xkom z jakims sklepuem typu media mark rtv euro i itp to licz z tym ze nawet ceny mogą sie róznicy około 15-20 %...

Dlatego mówie NIE OPŁACA SIĘ TAM KUPIĆ SPRZĘTU :) nie tylko w powodu ceny

To jakie są jeszcze powody? Nie lubię kupować sprzętu przez internet, dlatego te kilka % nie robi dla mnie różnicy.

r3ePj8E.png

Uczeń
Opublikowano

To jakie są jeszcze powody? Nie lubię kupować sprzętu przez internet, dlatego te kilka % nie robi dla mnie różnicy.

to sobie idz do euro i zaplac 2000 za pentiuma i integre.

jesus

Opublikowano

Nie nie tak ostro. :)

Xkom posiada wiele sklepów centralnych, możesz kupić internetowo i odebrac osobiscie jest to najlepszy opcja gdyż masz możliwośc zwrotu towaru bez przyczyny kupując przez interneto takie mamy prawo konsumenta :).

A jak Nie to tak jak tutaj Pan u góry pisze idz do euro czy innego typu sklep i wybierz coś na miejscu :)

Opublikowano

Nie nie tak ostro. :)

Xkom posiada wiele sklepów centralnych, możesz kupić internetowo i odebrac osobiscie jest to najlepszy opcja gdyż masz możliwośc zwrotu towaru bez przyczyny kupując przez interneto takie mamy prawo konsumenta :).

A jak Nie to tak jak tutaj Pan u góry pisze idz do euro czy innego typu sklep i wybierz coś na miejscu :)

A co możesz powiedzieć o tych?

http://www.neo24.pl/?p=lenovo_g700_59407155

http://www.neo24.pl/?p=lenovo_g710_59395294

r3ePj8E.png

Opublikowano

Jeden jak i drugi nie nadają się do gier :)

Zobacz sobie Lenovo g510 z i3 (4 generacji) 4 gb ram i r7-265 + win 8.1 - od wczoraj w sprzedaż wrócił :)

Ewentualnie Lenovo Z510 z i3 haswella i GT740. Laptop lekki, ładny design, porządnie wykonany, z matową matrycą, podświetlaną klawiaturą i dobrymi głosnikami JBL

Laptopy pojawiły się w bardzo dobrej cenie opłaca się je brac puki sa bo na 99% ceny ich pojda w gore lub zaraz będa niedostępne...

Opublikowano

Jeden jak i drugi nie nadają się do gier :)

Zobacz sobie Lenovo g510 z i3 (4 generacji) 4 gb ram i r7-265 + win 8.1 - od wczoraj w sprzedaż wrócił :)

Ewentualnie Lenovo Z510 z i3 haswella i GT740. Laptop lekki, ładny design, porządnie wykonany, z matową matrycą, podświetlaną klawiaturą i dobrymi głosnikami JBL

Laptopy pojawiły się w bardzo dobrej cenie opłaca się je brac puki sa bo na 99% ceny ich pojda w gore lub zaraz będa niedostępne...

Dlaczego uważasz że nie nadają się do grania?

r3ePj8E.png

Opublikowano

GF820 i gry :/ za słabo

Ten co mi pokazałeś G510 jest nie dostępny..

Znajdź mi coś konkretnego, najlepiej w sklepie stacjonarnym ok 2k.

z góry dzięki.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Prosze Cie Lenovo Z710 z i3 (4 generacji) 4 gb ram i GT740m. Zamawiasz internetowo z odbiore osobistym w salonie w Twoim miejscie tak jest najlepiej.

Opublikowano

Prosze Cie Lenovo Z710 z i3 (4 generacji) 4 gb ram i GT740m. Zamawiasz internetowo z odbiore osobistym w salonie w Twoim miejscie tak jest najlepiej.

W sumie w sklepie stacjonarnym znalazłem takie modele, są parametry niemalże takie same, możesz napisać ewentualnie co o nich sądzisz?

1.http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-essential-g510-i3-4000-4gb-1tb-r5-m230-w8-1.bhtml

2.http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-ideapad-s510p-i3-4010-4gb-1tb-gt720-w8.bhtml

3.http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-essential-g510-i5-4210-4gb-1tb-r5-m230-w8-1_1.bhtml

r3ePj8E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...