Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tragedia] Samolot Prezydencki Rozbił Się!

2x4

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Dzisiaj jakieś 30 min temu samolot Prezydenta Polski rozbił się gdzieś na terenie Rosji. Zahaczył o drzewa i się zapalił. Premier został poinformowany. Co dalej będzie?

Proszę o rozsądne wypowiedzi

Źródło: TVN 24

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Póki co, nic nie wiadomo, oprócz tego, że zginęło 87 osób w tym prezydent.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Pokój [*] [*] [*] Pokój teraz i na wieki...

gg1212503410113.jpg

Gierki, w które aktualnie gram to:

-Left 4 Dead

-Left 4 Dead 2

-Fallout 3

-Battlefield Bad Company 2

-Gta IV

Opublikowano

Nie wiadomo jeszcze jej nie ogłosili.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

ja taż za nim nie przepadałem

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Opublikowano

Ostanie newsy z BBC, nikt nie przeżył. Prezydent, a z nim 93 osoby są martwe. Nie lubiłem go, ale mimo to mi jest przykro.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Może ze śmierci człowieka nie będę się cieszył ale z tego że będzie nowy prezydent który mam nadzieję będzie miał trochę oleju w głowie jak najbardziej, Kaczyński jak ktoś już tu wspomniał nic takiego dla nas dobrego nie zrobił, wręcz przeciwnie zaszkodził.

2006-2010

Opublikowano

Donald Tusk leciał innym samolotem, żyje zwołał nadzwyczajną konferencje ministrów w Warszawie. Naprawdę zginęło wiele polityków ;/

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano
amolot z parą prezydencką na pokładzie rozbił się niedaleko lotniska wojskowego w Smoleńsku. - 87 osób nie żyje. Nikt nie przeżył katastrofy - informuje gubernator okręgu smoleńskiego rosyjskie agencje informacyjne. - Maszyna jest w znacznym stopniu zniszczona. Trwa akcja ratunkowa - to z kolei informacja polskiego MSZ. Telefony wszystkich pasażerów samolotu milczą.
- Samolot rozbił się. Najprawdopodobniej zahaczył o drzewo. Zapalił a następnie został ugaszony – informuje rzecznik MSZ. W tej chwili ratownicy próbują wejść do maszyny, która leży około 1,5 kilometra od lotniska i wydobyć ofiary. Agencja Reuters poinformowała o 87 zabitych. Informację tę potwierdziły już inne światowe agencje i rosyjskie ministerstwo ds. nadzwyczajnych. Według rosyjskich informacji nie przeżył nikt.
"Samolot rozstarzaskany, części, płonęły. Totalny chaos"
Samolot kompletnie roztrzaskany. Płonące części maszyny rozrzucone po... czytaj więcej »

Na lotnisku panuje wielki chaos, cały czas słychać syreny alarmowe.

Śmierć najważniejszych

Ostatnie momenty przed wypadkiem wyglądały następująco: maszyna TU-154 próbowała podejść do lądowania w wielkiej mgle. Nie udało jej się usiąść na pasie. Piloci przyspieszyli i chwilę później kontakt z maszyną się urwał. Rozległ się ryk silników i wybuch.

Na pokładzie samolotu byli – oprócz prezydenta z małżonką - między innymi szef NBP Sławomir Skrzypek, wicemarszałek, szef IPN Janusz Kurtyka, posłowie, kilku biskupów. Najważniejsze osoby w państwie.

Opublikowano

Dowiedział się o tym przed chwilą aż mi szkoda się zrobiło tyle osób zginęło które bardzo przysłużyły się Polsce.

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"

Opublikowano

@UPx2

Tusk żyje i jedzie z Marszałkiem Sejmu Do Warszawy po wiecej informacji..

Gdy ja to zobaczyłem i uslaszałem od rodziców to ... Osobiscie na początku mi go nie było żal ale teraz to smutek zdziera mnie w całoci ;(((((((((((((((((((((

[*] Nie zasłużyli na tak okrutny los ;(((((((

Opublikowano

Tuska nie było nie mówcie że był

gg1212503410113.jpg

Gierki, w które aktualnie gram to:

-Left 4 Dead

-Left 4 Dead 2

-Fallout 3

-Battlefield Bad Company 2

-Gta IV

Opublikowano

Ale chyba nie było to wina samolotu lotnisko nie było przystosowane do tego typu samolotów , lądował we mgle czyli widoczności miał bardzo mało. Ciekawe co teraz będzie Polska jest teraz bardzo osłabiona.

............................(najlepiej było by usunąć wszystkie reklamy z tego temat)

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"

Opublikowano

Ja również go za bardzo nie lubiłem, ale jednak to prezydent naszego ukochanego kraju. Ponad 80 osób... matko boska...

W szkole zapewne nie będzie lekcji przez ok. tydzień, ew. do kościoła się za nich pomodlić.

To straszne... Spoczywajcie w pokoju [*][*] ;(

zenm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...