Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MSI Afterburner - podkręć swoje GPU

Lexus.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Troche odkopuje temat, ale mam problem :P

Mianowicie od jakiegoś czasu MSI Afterburner nawet sie nie chce uruchomić.. Wcześniej uruchamiał się normalnie, choć podkręcać mogłem dopiero po odpaleniu 3dmark11 i nadal 3dmarka mam, ale Afterburner wcale nie uruchamia się.. W necie jakoś nie mogłem się dokopać co może być tego przyczyną. Reinstall wszystkiego nic nie daje :P (3dmark; msiafterburner, dodatkowo mam msi kombustor, kiedyś był mi do czegoś potrzebny)

Notebook
Win 8.1 x64
Intel Core i3 3110M 2.4ghz
Intel HD Graphic 4000 + AMD Radeon HD 8750m (po aktualizacjach w menedżerze jest 8600/8700M ale to ponoć normalne na win 8.1 dla tej karty graficznej)
Wszystko zaktualizowane.

Jakieś pomysły?

PS. Gdy było 8750M to działało w miare dobrze, więc może trzeba zainstalować po prostu starszy sterownik?

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

@flajmate AMD nie polecam podkręcać zbyt słabe karty. Tylko nowsze, droższe karty Radeona się podkręca. @Feainnewedd spróbuj zreinstalować, zaktualizować Afterburner'a, jeśli nie pomoże wrócić do poprzednich ustawień.

y8HqE13.png                             

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@flajmate AMD nie polecam podkręcać zbyt słabe karty. Tylko nowsze, droższe karty Radeona się podkręca. @Feainnewedd spróbuj zreinstalować, zaktualizować Afterburner'a, jeśli nie pomoże wrócić do poprzednich ustawień.

To wina win8.1

Z tego co jakiś czas temu wyczytałem to moja karta graficzna nie ma łatki dla win8.1, dlatego pokazuje mi 8600/8700m i dlatego Afterburner nie działa mi poprawnie.. Nie wiem jak wrócić do systemu Win8 bez utraty danych ;d automatycznie kopie mi sie nie robią, wyłączyłem tą opcje..

Ale dzięki, że odpowiedziałeś :)

Opublikowano

Nie wszystkie karty mają możliwość OC , zwłaszcza tanie budżetówki 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie wszystkie karty mają możliwość OC , zwłaszcza tanie budżetówki 

To prawda, nie tyle chodzi o możliwości, a co efekty. Czasami po prostu nie warto się w to bawić bo wzrost wydajności będzie znikomy.

Opublikowano

Może  i efekty by były, większość budżetówek to w pełni sprawne chipsety  drogich kart tylko nie dostosowane do użycia wszystkich możliwych efektów czy możliwości OC  z powodu głównie braku dodatkowych chipsetów sterujących  jakie maja karty drogie.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ma ktoś może problem z podkręcaniem na windowsie 10? U mnie wszystkie paski są zablokowane. Próbowałem programem Sapphire Trixx i mogłem zmienić taktowanie lecz po zaakceptowaniu wyskakiwał blue screen. Na 8.1 wszystko działa. Mam kartę AMD Radeon HD 7670M 2GB. Dodam, że na wersji preview przed premierą wszystko działało.

Opublikowano

Ma ktoś może problem z podkręcaniem na windowsie 10? U mnie wszystkie paski są zablokowane. Próbowałem programem Sapphire Trixx i mogłem zmienić taktowanie lecz po zaakceptowaniu wyskakiwał blue screen. Na 8.1 wszystko działa. Mam kartę AMD Radeon HD 7670M 2GB. Dodam, że na wersji preview przed premierą wszystko działało.

Mi na windowsie 10 działa dokładnie tak jak na win 8.1, nawet ustawienia się nie zresetowały i wszystko jest po staremu.

Wnioskując po nazwie karty graficznej używasz laptopa, a z nimi często są problemy bo generalnie nie powinno się ich podkręcać.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...