Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana kilku części...

Dzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym wymienić między innymi: kartę graficzną (do 700-800 zł), procesor (do 700-800 zł) oraz obudowę (do 120 zł).

Sprzęt ma służyć głównie do gier. Proszę podawać jedynie oferty ze strony allegro/ceneo.

Czego wymagam od obudowy:

- kolor czarny

- przycisk do włączania komputera oraz resetowania

- przynajmniej dwa miejsca na wentylatory

Procesor oraz karta graficzna, którą mam na oku (powiedzcie, co o nich sądzicie):

Procesor: http://allegro.pl/amd-x8-fx-8350-4-0ghz-box-i4737832173.html

Karta graficzna: http://allegro.pl/asus-geforce-gtx660-2gb-192bit-directcu-ii-oc-i4744372826.html

Mój aktualny sprzęt:

System: Windows 8.1 64bit

RAM: 8 GB DDR3

Procesor: AMD Athlon™ II X4 635 Processor 2.90 GHz

Karta graficzna: AMD Radeon HD 5700 Series 1 GB

Zasilacz: CoolerMaster RP-500-PCAP

Płyta główna: GA-MA770T-UD3

Raczej tyle, powiedzcie co sądzicie oraz co polecacie.

Pozdrawiam

PS Btw. co dają te ,,bity" w karcie graficznej? -.^

Opublikowano

dlaczego nie chcesz intela? i5 zmiażdży fx 8xxx w każdej grze

w tej cenie masz r9 280x ktora jest klase wyżej niz ta 660

Od niechcenia może być, jednakże słyszałem iż AMD jest lepszy do gier (chociaż ja zdania nie mam, nie znam się na tym). Jeżeli tak mówisz to ok, lecz ja bym chciał jakiś dobry procesor (lepszy od mojego aktualnego), na którym pójdą mi nowsze gry (typu assassin's creed unity) no i żeby mieścił się w moim przedziale cenowym.

Opublikowano

Od niechcenia może być, jednakże słyszałem iż AMD jest lepszy do gier (chociaż ja zdania nie mam, nie znam się na tym). Jeżeli tak mówisz to ok, lecz ja bym chciał jakiś dobry procesor (lepszy od mojego aktualnego), na którym pójdą mi nowsze gry (typu assassin's creed unity) no i żeby mieścił się w moim przedziale cenowym.

Słucham? Nie wiem co za idiota ci to powiedział.

Najpierw to sprawdź jaki masz zasilacz, musisz odkręcić boczną klapę od obudowy.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

powiedzmy zebys sprzedal plyte i procesor ktory teraz masz (czyli jakies 400 zl)

wtedy mozliwe i5 4690  i jakies mobo na b85 

mozna tez przyciac na procesorze i kupic i5 4460 + jakies mobo na h81 i wtedy mozna szukac jakiejs 290 w dobrej cenie i stanie

­

Opublikowano

pierw to podaj zasilacz i plyte glowna bo bez tego ani rusz

Zechcesz mi powiedzieć gdzie znajdę nazwę płyty głównej? Co do zasilacza podam dziś wieczorem/jutro, bo teraz jestem na telefonie i nie mam możliwości sprawdzenia ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...