Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tematyka Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po kolei: 

Istnieją darmowe CMSy na forumki.

Jaki podatek? Od czego? Idąc tym tokiem rozumowania, ty musisz teraz odprowadzić podatek od swojego posta. 

Ochrona danych osobowych kończy się na instalacji skryptu, zabezpieczeniem wszystkiego trudnymi hasłami, znajomością kodeksu karnego i sprawdzaniu logów. 

Kolejna licencja? Na co?

Styl można wykonać samemu, ew. użyć darmowego. 

Bez reklamy można się obejść, ale rzeczywiście, jest wtedy o wiele trudniej wypromować forumek. 

@tls01

Czyli od postu muszę odprowadzić podatek? bo nie rozumiem trochę a jeżeli tak to jak liczyć ten podatek od tego postu bo trochę tego nie rozumiem pierwszy raz ktoś mi pisze że od forum trzeba odprowadzić podatek o.O

Opublikowano

@sebek848

Jaki podatek? @tls01 Pisał 

Jaki podatek? Od czego? Idąc tym tokiem rozumowania, ty musisz teraz odprowadzić podatek od swojego posta. 

No właśnie, @1361622928-U485574.pngSevence nie mieszaj mu w głowie pisząc kłamstwa. Podatek to możesz odprowadzić od licencji IPB podczas zakupu -,-.

aw

Opublikowano

@tls01

Czyli od postu muszę odprowadzić podatek? bo nie rozumiem trochę a jeżeli tak to jak liczyć ten podatek od tego postu bo trochę tego nie rozumiem pierwszy raz ktoś mi pisze że od forum trzeba odprowadzić podatek o.O

Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem. Nigdzie nie stwierdziłem, że od forum, czy samego postowania należy odprowadzać podatki. 

Tak na wszelki wypadek - nie trzeba odprowadzać żadnych podatków od forum. Chyba, że będziesz na tym w jakiś sposób zarabiać. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

No tak jeżeli nie będzie zarabiał w żaden sposób reklamy itd. to tak ale na większości for jakoś się utrzymują z tego.

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Opublikowano

@tls01

@1361622928-U485574.pngSevence

@DesperekPL

OK bo trochę już się namieszało :P

Teraz wszystko rozumiem :)

Po prostu jedynie jeżeli będę miał reklamę to muszę odprowadzić podatek ;)

Na sam początek nie zamierzam takiej reklamy umieszczać bo nie będzie ona przynosiła dochodu jeżeli na początku będzie z 20 osób dziennie :)

Ps.Propozycje można nadal podawać jestem już zdecydowany na jedno forum i najprawdopodobniej będzie to forum na temat bezpieczeństwa w internecie.

Opublikowano

Ps.Propozycje można nadal podawać jestem już zdecydowany na jedno forum i najprawdopodobniej będzie to forum na temat bezpieczeństwa w internecie.

Tak z ciekawości, masz jakiekolwiek pojęcie o bezpieczeństwie w internecie? Bo jeśli nie, to nie będziesz nawet wiedział, jakie działy założyć. Lepiej zrób forum o czymś, na czym się znasz - będzie dużo łatwiej. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Myślisz że adminitratorzy na mpc się na wszystkich działach znają? O_o mogą być od tego moderatorzy a ja mu podałem przykład bo mało jest takich for

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Opublikowano

Dodawanie reklamy na forum nie jest w żaden sposób opodatkowane. Niby co ma być? Firma płaci mi za rozpowszechnianie ich reklam. Więc oni odprowadzają nie ja. To nie jest dochód moim zdaniem.

Ale mniejsza z tym. To nie jest zbyt związane z tematem.

Jeżeli chcesz założyć forum o określonej tematyce to najlepiej poszperaj w necie o nowo powstałych grach, które nie mają polskich for. Oczywiście może to być strzał w dziesiątkę albo gwóźdź do trumny, Wszystko zależy od tego jak gra się w Polsce rozwinie. 

Fora ogólnotematyczne o grach, filmach odpadają, "supporty CMS'ów" też jest tego od zarąbania w sieci. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...