Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja początkowa strona html.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aha. Nie widzę zdania zakończonego znakiem zapytania, masz jakiś problem, nie potrafisz czegoś zrobić, czy ten post powstał tylko po to, aby się pochwalić?

Nie formatujesz kodu, przez co jest on nieczytelny. 

Nie używasz divów do rozmieszczania elementów na stronie. Chociaż - tam praktycznie nic nie ma.

Dlaczego piszesz:

<font face="Agency FB">
<font size="7">
<font color="purple">

zamiast: 

<font face="Agency FB" size="7" color="purple">

Poza tym, do takich rzeczy lepiej jest używać CSS, ale to już lekkie czepianie się. 

Nie mam pojęcia, co ta strona miałaby przedstawiać, więc co miałbym ci zaproponować? Dodaj obrazek po lewej? To bez sensu. 

Stwórz coś bardziej rozbudowanego, co będzie zawierało jakąkolwiek treść. 

Co z tego, że masz 7 lat? Też kiedyś tyle miałem. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nimo doctypa (<!DOCTYPE html>), raczej nie używa się już <br> (do robienia tego co ty, używasz np. padding-bottom), nimo meta-charset (<meta charset="....) 

Poucz się trochę HTML5 i porzuć HTML4 :)

np.

zamiast

bgcolor="black"

piszesz

style="background-color: black"

lub tworzysz plik CSS i w nim robisz style.

Jeszcze tam mi Validator krzyczał że nie ma alt w img i inne takie pierdółki

Polecam:

http://validator.w3.org/
Opublikowano

słabo, ale ortografia lepsza niż 50% mpcforum

ucz się html5, dodaj odpowiedni doctype i nie ucz się z tych przestarzałych polskich kursów;

nie używaj <font> i <center> a zastąp to <span> z style

pamiętaj o domykaniu znaczników

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Dzięki wam serdecznie za uwagi.

Tak jak mówię, języku html uczę się od niedawna także...

Lecz niewykluczone iż za kilka miesięcy  strona będzie o wiele lepsza :).

/Czy kojarzycie może jakieś  praktyczne internetowe kursy HTML 5 I CSS 5?

Pytanie do :

@1361622928-U485574.pngKoggz

@cody3223

Opublikowano

Zlagowałem się. 

Jestem w wieku 7 lat.

Zerknijmy sobie na regulamin:

3. Forum przeznaczone jest dla osób, które: ukończyły lat 13 i posiadają pełną zdolność do czynności prawnych lub, w razie potrzeby, wyznaczonego opiekuna prawnego, który wyraził stosowną zgodę.

PS. Odpowiedni dział to Projekty użytkowników strony > Strony internetowe.
PS2. Nie do @topic: polecal wpisanie w Google ThorKid i przełączenie na grafikę  :D

if(!success()) { $tryagain = rand(1, 2); switch $tryagain { case 1: tryagain(); break; case 2: exit; break; } }

Opublikowano

@JMWeb  faktycznie c:

No cóż, mam wyznaczonego opiekuna prawnego c: Jest nim oczywiście Lord Makin c:

@Writen 

Dziękuję ci za pomoc, ale nie rozumiem jednej rzeczy. Chodzi ci by przejść kurs HTML czy HTML 5 na stronie kurshtml.edu.pl ?

Opublikowano

Zlagowałem się. 

Zerknijmy sobie na regulamin:

PS. Odpowiedni dział to Projekty użytkowników strony > Strony internetowe.

PS2. Nie do @topic: polecal wpisanie w Google ThorKid i przełączenie na grafikę  :D

lub, w razie potrzeby, wyznaczonego opiekuna prawnego, który wyraził stosowną zgodę.

A tak w ogóle myślisz że w dziale Minecraft wszyscy są +13 lat? :D

@1361622928-U485574.pngThorKid chodziło mu abyś najpierw poczytał kurs html (html4) a potem HTML5 (ten drugi link)

Opublikowano

A tak w ogóle myślisz że w dziale Minecraft wszyscy są +13 lat? :D

Bez wątpienia  :)

@JMWeb  faktycznie c:

No cóż, mam wyznaczonego opiekuna prawnego c: Jest nim oczywiście Lord Makin c:

3. Forum przeznaczone jest dla osób, które: ukończyły lat 13 i ... w razie potrzeby, wyznaczonego opiekuna prawnego, który wyraził stosowną zgodę.

W sensie że albo są pełnoletni albo ukończyli trzynaście lat i posiadają zgodę opiekuna prawnego.

if(!success()) { $tryagain = rand(1, 2); switch $tryagain { case 1: tryagain(); break; case 2: exit; break; } }

Opublikowano

Ogólnie to kurs HTML 5 + CSS 3 potem jakiś PHP możesz o ile ogarniesz i nie będziesz miał słomianego zapału , że po kilku miesiącach Ci się to z nudzi...

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Zacznij sie uczyc ruby to w przyszlosci bedziesz miec grosz, bo to przyszlosc i nisza. A nie jakies php lecisz gdzie kazdy, zacznij myslec logicznie

Opublikowano

Zacznij sie uczyc ruby to w przyszlosci bedziesz miec grosz, bo to przyszlosc i nisza. A nie jakies php lecisz gdzie kazdy, zacznij myslec logicznie

No tak. Kolega chce się nauczyć html'a, a ty mu z ruby wyskakujesz.

Dla mnie jest to smieszne twierdzic, że jakaś technologia ma lepszą przyszłość od innych. Ludzie nie potrafią przewidywać przyszłości. Najlepiej zatem uczyć się tego co jest pewne i stosowane od lat, a nie tego co ma "przyszłość".

Przejrzyj oferty pracy i zobacz kogo rynek potrzebuje.

I już się nie chwal, że coś tam jest lepiej opłacane. Żaden developer nie powie ci ile na prawdę zarabia.

gamedevmania.com

Opublikowano

Ale macie problemy chłopak się uczy dopiero wiec nie naciskajcie na niego ja nie sadze ze wy zaczynaliście od php czy css

Może PHP nie, ale CSS to jest coś czego powinno się uczyć równolegle z HTML.

gamedevmania.com

Opublikowano

Ale macie problemy chłopak się uczy dopiero wiec nie naciskajcie na niego ja nie sadze ze wy zaczynaliście od php czy css

Spróbuj się na elektrodzie pochwalić że zaprogramowałeś mikrokontroler :> (#PozdroDlaKumatych)

Tyle że problem jest z oceną tej strony, no bo jak tu ocenić te kilka linijek tekstu.

Jak chcesz się czymś pochwalić, to miej czym.

Opublikowano

W wieku 7 lat to ja ledwo umiałem chodzić, nie przesadzajcie z tym co on powinien umieć. Strona jak na 7-latka jest i tak dobra. Jak już opanujesz html to się weź za CSS i JavaScript z jQuery.

Opublikowano

W wieku 7 lat to ja ledwo umiałem chodzić, nie przesadzajcie z tym co on powinien umieć. Strona jak na 7-latka jest i tak dobra. Jak już opanujesz html to się weź za CSS i JavaScript z jQuery.

Nie chcę cię martwić, ale to musi być jakaś choroba. Normalne dzieci potrafią sprawnie chodzić już w wieku 3 lat.

gamedevmania.com

Opublikowano

Czy wy na serio bierzecie to że on ma 7 lat?

4727714168525971240160.png

On to napisał żebyście nie pisali "mega słaby kod!!!!!!!!!!!!!".

Opublikowano

Czy wy na serio bierzecie to że on ma 7 lat?

4727714168525971240160.png

On to napisał żebyście nie pisali "mega słaby kod!!!!!!!!!!!!!".

Już Ci raz pisałem abyś wypierdalał, i jednak nie posłuchałeś, wracaj do swojego bootstrapa. I przestań z tym gównem na tym forum bo to jest żałosne. Miałeś się wypowiedzieć w temacie a nie robić FLAME o tym jak ty to znasz regulamin a on nie.

@TOPIC.

Pracuj pracuj, ucz się ucz, wyjdzie Ci to na dobre, jeżeli masz jakieś pytania to pytaj jest tutaj spora liczba osób które chętnie odpowiedzą na twoje pytania, twój wiek 7 lat, Hmmm coś mi tu śmierdzi ale nie wnikam.

Kod jak na pierwszy raz to jest okropnie, zaopiekowałeś się tekstem brak jakichkolwiek elementów, poczytaj o divach/tabelach douczysz się więcej lecz tego drugiego nie polecam bo teraz są te "STANDARDY HTML" których wszyscy przestrzegają a tak serio to nawet w płatnych szablonach ludzie ich nie używają.

Opublikowano

Już Ci raz pisałem abyś wypierdalał, i jednak nie posłuchałeś, wracaj do swojego bootstrapa. I przestań z tym gównem na tym forum bo to jest żałosne. Miałeś się wypowiedzieć w temacie a nie robić FLAME o tym jak ty to znasz regulamin a on nie.

@TOPIC.

Pracuj pracuj, ucz się ucz, wyjdzie Ci to na dobre, jeżeli masz jakieś pytania to pytaj jest tutaj spora liczba osób które chętnie odpowiedzą na twoje pytania, twój wiek 7 lat, Hmmm coś mi tu śmierdzi ale nie wnikam.

Kod jak na pierwszy raz to jest okropnie, zaopiekowałeś się tekstem brak jakichkolwiek elementów, poczytaj o divach/tabelach douczysz się więcej lecz tego drugiego nie polecam bo teraz są te "STANDARDY HTML" których wszyscy przestrzegają a tak serio to nawet w płatnych szablonach ludzie ich nie używają.

Jeżeli ktoś nie jest "zaawansowany", i jeżeli ma problemy z CSS/zaczyna z CSS to Bootstrap (lub inna tego typu biblioteka!) jest wręcz idealna, bo masz wszystko jak na tacy ładnie opisane.

Jeżeli ktoś robi strony na tabelkach to nie jest on słaby, niemądry, nieumiejący (etc. etc.) tylko po prostu przestarzały.

W3W nie robi sobie standardów "bo tak", tylko po to aby ludzie go przestrzegali (Właściwie idea HTML 5 to możliwość łączenia HTML 4 i starszych z HTML 5, to znaczy: żadnych elementów nie kasujemy)

I nie "teraz są te" bo już od dawna były.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...