Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań od początkującej osoby

Aineth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak temacie. Właśnie zaczynam grać w Aiona i mam parę pytań :)

1. Czy serwer: Nexus to dobry wybór dla osoby zaczynającej grę? Może Barus, Anuhart, bądź inne serwery są lepsze?

2. Czy po zakupie przedmiotu o nazwie: [Karta Rozszerzająca] Poszerzenie kostki (pz4), odblokują mi się wszystkie sloty do poziomu 4 w ekwipunku?         (Podobny przedmiot jest do magazynu)

3. Bard, Kleryk? Która z tych klas nadaje się bardziej do PVE? A może macie jakieś inne propozycje? :)

4. Czy warto zaczynać grę od 1 poziomu z Premium? (Gold Pack)

5. Opłaca się w ogóle ładować realne pieniądze w Item Shop? 

Mam nadzieję, że nie za dużo pytań ^^ 

Z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

1. Czy serwer: Nexus to dobry wybór dla osoby zaczynającej grę? Może Barus, Anuhart, bądź inne serwery są lepsze?

2. Czy po zakupie przedmiotu o nazwie: [Karta Rozszerzająca] Poszerzenie kostki (pz4), odblokują mi się wszystkie sloty do poziomu 4 w ekwipunku?         (Podobny przedmiot jest do magazynu)

3. Bard, Kleryk? Która z tych klas nadaje się bardziej do PVE? A może macie jakieś inne propozycje? :)

1. Jeśli nie masz problemów z porozumiewaniem się z ludźmi w języku angielskim, to polecam jak najbardziej Nexus. W przeciwnym przypadku Barus.

2. Nie, tylko 9 miejsc, czyli 1 pasek (rząd). Nie polecam tego kupować (przynajmniej nie na początku). Szkoda kasy, a kostkę można powiększyć w grze u specjalnych NPC.

Za pomocą kart poszerzających w inwentarzu aktywuje się do 4 rzędów (po 1 na kartę)

Istnieją karty poszerzające różnych poziomów - to jest karta poziomu 4. Używając ich można poszerzyć inwentarz o maksymalnie 4 rzędy. Obowiązują przy tym następujące zasady:

• Poziom 1: możliwość aktywacji wyłącznie pierwszego rzędu.
  • Poziom 2: możliwość aktywacji pierwszego lub drugiego rzędu.
  • Poziom 3: możliwość aktywacji pierwszego, drugiego lub trzeciego rzędu.
  • Poziom 4: możliwość aktywacji pierwszego, drugiego, trzeciego lub czwartego rzędu.

3. Od kleryka się więcej wymaga w grupie - w większości to od niego zależy, czy jego grupa przeżyje, czy nie. Solo dobrze się nim expi. Więcej o kleryku http://www.mpcforum.pl/topic/1299069-dyskusja-nt-naszych-mainow/

Bard to support/dps - odnawia manę i robi spory dmg. Również dobry do expienia solo, mile widziany w grupie.

4. Nie warto. Gold Pack jest tak naprawdę potrzebny na 65 lvlu, więc jeśli nie musisz, to nie kupuj do tego czasu.

5. Jeśli nie masz co robić z kasą... :D Na pewno ludzie wydający na Aion Shop mają łatwiej.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

4. Nie warto. Gold Pack jest tak naprawdę potrzebny na 65 lvlu, więc jeśli nie musisz, to nie kupuj do tego czasu.

W większość już dostałeś odpowiedź ale w tym punkcie sie nie zgodzę. Bez Gold Packa masz limit na sprzedawanie itemów więc nie ma jak zarabiać, lepiej dogadaj sie z kimś niech ci kupi te GP[w grze] nie jest takie drogie a ty mu potem oddasz.  GP daje dużo warto je mieć tak na 45+

175001456602037225492.gif

Opublikowano

W większość już dostałeś odpowiedź ale w tym punkcie sie nie zgodzę. Bez Gold Packa masz limit na sprzedawanie itemów więc nie ma jak zarabiać, lepiej dogadaj sie z kimś niech ci kupi te GP[w grze] nie jest takie drogie a ty mu potem oddasz.  GP daje dużo warto je mieć tak na 45+

No tak, ale to zależy od tego, czy ktoś gra dużo. Jeśli nie, to tego limitu nawet nie odczuje. Dlatego napisałam "jeśli nie musisz". :P

Mnie akurat limit dopadł i byłam zmuszona do kupienia GP przed 65.

Nawet nie wiadomo, czy autorowi tematu Aion się spodoba, bo dopiero zaczyna grać. Może wbije 20 lvl i stwierdzi, że to jednak gra nie dla niego, a jeśli kupi GP za PLN, to będzie to po prostu wywalenie pieniędzy w błoto. A czy ktoś mu pożyczy od tak ~60kk, hmm.. no nie wiem. :P

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie za dużo pytań ^^ 

Z góry dziękuję za pomoc :)

1.JAk najbardziej polecam Nexusa, wiecej sie nauczysz w krotszym czasie niz na takim Barusie :D No i jest wiele PL serwerow po ely stronie, nwm jak teraz po asmo.

2.Na poszerzanie kostki sa questy, ktore wykonujesz i mozesz uzyc tego itema, ktory raz jeszcze poszerza ci miejsca w eq.

3.Ostatnio bardzo duzo bardzioszków lata, clerow brakuje bo znalezc czasami to hardcore jak nikogo w legionie nie ma online.Tak samo ja zaczynajac w 2.7 grac templarem, wybralem go z tego powodu, ze bardzo malo ludzi nim gralo...teraz lata ich w kij :( Polecam clera :D Z racji tego, ze mozesz isnty grupowe solowac itp itd

4.Od 1 lvla to przesada, lepiej wbc ten 50+ 55+ i zalatwic GP co troche umili ci ta gre do 65.

5.Jak nei jestes arabem to nie warto :D

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...