Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.12.2][SkyBlock] AnotherWorld

Poldek119

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 539
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pierwsze edycja długo stała(bodajże rok), jednak teraz Minecraft przestał być tak popularny. Dacie radę tą edycję utrzymać podobną ilość czasu?

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Z miłą chęcią odpowiem na Twoje pytanie.

Oszustwo ? Z tego co się dowiedziałem zostałeś zabity w END gdzie jest włączone PvP.

Podobno gracz miał Ci oddać itemy a tego nie zrobił. To nie jest oszustwo tylko ryzyko gry. Zostałeś poproszony o udowodnienie oszustwa skoro tak twierdziłeś.

Twoje zachowanie prowadziło do napięć na czacie.Zostaliście ostrzeżeni byście zakończyli spory na czacie lub nadam bany na 10 minut.

Niestety nadal prowadziłeś dyskusje zamiast załatwić to według reguł.(Dowody z oszustwem na forum).

TY oraz inni za swoje zachowanie otrzymaliście bana na 10 minut.

Ja w ramach rozluźnienia sytuacji dla pozostałych graczy zorganizowałem EVENT.

Ps.Osoby stwarzające napinające sytuacje nie nazwałbym niewinnymi. Pisałeś na czacie zamiast rozwiązać sprawę na osobności z administracją.

Sprawa nie dotyczyła wszystkich a to jest czat publiczny.Niby taki jesteś idealny a jednak.......

Liczy się tylko pasja

Liczy się tylko Minecraft !

Opublikowano

To, że zginąłem w endzie to moja wina, do nikogo o to pretensji nie miałem. Jednak samo zabijanie podczas handlu oszustwem już jest. Warunki były uzgodnione, wszyscy to widzieli gdyż pisaliśmy o tym na chacie. Jeśli można oszukiwać graczy to po co punkt w regulaminie, który tego zabrania? Wasz moderator nie zabronił nawet zabierania pieniędzy od nowych graczy (często ludzie pytają czy ktoś z wyższej rangą wyspy mógłby podejść do sklepu[dla niewtajemniczonych lepsza wyspa daje dostęp do lepszych sklepów] i zakupić im surowce) bez wydawania im towaru. Wracając jednak do tych graczy to te same osoby chwilę po oszukaniu mnie złamały kolejny punkt regulaminu teleportując innych na nie swoją wyspę(oczywiście bez zgody właściciela)

[za chwilke dopisze reszte. W pracy siedze]

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

To nie miejsce do dyskusji na ten temat i za to przepraszam moderatora ,ale nie pozwolę na takie oskarżenia.

Jednak samo zabijanie podczas handlu oszustwem już jest

Człowieku co Ty piszesz jesteś winny Swojemu zachowaniu i braku myślenia.Tak bardzo zapoznałeś się z regulaminem.Może warto też z innymi kwestiami.

Napisane jest bowiem że skargi bez dowodów nie są rozpatrywane.Bierzemy takie do głowy i obserwujemy nieuczciwych graczy lub też robimy prowokację.

Nikt nie napisał ani razu skargi na rzeczy które opisujesz.

Na moim serwerze jest 100% bezpieczny handel. PvP na wyspach jest OFF.No ale jak ktoś handluje gdzie PvP jest włączone to GRATULUJE.

Więc jak ktoś CHCE zostać oszukany to na pewno mu się to uda.

Proszę o to co powinieneś wiedzieć o handlu i jest to napisane na 4 budynkach (patrz SSy poniżej).

Kończę dyskusję z Tobą w tym temacie i zapraszam na TS3 w celach dalszej edukacji Twojej osoby.

k1oftn.jpg

6ctau6.jpg

Liczy się tylko pasja

Opublikowano

Nie dałeś mi dokończyć. Troszkę jednak mi zeszło za co przepraszam. Piszemy tutaj na temat serwera, więc to chyba żaden offtopic zwłaszcza, że gracze decydujący się na grę u Was powinni wiedzieć czego się spodziewać.

Nie wiem po co mi wklejasz zdjęcia tabliczek, widziałem je(tą strzałkę mogłeś sobie darować, pokazujesz tym tylko jakie masz zdanie o graczach)

Nie wiem też po co miałem robić te ss'y skoro Wasza moderatorka napisała, że to mój problem(o całej sytuacji wiedział chyba cały serwer, sami winni też otwarcie przyznali się co zrobili-w końcu nic im nie groziło bo moderatorka była po ich stronie) i nie, nie zostałem poproszony o udowodnienie tego tylko o to bym "przestał drążyć jak kret dziurę"(i litości... jak już pisałem wcześniej widziało to pół serwera w tym i mod)

Zaoferowali mi wymianę przedmiotów po czym zabili i wszystko ukradli i według Ciebie to nie jest oszustwem, ciekawe.

Ten system handlu jest słaby. Dlaczego? Przez to o czym pisałem wyżej i co zapewne celowo pominąłeś. Wielu nowych graczy prosi osoby z dłuższym stażem o to by te kupiły im coś w lepszych sklepach. Tutaj zawsze ktoś pozostanie stratny(jeśli najpierw kupię im przedmioty za własną kasę to oni mogą mi tej kasy nie wysłać i odwrotnie, jeśli najpierw mi wyślą to ja mogę im tych przedmiotów nie dać)-pytałem Sintii(moderatorka o której mowa) o takie okradanie innych i nie zabroniła tego... a co do pvp to jet wyłączone, ale upadek z wysokości czy podpalenie działa, więc to niewiele zminia.

Powiedz mi proszę po co więc ten punkt w regulaminie o zakazie oszukiwania/kradzieży itemków innych graczy skoro to jest zwyczajnie niemożliwe(bo mamy ten cudowny system handlu) lub dozwolone("ryzyko gry"). 

Po zabiciu mnie te same osoby złamały jeszcze 2 czy 3 punkty regulaminu, ale to już odpuśćmy, nie o to mi chodzi(btw z tym "w sumie to nie spamują" to był taki żarcik gdyż osoba, którą upomniałeś o spam była tą samą o której ciągle piszę i jakoś do innych rzeczy nikt się jej nie przyczepił)

Całej tej sytuacji by nie było gdyby nie jedna rzecz. Popisaliśmy na chacie, robiło się niemiło, powstał chaos bo część osób broniła moderatorki, część stała po mojej stronie a część chciała mieć zwyczajnie spokój. Ty jako właściciel chciałeś to zakończyć i zagroziłeś banem jeśli ktoś się odezwie, pomyślałem "Poldek ma racje, wystarczy tego spamu, inni mają pewnie tego dosyć, chcieliby pograć a my im to utrudniamy." oczywiście dalej byłem zły o całą sytuację, ale postanowiłem jakoś to przełknąć a samych oszustów ukarać na własną rękę(z szacunku do Twojej osoby jak i reszty graczy). I teraz tak szczerze, napisz kto pierwszy się odezwał po tym Twoim ostrzeżeniu i na jaki temat napisał. Wątpię byś zamieścił tu logi bo będzie to na niekorzyść serwera, ale była to Sintiia, która kontynuowała temat(Po co? bo nie wygrała dyskusji? by wyśmiać gracza?) po jej słowach napisałem "ciekawe czy dostanie za to bana". Screenów nie mam bo bana dostałem( ja i 4ch innych graczy piszących o tym). Po powrocie jeszcze zły nie byłem(bo w końcu też się odezwałem), ale gdy SIntiia radośnie odparła, że ona ukarana nie była to coś mnie zabolało. Ja wiem, że na serwerze panuje pewna hierarchia, ale pewne zasady powinny dotyczyć wszystkich a nie tylko jednej ze stron(zwłaszcza, że powód do ukarania to ta druga strona stworzyła jako pierwsza). Mogłeś napisać "Gracze zamknijcie się. Nikogo nie obchodzi wasze zdanie. Sintiia ma racje, jak ktoś się nie zgadza to ban" (wybacz, ale tak to odebrałem).

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Na warp handel nie ma pvp i nie da się zabić.

Moderator poprosił Cię o dowody które są wymagane.Nie byłeś w stanie ich dostarczyć.Nie znałem całej sprawy tylko że ktoś Cię oszukał i że nie masz dowodów.

A Twój wpis "postanowiłem jakoś to przełknąć a samych oszustów ukarać na własną rękę" świadczy, że nie jesteś lepszy od samych oskarżonych.

Co do kupna itemów przez graczy z wyższą rangą to fakt tego akurat nie da się ominąć.(Aczkolwiek jak ktoś pomyśli to i to można ogarnąć)

Dlaczego Moderator nie otrzymał bana.Proste napisała to 1 sekundę po moim wpisie (ona i jeszcze ktoś tam) uznałem że pisali na czacie i nie zauważyli mojego wpisu.

Oczywiście nie ukrywam, że nie będę banował moda skoro jest mi potrzebny do pracy i mogę go zjechać na ts3.I jeżeli porównujesz się do kogoś kogo znam od ponad roku to tak są równi i równiejsi, ale zawsze w granicach rozsądku.

Na drugi raz musisz się podporządkować do reguł panujących na serwerze.

Skargi na graczy składasz u moda.Jak nie reaguje to skargę na moda i gracza/y pisz na forum lub bezpośrednio do mnie.

Nie uważam że moderator postąpił źle tłumacząc że potrzebujesz dowody.Twoje napinki doprowadziły do napięć całego serwera w tym i owego moda.Dlatego moja reakcją była szybka i na temat.

Potrafię działać i wiem iż zamieszki trzeba szybko usuwać.

Pozdrawiam  i życzę miłej gry bez podobnych sytuacji,

Liczy się tylko pasja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...