Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Napisze jakiś plugin -> "na powitanie".

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że jestem na tym forum dopiero od kilku godzin, to proponuje że tak "na powitanie" i drobne pokazanie co potrafię (lub nie :D) napiszę jakiś jeden plugin waszego pomysłu.

Wygrał plugin na kupowanie czasowych efektów potek itd ;)

Można teraz dodawać co tam powinno zostać dodane, i jak to powinno działać, co się powinno dać robić itd :D

Plugin jest już oczywiście tworzony.

1438614356923701010629.png

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

plugin na kupywanie efektów np Haste 2 i haste 1

z zapisem mysql tak zeby było np na stronke

Opublikowano

plugin na kupywanie efektów np Haste 2 i haste 1

z zapisem mysql tak zeby było np na stronke

możesz opisać dokładniej? jak to ma wyglądać? czy to ma być jednorazowy zakup, czy może ma się zapisywać po stopie servera, i przywracać przy każdym zalogowaniu gracza.

Czy czas powinien byc liczony "niezależnie" -> 7 dni to znaczy że po 7 dniach się skończy, czy zgodnie z czasem gry gracza -> 5h oznacza 5 godzin czasu online, czyli gracz może wylogować się w trakcie nawet na tydzień, i potem dalej używać bonusu bo jeszcze ni użył czasu online.

Opisz dokładnie o co ci chodzi ;) bo inaczej to ja mogę tylko zgadywać.

linie odpychającą od spawnu

Ty tez napisz coś więcej, kogo ma odpychać? kiedy ma odpychać?, i tak właściwe dlaczego? i od jakiej strony? czy może od obu?

Opublikowano

no jak wyjdziesz poza linie spawnu byle którą to potem nie możesz wejść przez 3 sekundy na spawn bo cie odpycha np na 5 kratek i po 3 sekundach możesz normalnie wejść.

od każdej strony każdego prócz ludzi z permisją jakąś tam

@1361622928-U485574.pngGotoFinal

jak chcesz.

Opublikowano

no jak wyjdziesz poza linie spawnu byle którą to potem nie możesz wejść przez 3 sekundy na spawn bo cie odpycha np na 5 kratek i po 3 sekundach możesz normalnie wejść.

od każdej strony każdego prócz ludzi z permisją jakąś tam

ok, teraz coś rozumiem :D Dopisane.

To jeszcze się dopytam: Powinno być to do ustawienia osobno, czy za pomocą cuboida z WG (teoretycznie daje więcej możliwości, by cuboidy mogą być wielokątami w WG, a nie tylko kwadratami.)?

Opublikowano

Jakiś plugin na rpg, bo jest ich mało, i w dodatku do d*py, nie /klasa tylko wiesz o co mi chodzi, w configu ustawia się klasę, /klasa nazwa się wybiera i jakieś doświadczenie np 

za zabijanie czy uderzenia itp.

Pluginów na rpg jest strasznie mało, a są bardzo ciekawe.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Jakiś plugin na rpg, bo jest ich mało, i w dodatku do d*py, nie /klasa tylko wiesz o co mi chodzi, w configu ustawia się klasę, /klasa nazwa się wybiera i jakieś doświadczenie np 

Jest mało, bo są bardzo zaawansowane :P Więc ja też nie napisze, a przynajmniej nie teraz, nie jako projekt do tego tematu.

Więc aktualnie odpada.

Opublikowano

Zgadzam się .....

Opublikowano

Napisz castle mod :3

Opisz coś więcej, pisałem że nie gram w MC na serverach już od dawna. Więc potrzebuje dokładnego opisu co to jest i jak to ma działać.

I czy na pewno nie ma już na to gotowców na bukkcie/spigocie?

Opublikowano

Jezeli nie grasz w mc to ciezko ci bedzie napisac plugin do niego.

» MC.GOLDENCORE.PL «

» Od Graczy Dla Graczy «

» Survival+Questy «

Opublikowano

Jezeli nie grasz w mc to ciezko ci bedzie napisac plugin do niego.

Nie widzę w czym jedno miało by przeszkadzać w drugim?

Nie muszę siedzieć po 5h dziennie kopiąc cobla by wiedzieć jak się pisze pluginy.

Opublikowano

No to ja opisze:

Plugin to taka minigra w ktorej sa dwa teamy blue i red i jedna druzyna atakuje zamek blue.Ustawiamy resp dla blue w zamku a dla red poza np.50 kratek. Tabliczki dzieki ktorych mozemy dolaczyc do areny. I itemy na arenie do ustawienia w configu, raczej niema takiego pluginu jedynie platne. Mysle ze zrozumiales o co mi chodzilo xD.

Opublikowano

No to ja opisze:

Plugin to taka minigra w ktorej sa dwa teamy blue i red i jedna druzyna atakuje zamek blue.Ustawiamy resp dla blue w zamku a dla red poza np.50 kratek. Tabliczki dzieki ktorych mozemy dolaczyc do areny. I itemy na arenie do ustawienia w configu, raczej niema takiego pluginu jedynie platne. Mysle ze zrozumiales o co mi chodzilo xD.

Bożesz, opisuje to jakoś sensownej, bo tak to dalej uja wiadomo.

Tylko że są 2 drużyny. i jedna ma zamek.

I co dalej? biegają po łąkach i kto nazbiera więcej kwiatków?

Opisz gameplay, jak ma wyglądać walka, kiedy się kończy, co trzeba zrobić, jak to trzeba zrobić, czego nie można robić.

Przykładowy opis:

Drużynowy spleef:

• Gra posiada arene -> nie można jej niszczyć, dodatkowo arena posiada "podłogi" podłogi można niszczyć tylko podczas gry, oraz są resetowane przed każdą nową grą lub na koniec.
  • Każda arena może posiadać dowolną ilość podłóg, gracze mogą niszczyć aktualną podłogę i podłogę jeden poziom wyżej.
  • Gra posiada drużyny, 2 lub więcej, celem każdej drużyny jest pozbycie się osób z innych drużyn poprzez niszczenie bloków podłogi, tak by inni wpadli w te dziury
  • Jeśli na danej podłodze są już tylko gracze z jednej drużyny, a niżej dalej są przeciwnicy, podłoga zaczyna szybko znikać, tak by zmusić ich do gry.
  • Jeśli gracz nie rusza się i/lub nie niszczy żadnych bloczków przez długi czas, bloki pod nim zaczynają znikać lub jest wywalony z areny.
  • Bloki niszczą się od kliknięcia -> nie trzeba mieć łopat.
  • Możliwość konfiguracji nagród, maksymalnych/minimalnych ilości graczy na drużynę, maksymalnych różnic między wielkościami drużyn.
  • Gdy na arenie zostanie już tylko 1 drużyna, zaczynają oni walczyć ze sobą o nagrodę bonusową. ( z możliwością konfiguracji czy podłogi powinny być resetowane, lub gracze teleportowani do specjalnej, osobnej areny.)
  • Możliwość wprowadzenia opłat za grę.

Taki opis na szybko...

Opublikowano

Wiec tak:

Gracze dolaczaja do areny za pomoca tabliczki np.

[CatleMod]

Dolacz

Arena1

1.Zostaja przeteleportowani na lobby w ktorym czeka sie na okrelsona liczbe graczy np.40 gracze maja np.3 minuty alby zapelnic arene innaczej wystartuje z tymi graczami co są np jesli bedzie 20 to i tak wystartuje po uplywie czasy ustawionego w configu.

2.Gracze zostaja podzieleni na druzyny BLUE i RED. Czerwoni bronia zamku a niebiescy atakuja.Gracze dostaja itemki ustawione w configu i zaczyna sie walka. Koniec gry jest wtedy kiedy wszyscy gracze z jednej druzyny polegna i zwyciezcy dostaja monety za ktore mozna kupic stale itemy jak np.dodatkowy koks itp.

Za kazde zabicie gracza na arenie dostaje sie monety.

Aa i jeszcze zamek red jest obiety cuboidem druzyna broniaca zamku moze niszczyc budowac w nim ale przeciwna nie.

I arene resetuje sie przy kazdej nowej rundzie

Opublikowano

Wiec tak: Gracze dolaczaja do areny za pomoca tabliczki np. [CatleMod] Dolacz Arena1 1.Zostaja przeteleportowani na lobby w ktorym czeka sie na okrelsona liczbe graczy np.40 gracze maja np.3 minuty alby zapelnic arene innaczej wystartuje z tymi graczami co są np jesli bedzie 20 to i tak wystartuje po uplywie czasy ustawionego w configu. 2.Gracze zostaja podzieleni na druzyny BLUE i RED. Czerwoni bronia zamku a niebiescy atakuja.Gracze dostaja itemki ustawione w configu i zaczyna sie walka. Koniec gry jest wtedy kiedy wszyscy gracze z jednej druzyny polegna i zwyciezcy dostaja monety za ktore mozna kupic stale itemy jak np.dodatkowy koks itp. Za kazde zabicie gracza na arenie dostaje sie monety. Aa i jeszcze zamek red jest obiety cuboidem druzyna broniaca zamku moze niszczyc budowac w nim ale przeciwna nie. I arene resetuje sie przy kazdej nowej rundzie

Dodane.

Te monety mogą trochę utrudniać (więcej roboty) :D dodatkowe rzeczy do zapisu dla każdego gracza.

No ale się pomyśli, o ile ten projekt wybiorę/wygra.

No i ten

"stałe" to znaczy:

1) Przy każdej grze otrzymuje się taki item na nowo, np za każdym razem dostajesz 1 potka na siłę.

2) Aż zużyjesz, dostajesz np 5 potków, ale masz je tak długo aż zużyjesz wszystkie

Wydaje mi się że chodzi ci o opcje 1, ale wole się upewnić :P

Opublikowano

Opcja 1 ale z monetami mozesz poczekac nie sa az tak konieczne i itemy stale.

Jesli castlemod ci nie odpowiada dam inna propozycje a mianowicie chodzi o bazary tworzone przez graczy czyli cos takiego:

Gracz wpisuje komende bazar dodaj [item] [ilosc] [cena] cene podaje sie w sztabkach zlota. Kiedy juz gracz doda swoje itemy na sprzedaz wpisuje komende bazar stworz [nazwa/opis] i tworzy sie hologram np. 3 kratki nad graczem z nazwa sklepu jaka gracz podal i kiedy klikniemy na takiego gracza otwiera nam sie gui w ktorym mozemy kupic wsytawione itemy tego gracza za sztabki zlota. Nie opisalem tego chyba zbyt zobrze, bo chce mi sie spac jesli grales grasz w metina to bedziesz wiedzial o co chodzi jak chcesz moge ci jutro podeslac ss jak to ma wygladac.

Opublikowano

Numer 2. Dodatkowe info:

Jezeli wpiszesz komende /efekt (jak tam sobie wybierzesz ;x) pojawi Ci sie okienko (takie cos jak w np ClickWarp) i w nim bedziesz mogl kupywac dane efekt za np. zloto/diamenty itd. Moglbys jeszcze podlaczyc ten plugin pod ekonomie (pinionszki).

I jeszcze moglbys napisac to co napisal @tokarek1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...