Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Napisze jakiś plugin -> "na powitanie".

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@rambo11 Jest już taki plugin nazywa się BuffShop od EastWestFM ^^ (jest w paczce od drejka)

@topic Możesz zrobić coś w stylu RankUP , jeżeli wiesz o co mi chodzi . Dodać tylko obok nicku i na tabie sektor w którym aktualnie się znajduje . Chyba wiesz o co mi chodzi ^^

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/rankup/

Widziałeś co ja napiasłem? Ja napisałem 3 a nie 2...

BuffShop to jest na efekty, ja chce na tą linie...

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prosty i bardzo przydatny plugin, na Losową teleportację, ale z możliwością, zaznaczenia na jakim cuboidzie to ma działać + możliwość dodania pozycji 1 i 2, aby ustalić własny teren.

5255055987.png

Opublikowano

@M4JST3R

Jest już taki plugin nazywa się BuffShop od EastWestFM ^^ (jest w paczce od drejka)

A więc jest jakiś sens by to pisać? Czy może czegoś brakuje w tamtym pluginie? (opisz wtedy co)

Prosty i bardzo przydatny plugin, na Losową teleportację, ale z możliwością, zaznaczenia na jakim cuboidzie to ma działać + możliwość dodania pozycji 1 i 2, aby ustalić własny teren.

Jest masa pluginów na losowe TP, więc wyjaśnij mi co takiego super miał by mieć ten kolejny? :D
Bo z tego co ty napisałeś to trudno coś zrozumieć -> na jakim cuboidzie ma działać, ale co? komenda? czy że to ma być losowy pkt na tym cuboidzie?
I jednak większośc pluginów umożliwia wybranie z jakiego przedziału to mają być kordy, więc można je dopasować do cuboida.

Na razie nie dodaje do listy, czekam  na rozwinięcie pomysłu.

Toolsy lepszy essentials

To za duży plugin, odpada.

@topic Możesz zrobić coś w stylu RankUP , jeżeli wiesz o co mi chodzi . Dodać tylko obok nicku i na tabie sektor w którym aktualnie się znajduje . Chyba wiesz o co mi chodzi ^^

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/rankup/

Opisz co to ma dokładnie robić, bo jak dla mnie można to bez problemu zrobić w permissionsEX :P

Co do samego pisania...
Temat będzie "zbierał pomysły" maksymalnie do piątku, potem zdecyduje co zostanie napisane, i potem postaram się też informować o postępach :P

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Napisać plg na chat. :D Ale zaawansowany. Bo skrypty to gunfo.

Funkcje:

- Czyścić chat,

- Wyłączyć chat,

- Włączyć chat,

- Co 5sek można było pisać,

- Automaty. wyłączenie CapsLocka

- Dodanie kodu co 30 minut, losuje tam i dostanie się 1 diaxa.

Powodzenia. :)

Opublikowano

plugin na kupywanie efektów np Haste 2 i haste 1

z zapisem mysql tak zeby było np na stronke

Mi się wydaje że mu chodziło o to żeby można było kupywać efekty na czas.

GUI Chestu i tam właśnie o to.

Możesz zrobić łatwy config.yml ;3

np:

name_effect: JUMP_BOOST

effect_level: 1 , 2

time: 360s (czyli 3 minuty a 360 sekund)

26_unnamed.png

Opublikowano

Widziałeś co ja napiasłem? Ja napisałem 3 a nie 2...

BuffShop to jest na efekty, ja chce na tą linie...

Na tą linie tak samo jest plugin ^^

PvPNoSpawn na bukkicie znajdziesz .

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

GotoFinal dodaj(do ankiety) coś takiego:

Działanie:

<>Stawiamy blok lub kilka zaznaczamy je piszemy komendę żeby je dodał do pluginu

<>Piszemy komendę np.: /drp id:%na wypadnięie tego np.:

/drop 1:90% <--Oznacza to że jest 90% szans że wypadnie stone z tego bloku.

<>I żeby się dało łączyć drop np.:

/drop 1:50% 3:30% <--Czyli jest 50% szans ze wypadnie stone i 30% szans ze dirt

PS:

1.Umiesz pisać pluginy?? PISZ---> [email protected]

2.Masz pomysł ma nazwę serwera MC?? PISZ---> [email protected]

Opublikowano

Na tą linie tak samo jest plugin ^^

PvPNoSpawn na bukkicie znajdziesz .

To możesz mi podać link? Bo znalazłem coś podobnego, ale chyba nie to.

Opublikowano

GotoFinal dodaj(do ankiety) coś takiego:

Działanie:

<>Stawiamy blok lub kilka zaznaczamy je piszemy komendę żeby je dodał do pluginu

<>Piszemy komendę np.: /drp id:%na wypadnięie tego np.:

/drop 1:90% <--Oznacza to że jest 90% szans że wypadnie stone z tego bloku.

<>I żeby się dało łączyć drop np.:

/drop 1:50% 3:30% <--Czyli jest 50% szans ze wypadnie stone i 30% szans ze dirt

A to nie coś jak OtherDrops? 

Napisać plg na chat. :D Ale zaawansowany. Bo skrypty to gunfo.

Funkcje:

- Czyścić chat,

- Wyłączyć chat,

- Włączyć chat,

- Co 5sek można było pisać,

- Automaty. wyłączenie CapsLocka

- Dodanie kodu co 30 minut, losuje tam i dostanie się 1 diaxa.

Powodzenia. :)

Masa już takich pluginów jest, i jak już to można to podczepić pod bany.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGotoFinal ,mógłbyś napisać szczerze na te efekty. BuffShopa nie da sie tak latwo konfigurowac. Nie ma nawet napisane jak trzeba dodawac to. 

No jak tak patrze po ankiecie, to myślę że to będzie ten wygrany/wybrany projekt, pisanie pluginu na banowanie jest dość nudne, linia PVP to raczej taka mała pierdoła + piszą że już są takie pluginy, CastleMod... no niby ciekawe, ale niezbyt w moim typie i miałbym problemy z testowaniem tego :P 

GotoFinal Cześć.

Nie bo ohterdrops można ustawić tylko wszystkie bloki np. Stone na całej mapie. A ja np. Chciałbym tylko jeden lub 8 ulożonych w kostkę 2x2x2

Niezbyt widzę sens, w ostateczności jako nakładkę na OtherDrops, bo tak to można to zrobić w nim, tylko że jest to ciut bardziej problematyczne, można np użyć cuboidów z WG i OtherDropa

Opublikowano

Cos jak AzRank :3
tylko po polsku + mozliwosc mysql

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Kierując się ankietą i własną wolą:

Został wybrany projekt Nr 2:

Sklep z bufami

Teraz w temacie będę czasem pisać jakieś informacje lub pytania odnośnie tego projektu :P

A teraz czas zacząć skrobać ;3 

Opublikowano

Nieee taki plugin juz byl na forum a casle moda nie bylo!p

nie znalazłem nigdzie na tym forum takiego pluginu (zapodaj linka, na PW najlepiej by spamu nie robić, chyba że masz coś więcej do napisania :P), i piszą że raczej brakowało im możliwości i wygody.

Opublikowano

ref

+

Prace nad pluginem już się pięknie posuwają do przodu :D

Efekty będzie można łączyć, np stworzyć buff który jednocześnie nadaje kilka innych efektów

To samo z ceną, może być kasa, może być item, a może być np:

50$

I blok gąbki z nazwą "&4Nagroda" i podpisem "Jakimś tam" czy można nawet skonfigurować że musi posiadać specjalny enchant ;)

Możecie to użyć do obsługi jakiś żetonów :D trzeba mieć specjalny item by zakupić bonus.

Można też ustawić czy efekt ten ma być możliwy do nadpisania przez inny, np potka.

Albo że ma być nadpisany tylko jeśli jest silniejszy.

Tak żeby nie było że nic nie robię:

cYTQ1P9.png

Jak jakieś propozycje co tu można dodać to pisać :D

Opublikowano

idzie świetnie :D

Niestety jutro i pojutrze nie wiem czy uda mi się wejść na kompa, ale jak na dzień dzisiejszy już masa rzeczy jest gotowa ;) Nawet EQ już śmiga.

Zostało do zrobienia:

• System od ustawiania wyglądu EQ
  • System od wygodniej konfiguracji -> konfiguracja na czacie, poprzez klikanie na opcję i pisanie wartości, pozwalająca wygodnie skonfigurować wszystkie ustawienia. Bo pliki mogą być dość niezrozumiałe :D
  • Wsparcie dla MySQL/SQLite (plugin jest już przystosowany, ale aktualnie nie ma jeszcze uzupełnionych metod, więc po przejściu na MySQL po prostu nie wczytuje żadnych danych)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGotoFinal

Będzie możliwość kupienia efektów za np. diamenty albo złoto?

Mam nadzieje, że nie będzie łatwy config efektów i nie trzeba będzie się tak w to bawić. ^^

sam config raczej jest dość skomplikowany (ale nie tak bardzo), dlatego pracuje nad konfigurowaniem tego z poziomu gry.

Oczywiście że będzie możliwość za itemki ;)  pisałem już o tym nawet :D że będzie można ustalać za cenę jakiś specjalny item nawet, np z wybraną nazwą/enchantem/cokowliek, system jest w stanie użyć dowolnego itemu jako "obrazka" (w sklepie z GUI) czy też jako ceny.

Tyko system raczej nie będzie tworzył żadnego domyślnego opisu typu

"Efekt: HP

Cena: 30$"

Tylko sami wszystko sobie ustawicie, tak by wam pasowało

Pojawi się też dodatkowa komenda umożliwiająca stworzenie dowolnego itemka w grze, bo system już prawie gotowy, a komenda może się przydać do tworzenia sklepu/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...