Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki system wybrać

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie otóż to chciałbym się spytać jaki system wybrać dla takiego komputera:

Procesor: Intel® Duo Core @1.83 @1.83

Karta graficzna: Chipset Intel family (chyba coś takigo xD)

RAM: 4GB

Jeżeli czegoś brakuje to poście a dodam ;)

Opublikowano

Lepiej 32 bit przy takim sprzęcie 

Ile masz procentów za debilne odpowiedzi ? Niedługo to Ci chyba bana na IP wsadzą. 32 bitowy system nie wykorzysta 4GB pamięci RAM

Calm down... ;-)

//Dolan

Opublikowano

No nie wykorzysta 4 ale wykorzysta 3,5 a będzie szybciej chodził

W jaki sposób ma niby szybciej chodzić? Pół giga ramu to zawsze coś, na 64 bitowym będzie lepiej działać.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Takim cudem że sytem wie że ma oszczędzać ram bo ma tylko 3,5 więc nie będzie go dawał dużo jakimś pierdołom czego w 64 bit nie ma

Bardzo ciekawe stwierdzenie, szkoda, że błędne. Masz dodatkowe 500MB pamięci RAM, sam system 64bit je ~400MB, 32bit pewnie 50 do 100MB mniej, gdzie tu opłacalność ?

Opublikowano

@TrueFaith a czy Windows 7 64 bit nie może być?

Może być, ale 8 jest po prostu lżejsza i lepsza. Jeśli wolisz 7 to też będzie ok.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Tak jak panowie piszą, 8 jest lżejsza, zjada mniej podzespołów, chodzi szybciej. Można zainstalować dodatek Start8, wtedy masz zwykły start.

Opublikowano

Tak dla ścisłości, system 32 bitowy adresuje 3,25GB a nie 3,5. Od tego odejmijcie jeszcze ram na zintegrowaną kartę graficzną.

Ja od siebie polecam windowsa 8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...