Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chcę powrócić do gry i mam kilka pytań...

LamS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio w LC grałem za czasów ep2 gdzie był blok 100% expa :)
Fajnie i przyjemnie się grało co powoli zaczęto wprowadzać pety walczące i itp.

Gdy wprowadzono blok 50% oraz bronie na +15 na 20 lvl troche mnie to zniechęciło
poniważ miałem +12 sam ją wystukałem sam się męczyłem !

Mój max. lvl to był 35

1. Czy jest jakiś sens grać w tą gre ? ;x (Bo mi się nudzi i nie mam co robić :P)

2. Jak jest na start dam sobie rade ? (Jestem swieżak !)

3. Posiadam na starym koncie bodajże kunia 31 lvl z tymi bonusami tym czerwonym i niebieskim :P
Czy on mi pomoże jakoś?

4. Jak ceny ? Drogo / Tanio ?

5. Jak Klasa/Profesja póżniej to co się wybiera na 30 albo 35 lvl. żeby na początku dobrze mi się grało :)

6. Gra dużo się zmieniła za czasów początku ep2? Słyszałem że teraz jest ep3

7. Ładowanie real kasy ? Potrzebne żeby dobrze się grało ?

8. Ile gra osób tak na oko ? Pare tyś, czy co :D?

9. Jak zdobyć DUŻO PU? Z blokiem 100% nie było to problemem ^^

10. Będę grać solo a nie ekipą czy gra jest tak jak kiedyś drużynowa czy solo ?

11. Czy może jednak priv a nie global ?

12. Dodaj coś od siebie ! Jeśli chcesz mnie zachęcić do powrotu do gry.

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Cat_catches_treat.gifPowerwheels_wheelie.gif

Kangaroo_playswith_junk.gifMascot_troll_flashing.gif

Opublikowano

1. Myślę, że jest. ;)

2. Dasz sobie, teraz wprowadzono dużo ułatwień na serwery Gamigo.

3. Chyba niezbyt, teraz słonika z wykupionym tańcem się ma (buffem).

4. Nawet, nawet.

5. Dla mnie arcymag fajny jest - to wszystko zależy od ciebie i tego, co lubisz.

6. Zmieniła i to o wiele...

7. Niekoniecznie, jak już wspomniałem, wprowadzono wiele ułatwień.

8. Na polskim serwerze trochę gra, ile dokładnie, to ci nie powiem, aczkolwiek liczba jest akurat, by się przyjemnie grało. :p

9. Questy z drzewoludami do 40 lvl-a, jest nawet na forum tutek. Do tego Weteran, questy w Alvitar, naplecznik. Potem Kamira w Nairat i wiele innych opcji.

10. Zależy od ciebie. Ja nie wiem, co bym obecnie wybrał, jeżeli miałbym startować od nowa.

11. Ogólnie gra się fajnie, jak znajdziesz sobie dobrą ekipę. Dorobienie się na początku nie jest zbytnim problemem, wbicie jakiegoś tam lvl-a też. Spokojnie ogarniesz. ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

10. Znaczy teraz niestety ludzie bardziej solo grają (jeśli chodzi o exp), bo po ostatnich aktualizacjach bardzo szybko się leveluje i nie potrzeba ekipy do tego. :v

Opublikowano

12. Gra się cały czas rozwija... w swoim tempie, ale jest aktualizowana. Oczywiście, że samemu jest nudno grać... znajdź sobie kogoś z kim mógłbyś tam połazić. Co jest fajnego w tej grze? Wieczne wojny gildii, bitwy o Dratan/Merak... pvp. Można się w to wkręcić. Również kręcenie biznesu jest fajne. Ja jak grałam w LC to tylko po to, żeby pieniążki kolekcjonować. :P 

Opublikowano

Powiem tak wbicie 130 lvl na sucho z wyfarmieniem zajmuje 2 miesiące niecałe 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Powiem tak wbicie 130 lvl na sucho z wyfarmieniem zajmuje 2 miesiące niecałe 

Od aktualizacji, gdy dodane zostały elementy, expi się o wiele szybciej, a mobki padają na kilka hitów. Na 132 lvlu wbija się "na sucho" w godzinę (na cp) około 30%, więc na pewno jest to teraz mniej niż te 2 miesiące. ;)

Opublikowano

Od aktualizacji, gdy dodane zostały elementy, expi się o wiele szybciej, a mobki padają na kilka hitów. Na 132 lvlu wbija się "na sucho" w godzinę (na cp) około 30%, więc na pewno jest to teraz mniej niż te 2 miesiące.  ;)

Przestałem tam grać zanim wprowadzili elementy :P 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Zdecydowałem że wróce przynajmniej na 1-2 tyg.
Ale mam pytanie kim zacząć grać ???

Nocny elf zamachowiec czy Arcymag Arcyksiężniczna(Czarnoksiężniczka) ?

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Cat_catches_treat.gifPowerwheels_wheelie.gif

Kangaroo_playswith_junk.gifMascot_troll_flashing.gif

Opublikowano

Zdecydowałem że wróce przynajmniej na 1-2 tyg.

Ale mam pytanie kim zacząć grać ???

Nocny elf zamachowiec czy Arcymag Arcyksiężniczna(Czarnoksiężniczka) ?

Czym Ci lepiej. Ja zawsze gram Arcymagiem, ale Tobie może bardziej pasować Nocny elf. ;) Chociaż słyszałam, że lepsza jest zwykła szelma niż elf. 

Opublikowano

Czym Ci lepiej. Ja zawsze gram Arcymagiem, ale Tobie może bardziej pasować Nocny elf. ;) Chociaż słyszałam, że lepsza jest zwykła szelma niż elf. 

To dobrze słyszałaś. Poza tym dodam, że jedną z większych wad (przynajmniej ja ją dosyć odczułem) Nocnego Elfa jest to, że jako Zamachowiec nie ma skilla do zerowania, jak zwykła Szelma, co się czasem przydaje, gdy chcemy pomóc komuś. ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Lepiej grać na globalu, czy na privie ? :C

Zależy, czy wolisz wbijać level powoli, zbierać hajs powoli i nosić po kolei każde eq, czy wbić maxa w 2h, zdobyć set w 1 dzień i nudzić się stojąc przy arenie xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Zależy, czy wolisz wbijać level powoli, zbierać hajs powoli i nosić po kolei każde eq, czy wbić maxa w 2h, zdobyć set w 1 dzień i nudzić się stojąc przy arenie xD

Ale nie każdy priv to wbicie maxa w 2h i zrobienie setu w dzień. :P

Lepiej grać na globalu, czy na privie ? :C

To już zależy od Ciebie, ja jakoś zawsze wolałam privy. Chociaż global też ma swoje uroki, większa satysfakcja z osiągnięcia czegokolwiek. Chociaż np. Destiny teraz to już prawie, jak global. :v

Opublikowano

@Miyoshi to taki przykład był :p Ale jak się znajdzie dobrą gildię to wiadome, że pomogą z eq, a wiadome, że zwykle eq dropi z bossów a dla osób grających tam to nie problem xD

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...