Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestw Dj do mixownia tworzenia ile kosztuje profesionalny ?

MałaAmy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@saaq no ale podstawy trzeba chociaz znać... Potem już sprawa jego didżejpoglądu czy bedzie tego uzywal :) ja jestem w tych sprawach konserwatystą :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

dobre kontrolery to wydatek 500 zł + 

Konsola 1k-22k

dobry kontroler 500 zł xD Dobry kontroler kosztuje ponad 2 tysiące

na początek polecam Ci cdj 100, ponieważ nie mają liczników BPM i nauczysz sie grać ze słuchu, ich koszt to ok 1000 zł za same cd a mixer jakis dorwiesz do 400 zł - jeśli chcesz sie czegoś nauczyć, natomiast grać aby grać kontroler za 200/300 zł Ci wystarczy ale to to samo co vdj

Opublikowano

dobry kontroler 500 zł xD Dobry kontroler kosztuje ponad 2 tysiące

na początek polecam Ci cdj 100, ponieważ nie mają liczników BPM i nauczysz sie grać ze słuchu, ich koszt to ok 1000 zł za same cd a mixer jakis dorwiesz do 400 zł - jeśli chcesz sie czegoś nauczyć, natomiast grać aby grać kontroler za 200/300 zł Ci wystarczy ale to to samo co vdj

wole kontroler za 500 zł niż ośmieszać się za bytkami pioneer 100.

@saaq no ale podstawy trzeba chociaz znać... Potem już sprawa jego didżejpoglądu czy bedzie tego uzywal :) ja jestem w tych sprawach konserwatystą :D

Najwięksi przeciwnicy synca nigdy nie wyszli z konsola z sypialni.

Deus vult

Opublikowano

A teraz geniuszu powiedz; jak synciem zmiksujesz to

http://www.youtube.com/watch?v=5nT0g887ShE

spadek bpm w połowie...

to... dziwne frazy i specyficzny beat

czy cokolwiek, gdzie bpm się zmienia? Wszystkie kreatywne tracki, (a nie house 128 bpm) wymagają w większości synchronizacji ręcznej. I nawet jeśli sync się przydaje, to jednak TRZEBA znać podstawy- bo nigdy nie wiesz czy nie trafisz do klubu ze starym sprzetem i wtedy gadanie "sync to future" możesz sobie w d... wsadzić ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Jak twierdzisz, że 100/100s'ki to zabytki to wyjdź. To perełki. Coś na czym warto zaczynać. Sama przyjemność gry, a raczej nauki, bo to nie lada sztuka. Jasne, lepiej kupić badziew za 500zł, aniżeli legendarne CDJ'tsy, jedne z pierwszych na rynku...

Opublikowano

Jak twierdzisz, że 100/100s'ki to zabytki to wyjdź. To perełki. Coś na czym warto zaczynać. Sama przyjemność gry, a raczej nauki, bo to nie lada sztuka. Jasne, lepiej kupić badziew za 500zł, aniżeli legendarne CDJ'tsy, jedne z pierwszych na rynku...

Chłopie, nie dyskutuj z nim. Nie ma sensu. Gość ma mixtracka pro (super sprzęt DJski, w rankingach zaraz po herkulesie i silvercrest), do którego nie potrafi nawet map sobie ogarnąć.

ps. Najwięksi przeciwnicy synca nigdy nie wyszli z konsola z sypialni. - jeszcze mało się orientujesz w tym biznesie chłoptasiu. Radzę się zaciekawić, poczytać różne fora.

Opublikowano

made my day xD

to graj sobie na tym swoim kawalku plastiku, pozniej idz do klubu i zagraj na 400 czy 1000, powodzonka :>

osobiscie mam setki w domu i nie mialbym serca ich sprzedac, legenda sama w sobie dajaca duzo frajdy z gry bez zadnych licznikow i jakis "wspomagaczy". Jest takie powiedzonko, zagrasz na setkach to zagrasz na wszystkim ;)

Opublikowano

made my day xD

to graj sobie na tym swoim kawalku plastiku, pozniej idz do klubu i zagraj na 400 czy 1000, powodzonka :>

osobiscie mam setki w domu i nie mialbym serca ich sprzedac, legenda sama w sobie dajaca duzo frajdy z gry bez zadnych licznikow i jakis "wspomagaczy". Jest takie powiedzonko, zagrasz na setkach to zagrasz na wszystkim ;)

Po co mam grać na 400 lub 1000 ? Jak moge grac na 2000 nexus lub jakiś lepszy kontroler numark NS7.

Może i plastik ale funkcje nie ograniczone niż na zabytku.

Każdy gra na czym chce na kontrolerze też można zgrywać tempo ale jest to strata czasu. 

Deus vult

Opublikowano

XDDDDDDDDDDD Wyjdź pls. Poprawiles mi humor mimo ze za 20 minut mam sprawdzian na który niewiele umiem xD idź do klubu gdzie mają cdj400 i nie trać czasu na zgrywanie.

Opublikowano

XDDDDDDDDDDD Wyjdź pls. Poprawiles mi humor mimo ze za 20 minut mam sprawdzian na który niewiele umiem xD idź do klubu gdzie mają cdj400 i nie trać czasu na zgrywanie.

kisne:DDD

Zabiorę swój sprzęt ?

PS.

A co stoi na przeszkodzie granie na cdj 400 bo nie kumam twojej k***y logiki ? 

Deus vult

Opublikowano

No mówisz ze zgrywanie to strata czasu. Masz zamiar w klubie robić przejścia radiowe? Mało który klub Ci się zgodzi na granie ze swojego sprzętu jeśli ma swój. Chyba ze to remiza.

Opublikowano

A co stoi na przeszkodzie granie na cdj 400 bo nie kumam twojej k***y logiki ?

Bo nie ma tam synca?

Opublikowano

Bo nie ma tam synca?

To że ktoś używa synca to nie koniecznie nie potrafi zgrać tempa.

A jeśli ktoś nie ma to podłącza pod komputer prosto i jasno.

Deus vult

Opublikowano

@Wojciech.. jeszcze niedawno nazywałeś pionki 100s zabytkami i mowiles ze zgrywanie to przeszlosc, a teraz ze nagle tego tez sie ma uczyc? Zdecyduj sie...

Opublikowano

@Wojciech.. jeszcze niedawno nazywałeś pionki 100s zabytkami i mowiles ze zgrywanie to przeszlosc, a teraz ze nagle tego tez sie ma uczyc? Zdecyduj sie...

A czym są pionki jak nie zabytkami ?

Naucz się czytać ze zrozumieniem, to żer ktoś uzywa sync nie znaczy ze nie umie zgrywać. 

Ps Umiesz zgrywać jak taki  z Ciebie przeciwnik synca ?

Deus vult

Opublikowano

A czym są pionki jak nie zabytkami ?

Naucz się czytać ze zrozumieniem, to żer ktoś uzywa sync nie znaczy ze nie umie zgrywać. 

Ps Umiesz zgrywać jak taki  z Ciebie przeciwnik synca ?

Zamknij już mordę proszę.

Sync to jest jak cheatowanie w grze. Tj. grasz turnieje w CS'a na haxach bo bez nie umiesz grać.

A to że nazywasz Pioneery zabytkami to się weź walnij w głowę. To są najlepsze kontrolery na świecie, perełki.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Zamknij już mordę proszę.

Sync to jest jak cheatowanie w grze. Tj. grasz turnieje w CS'a na haxach bo bez nie umiesz grać.

A to że nazywasz Pioneery zabytkami to się weź walnij w głowę. To są najlepsze kontrolery na świecie, perełki.

Dlaczego mnie obrażasz ? Wiekszosc znanych dj korzysta z synca a ty na tym swoim zabytku nigdy z domu nie wyjdziesz.

Deus vult

Opublikowano

Dlaczego mnie obrażasz ? Wiekszosc znanych dj korzysta z synca a ty na tym swoim zabytku nigdy z domu nie wyjdziesz.

"Większość DJi" mówisz o Garrixie? Zacznijmy od tego że "DJe" nie wyszliby, gdyby nie to że są producentami. Zacznijmy może rozróżniać te 2 pojęcia. A to że Cie obraziłem, bo mnie już denerwuje że gadasz takie głupoty. A nawet jeżeli DJ musi umieć grać bez i na syncu. Bo nie każdy sprzęt ma synca, a jak trafisz do klubu gdzie jest podłączony sprzęt bez Synca i jak to ty mówisz "zabytkowy"? Jak będziesz chciał coś podpiąć to powiedzą żebyś sobie szedł bo oni mają kilku kolejnych, którzy chętnie zagrają bez synca i pokażą prawdziwe umiejętności.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Jak tak czytam niektórych wywody na temat DJ'ki i "zgrywania na sync" to najpierw się uśmiecham, potem łapię za głowę i myślę "Co to dalej będzie...".

Jest taka reguła u mnie w domu, że jak się nie znam dobrze, to się nie wypowiadam i nie udaję fachowca. Przydałoby się tu coś takiego. Proponuję niektórym zażyć praktyki, przysiąść do lektury i dużooo poczytać.

PS: Jedynie Teskiego komentarze ratują temat i dają mi nadzieję w lepszą przyszłość...

Opublikowano

Co tak ucichło? ;/

Ja sobie właśnie wyobrażam jak wyglądałby tomorrowland, gdyby wszyscy grali na kontolerze, a co tam u Was? xD

keep-calm-am-not-a-sync-dj.png

Opublikowano

@554461402688252517908.png #Teski przypomniało mi się, że kiedys rozrysowałem się z braku pomysłu na rysunek i narysowałem mały komiks "jak wyglada granie na sync" xD

Dobra rżnijmy dalej, lubię takie spory :D

A tak w ogole to juz teraz nie grają? /badum tsss/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...