Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest jakaś opcja żeby blokować skrzynki drzwi itp żeby dopiero po zniszczeniu dało się zabrać coś znich ?

Nie ogarniam... xD

Na jakim silniku dziala?

[18:18:24 ERROR]: Could not load 'plugins/FunnyGuilds.jar' in folder 'plugins'
org.bukkit.plugin.InvalidPluginException: java.lang.UnsupportedClassVersionError: net/dzikoysk/funnyguilds/FunnyGuilds : Unsupported major.minor version 51.0
        at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:131) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugin(SimplePluginManager.java:328) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugins(SimplePluginManager.java:251) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R2.CraftServer.loadPlugins(CraftServer.java:350) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R2.CraftServer.<init>(CraftServer.java:312) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R2.PlayerList.<init>(PlayerList.java:63) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R2.DedicatedPlayerList.<init>(SourceFile:14) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R2.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:126) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:426) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R2.ThreadServerApplication.run(SourceFile:618) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
Caused by: java.lang.UnsupportedClassVersionError: net/dzikoysk/funnyguilds/FunnyGuilds : Unsupported major.minor version 51.0
        at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method) ~[?:1.6.0_32]
        at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:643) ~[?:1.6.0_32]
        at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:142) ~[?:1.6.0_32]
        at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:277) ~[?:1.6.0_32]
        at java.net.URLClassLoader.access$000(URLClassLoader.java:73) ~[?:1.6.0_32]
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:212) ~[?:1.6.0_32]
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) ~[?:1.6.0_32]
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205) ~[?:1.6.0_32]
        at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:77) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:62) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:323) ~[?:1.6.0_32]
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:268) ~[?:1.6.0_32]
        at java.lang.Class.forName0(Native Method) ~[?:1.6.0_32]
        at java.lang.Class.forName(Class.java:270) ~[?:1.6.0_32]
        at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.<init>(PluginClassLoader.java:40) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:127) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3042jnks]
        ... 9 more

O co chodzi?

Plugin wymaga javy 7, a Ty masz 6

Czy tylko u mnie komenda /ga uległa usunięciu ;o?

Hmmmmm... Podaj log z konsoli :)

ten serwer stoi na vps aa i jakkich pl potrzeba?

Plugin nie wymaga żadnych pluginów, ew. coś od czatu, jak chcesz dodać tag przed nickiem w wiadomości

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

• Odpowiedzi 719
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie ogarniam... xD

Czy jest opcja żeby wyłączyć otwieranie skrzynek drzwi itp u kogoś w gildi że tylko przez zniszczenie można dotrzeć do tych rzeczy bo teraz mam tak ze kazdy moze każdemu w gildi otwierać brać itemki  z skrzynek mimo że nie jest w gildi 

Opublikowano

Czy jest opcja żeby wyłączyć otwieranie skrzynek drzwi itp u kogoś w gildi że tylko przez zniszczenie można dotrzeć do tych rzeczy bo teraz mam tak ze kazdy moze każdemu w gildi otwierać brać itemki  z skrzynek mimo że nie jest w gildi 

Skrzynki, kowadła, endercesty itd. można otwierać i tyle. Na terenie czyjejś gildii nie można nic niszczyć/budować.

Opublikowano

Skrzynki, kowadła, endercesty itd. można otwierać i tyle. Na terenie czyjejś gildii nie można nic niszczyć/budować.

Tyle to ja sam wiem dla tego sie pytam czy jest opcja zablokowania otwierania tych wszystkich rzeczy i żeby trzeba było je zniszczyć czy coś 

Opublikowano

Widzę wielkie postępy, dlatego użyję tę plugin na serwerze na początku byłem za Revo*** ale teraz zdecydowanie ten plugin ;>

Opublikowano

@dzikoysk

Jak ustawić, by gildie działały tylko na 1 świecie?

Ponieważ chcę zrobić Skyblock a tam nie chce by było to co na tabie i komendy,

Opublikowano

@dzikoysk

Jak ustawić, by gildie działały tylko na 1 świecie?

Ponieważ chcę zrobić Skyblock a tam nie chce by było to co na tabie i komendy,

Na razie nie ma takiej możliwości :(

1. Wyłącz serwer

2. Usuń plik FunnyGuilds/data/playerlist.yml

3. Włącz serwer

Opublikowano
Koszt powiekszania gildii 

# - kazdy myslnik, to 1 poziom gildii

enlarge-items:

- 8 diamond

- 16 diamond

- 24 diamond

- 32 diamond

- 40 diamond

- 48 diamond

- 56 diamond

- 64 diamond

- 72 diamond

- 80 diamond

dodasz aby też dla vipa było np 

- 4 diamond

- 8 diamond

- 12 diamond

- 16 diamond

- 20 diamond

- 24 diamond

- 28 diamond

- 32 diamond

- 36 diamond

- 40 diamond

98327521035143602810.png 

Opublikowano (edytowane)

Czy jeżeli mam zapis plikowy, a przestawię na MySQL, to gildie przeniosą się na mysql?

Tak, ale radzę zrobić kopię zapasową ;)

@Dzikoysk 

Po co w bazie danych jest kolumna "bans" i "bantime" w tabeli users?

Edytowane przez kukubaczek
Opublikowano

@dzikoysk

Witam,

- prosiłbym o dodanie możliwości zablokowania tworzenia gildi w netherze

- po strzale ghasta nie można budować (postrzega to jako wybuch creepera)

Opublikowano

Koszt powiekszania gildii 

# - kazdy myslnik, to 1 poziom gildii

enlarge-items:

- 8 diamond

- 16 diamond

- 24 diamond

- 32 diamond

- 40 diamond

- 48 diamond

- 56 diamond

- 64 diamond

- 72 diamond

- 80 diamond

dodasz aby też dla vipa było np 

- 4 diamond

- 8 diamond

- 12 diamond

- 16 diamond

- 20 diamond

- 24 diamond

- 28 diamond

- 32 diamond

- 36 diamond

- 40 diamond

Oki :)

@1361622928-U485574.pngKiverS bez sensu nie doodawaj tego Dziki powiekszanie powinno byc trudniejsze ;)

To nie będziesz używał xD

Czy jeżeli mam zapis plikowy, a przestawię na MySQL, to gildie przeniosą się na mysql?

Tak, ale musisz włączyć oba zapisy na raz, żeby je przepisało :)

Tak, ale radzę zrobić kopię zapasową ;)

@dzikoysk 

Po co w bazie danych jest kolumna "bans" i "bantime" w tabeli users?

Jest tylko "ban" i "reason". Ban to czas (ms) do kiedy został zbanowany, reason - powód

@kukubaczek Pewnie Dziki szykuje coś ciekawego ;)

W tym tygodniu raczej nic nie wejdzie ciekawego, mam bardzo mało czasu, a jeżeli już jest, to raczej same poprawki :)

@dzikoysk

Witam,

- prosiłbym o dodanie możliwości zablokowania tworzenia gildi w netherze

- po strzale ghasta nie można budować (postrzega to jako wybuch creepera)

Mam w planach dodać światy, które można wyłączyć

Jak dodać tag gildi w pluginie essiensials do chatu? chodzi mi o np {nazwa_gili} albo inny kod

{TAG} - tag gildii

{POINTS} - punkty gracza

{RANK} - pozycja w rankingu gracza

Opublikowano

Dziki a te komendy np. "g zaloz" kiedy beda? Bo przydałoby mi się to ;)

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

Dziki a te komendy np. "g zaloz" kiedy beda? Bo przydałoby mi się to ;)

Przecież masz to do ustawienia w cfg