umotex12 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Mam takie pytanie, czy tylko wy macie 4 wf zamiast 2 tygodniowo? Cel szczytny, tylko że ja na przykład jestem w gimnazjoliceum plastycznym, gdzie kończę trzy razy w tygodniu o 14:30, raz o 15:20 i raz o 16:15. Po wbiciu nam tych wuefów, kończymy raz o piątej (siedzę dłużej niż tata w pracy i jeszcze lekcje w domu D:), wszystkie dni w tygodniu oprócz jednego o 15 bo nam się lekcje przetasowały a dziewczyny mają jedną lekcję na 7.15 (!), więc wstają o 5,nie mówiąc już o ludziach z bursy czy np. koledze który dojezdza codziennie 10 kilometrów, a takich osób jest wieele bo to szkoła bezokręgowa. Dla mnie to są jakieś jaja, a co musi mieć 3 liceum która ma rzeźbę,fotografię,tkaninę i pół tygodnia koncza o 17 lub 16? Co o tym sadzicie? Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Przyda Ci się tłuściochu, bo po avatarze wnioskuję, że nie najlepiej z tobą. Odnośnik do komentarza
9Jarek9 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Możesz sobie załatwić zwolnienie z wf'u na cały rok i skończą się twoje problemy. Odnośnik do komentarza
The Naid Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Możesz sobie załatwić zwolnienie z wf'u na cały rok i skończą się twoje problemy. Nie powinieneś podsyłać takich rozwiązań bo osobiście nie chcę aby w moim kraju powstała nowa pizda których jest już zbyt wiele. Topic: Tak, jest to dobrze przygotowanie do dorosłości która po ukończeniu szkoły w Ciebie przypierdoli lepiej niż tir na pasach. Przynajmniej wiesz co Cię w życiu czeka i jakoś się do tego przyzwyczaisz. Odnośnik do komentarza
Howker_ Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Wf to najlepszy przedmiot w szkole więc w czym problem?Że się poruszasz?Pograsz z kolegami w piłkę?A nie tak wolisz siedzieć na mpc i pisać durne tematy Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Mówiłem, otyła pizda, w*******a pączki przed kompem i mu się nie chce ruszyć dupy. DO ŁAGRÓW NA SYBERIĘ K***A Z TAKIMI ZAKAŁAMI SPOŁECZEŃSTWA. Odnośnik do komentarza
Gamus Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Skoro nie podoba Ci się plan i że tak długo siedzisz w szkole, to zmień ją... Ja w szkole średniej mam 3 wfy tygodniowo. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 W podstawówce miałem 4, w gimnazjum 4, teraz mam 3 ze względu na dzień zajęć praktycznych, nie widzę w tym problemu, mój brat w 1 klasie podstawówki ma 3, nie wiem gdzie ty masz 2 godziny tygodniowo. A w szkołach średnich z jakimiś przedmiotami zawodowymi zazwyczaj siedzi się długo, więc się przyzwyczaj, bo krócej już raczej do końca szkoły siedzieć nie będziesz. Odnośnik do komentarza
umotex12 Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 @Lissandra. man, ja o tym wiem chodzi o to że siedzimy jeszcze więcej a kupę rzeczy się w domu robi ;_; Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho Odnośnik do komentarza
TroLLu. Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 zawsze mialem 4, 4 lekcje so ponoc w ustawie wiec? walcz z systemem Odnośnik do komentarza
.old Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 W podstawówce miałem 8 godzin WF tygodniowo, więc nie widzę żadnego problemu (klasa sportowa) Zgodnie z dodanym do u.s.o. art. 13a ust. 1 i 2 przedszkola są zobowiązane do prowadzenia zajęć rozwijających sprawność fizyczną dzieci poprzez zapewnienie udziału w zajęciach ruchowych, grach i zabawach, a szkoły, z wyłączeniem szkół dla dorosłych, mają obowiązek prowadzić zajęcia wychowania fizycznego. Obowiązkowy tygodniowy wymiar zajęć wychowania fizycznego wynosi dla uczniów klas IV–VI szkół podstawowych i uczniów gimnazjów – 4 godziny lekcyjne, a dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych – 3 godziny lekcyjne. Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty razy Odnośnik do komentarza
Tarize Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 No widzisz, ja mam 3 WF'y (Zawodówka mechanik) a żałuje bo wolałbym więcej ale lepsze to niż nic. Odnośnik do komentarza
LikeYou Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Ja mam 3 wf'y technikum inf. Jakoś nie mam z tym problemu. Fakt muszę raz 2 godziny dłużej być w szkole przez to, no, ale tak już jest w tym kraju. Odnośnik do komentarza
orkin Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 @Lissandra. man, ja o tym wiem chodzi o to że siedzimy jeszcze więcej a kupę rzeczy się w domu robi ;_;Nie przesadzaj. Ja, u siebie na studiach, w czwartki na 8 do 18 mam + dorabiam sobie potem. Odnośnik do komentarza
Lexus. Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 gimnazjum ma 4 godziny a liceum/tech 3 WoM2 na YouTube Odnośnik do komentarza
Xanter Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Nie przesadzaj. Ja, u siebie na studiach, w czwartki na 8 do 18 mam + dorabiam sobie potem. A ja codziennie po bite 8h w robocie siedze i nawet nadgodziny jakieś wpadną. I co ja mam powiedzieć? :P Odnośnik do komentarza
Savien Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Nie powinieneś podsyłać takich rozwiązań bo osobiście nie chcę aby w moim kraju powstała nowa pizda których jest już zbyt wiele. Topic: Tak, jest to dobrze przygotowanie do dorosłości która po ukończeniu szkoły w Ciebie przypierdoli lepiej niż tir na pasach. Przynajmniej wiesz co Cię w życiu czeka i jakoś się do tego przyzwyczaisz. Dokładnie to ująłęś. Ja niestety mam dzień w dzień na 7:10 do 14/15, ale mam 3h w'fu ; ) I jeżeli masz zwolnienie to trzeba siedzieć te 3h więc nikt nie przynosi zwolnień, bo lepiej sobie pobiegać niż siedzieć. W-F dobra sprawa jak siedzisz sporo przed komputerem to trochę ruchu nie zaszkodzi. (Nie chodzi o ruch do szkoły i z powrotem) Odnośnik do komentarza
Xoni Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 My w 1 klasie gimnazjum mieliśmy 6 wf'ów i było nam mało, a ty cioto masz ból dupy z powodu 4 wf'ów? Nie chcesz wf'ów to napisz lewe zwolnienie... Odnośnik do komentarza
Joseito Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Ja dojeżdżam codziennie 40km do szkoły i nie narzekam jak mam na 7 a ty o głupie wf sie czepiasz. Odnośnik do komentarza
prezerwatywa Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 ty to mnie gosciu wkurwiasz z tymi twoimi dylematami zyciowymi wiecznie jakies popierdolone tematy zakladasz Antywarn sadze ze 4 wfy to jest minimum i nie zaszkodzi troche sie po ruszac Odnośnik do komentarza
Gość Valze Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 WF to WF, każda szkoła ma i jest to przedmiot obowiązkowy, więc nie rozumiem obiekcji. Ja dojeżdżam z ok. 30km i wstaje 5/6 a wracam o też nie lepszych godzinach. Odnośnik do komentarza
Eraken Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Jesteście ku*wa ułomni czy tak bardzo przywiązujecie uwage do wf że zapomnieliście o nauce czytania ze zrozumieniem na Polskim ? Koles nie płacze bo musi sie ruszać tylko że on i inni z jego szkoły mają mało czasu na obowiązki i ogólnie przeebane . Niech sie ktoś tu z was k***a cwaniaki przyzna, kto wstaje o 5 rano do gimnazjum ? Odnośnik do komentarza
jebac biede Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 po 1 ruch jest zdrowy a po drugie tak wszyscy pierdolą, że trzeba tyle w szkole siedzieć a co ty niby takiego pożytecznego byś zrobił zamiast ćwiczyć w szkole? grał te 4h w tygodniu więcej na kompie? mam 3 wfy w tygodniu i jest spoko jak dla mnie, mogłyby nawet 4 być, jak się nie jest tłusciochem albo jakąś spierdoliną to wfy są fajne. Odnośnik do komentarza
BesieK Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Ja w szkole średniej (technikum)- 3 klasa mam 3 wf'y tygodniowo i kończę jeden raz o 15, cały tydzień zaczynam na 8, w piątek kończę o 13 Zależy od szkoły ile masz wf, a ile przedmiotów zawodowych. Ja na swoim kierunku w poniedziałki mam 2h gospodarki, 1h marketingu, matematykę, historię, obsługa ruchu turystycznego, geografia. 3 Pierwsze i 2 ostatnie lekcje są zawodowymi przedmiotami na których praktycznie tylko piszemy, na matmie trzeba po prostu być, pisać, słuchać, bo wystarczy 1-2 lekcję i nic nie zrozumiesz, geografia na moim kierunku to podstawa do czegokolwiek, bez niej nawet na angielskim zawodowym sobie nie poradzę, bo trzeba mieć tą wiedzę z geografii (konkretniej turystycznej). Wierz mi, że po 4 pierwszych godzinach niczego mi się już nie chce pisać i wolałbym rozładować się na wf'ie. We wtorek podobnie, 1 marketing, 1 wychowawcza (na niej przeważnie też jest marketing), 2 polskie, 2 matematyki na końcu wymarzony wf. Po powrocie poniedziałkowym i wtorkowym do domu jedyne co chce mi się robić to leżeć na łóżku i oglądać filmy... --- U mnie w mieście za wielkiego wyboru nie ma dlatego wybrałem taki kierunek, a nie inny, z drugiej strony zawsze mnie interesowały podróże, trochę nawet inne kultury, więc nie mam sobie za złe, że wybrałem taki kierunek, a nie inny. Rób to co lubisz! Czasami jest gorzej, a czasami lepiej Odnośnik do komentarza
Rayso. Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Cztery wf to norma jak na gimnazjum, wydaję mi się, że każdy tak ma. Sam sobie wybrałeś szkołę profilowaną, to teraz musisz tak późno wracać, sam do takiej uczęszczam (pon-czw 8:45-17:05, pt 8:00-17:05, profil matma, fizyka, chemia), ale nie ma co narzekać - tak wiele masz obowiązków w domu? Według mnie to dobrze jest się zacząć przyzwyczajać do ciężkiej pracy już w młodym wieku. //edit: Sądząc po Twoim profilu, na większości lekcji masz luz - takie, na których odrabia się prace domowe lub rozmawia z kolegami. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.