Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki transport w górę polecacie?

PanZycia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam domek na górze i powoli denerwuje mnie ciągłe schodzenie i potem wskakiwanie ponad 30 klocków. Jaki polecacie transport na górę, żeby w obie strony było szybko i dosyć tanim nakładem surowców?

Opublikowano

Za każdym, razem gdy będziesz schodził na dół, to utwórz tam sobie teleport w domku komendą i od razu się tam tepnij zamiast wchodzić z dołu na górę :)

Opublikowano

Jak będziesz schodził może być lód wtedy będzie szybciej. :D
Ustaw sobie command block i ustaw teleport.
Napisz najlepiej czy to na Singlu czy na multi gdzie jesteś graczem bądź administratorem itd.
Ponadto w minecraft nie ma czegoś takiego o co prosisz. Możesz to sobie tylko to wspomóc np. schodami...
;)

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Winda z łódek.

Poszukaj na yt poradników.

Jeden z najlepszych jest na kanale MinecraftPolska

Najszybsza winda czy cos takiego :P

Znów chwytam liny zła, by wydostać się z mroku dna...

Opublikowano

Na szybsze przemieszczanie się z jednego punktu do drugiego jest wiele sposobów ale najbardziej praktycznym według mnie jest teleport. Spróbuję Ci to bardziej przybliżyć w formie mini-poradnika...

1. W grze na czacie wpisz komendę /give [NICK] command_block 2 i kliknij Enter

2. Jeden blok poleceń ustaw na górze a drugi na dole

3. Teraz kliknij podczas gry przycisk F3 i zapisz sobie (np. w notatniku) koordynaty XYZ z góry i dołu.

4. Teraz w bloku na górze wpisz komendę /tp @p [KOORDYNATY Z DOŁU] a w bloku na dole wpisz /tp @p [KOORDYNATY Z GÓRY]. Obok każdego bloku postaw przycisk albo dźwignię aby aktywować teleport

*Ten mini-poradnik dotyczy wersji 1.8 a poniżej znajduję się zdjęcie które ukazuje działanie tego teleportu :)

dxu34.gif

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...