Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer wyłącznie dla dojrzałych Graczy.

Hydrant98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak dobrze wiemy, Minecraft dawno zszedł na psy, pomimo swojego fenomenu nie przetrwał próby czasu i rzesze graczy opuściły tą grę. Wszechobecna gimbusiarnia panoszy się na serwerach Minecraft powodując zniechęcenie. Zatem co sądzicie o stworzeniu serwera WYŁĄCZNIE dla osób dojrzałych, powiedzmy 16, 18+ z White Listą i szeregiem testów kontrolnych, tak, aby wyeliminować z otoczenia osoby o niskim ilorazie inteligencji. Co sądzicie o takim pomyśle?

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pracuje nad tym :) Jednak rozróżnienie osób dojrzałych od gimbusów nie jest takie oczywiste. Myślę nad formą testu online z dodatkowymi opcjami podczas rejestracji :)

Opublikowano

Gimbus to także człowiek - szanujmy go pomimo swojego zachowania i braku kultury dla otoczenia. 

Nie sądzę, aby było dużo osób +18 którzy są chętni na rozgrywki Minecraft.

8372383248.png
Opublikowano

Znam osoby 16+, które są gorsze niż gimbus... Tutaj wszystko pięknie dostaje to co chce, i nagle nóż w plecy... Widać że mało znasz życia....

Po prostu, musisz stworzyć odpowiednią administrację, która zaopiekuje się serwerem, i będzie banowała osoby, które tylko niszczą klimat oraz grę innym.

5255055987.png

Opublikowano

Nie wydaje mi się żeby taki serwer zrobił furorę. Ponieważ, większość to gimbusy i z tego minecraft żyje ale mimo tego to też są gracze. Raczej taki plan nie wypali, bo jeszcze nie spotkałem nikogo kto miał podan 18 lat i grał w minecrafta.

@edit 

Dziękuje za takie skomentowanie mojego posta Lord Assasin. Nie ma problemu każdy ma swoje zdanie. Nie oglądam filmików z mc na youtubie i może nie wiem czy ktoś ma PONAD 18 lat jak napisałem. 

"Bo piszesz same bzdury, ostatnimi dniami podsumowując ciebie."

Piszę same bzdury? Napisałem swoje zdanie i że nigdy nikogo takiego ogarniętego nie spotkałem, a ty zamiast to uszanować to tak to komentujesz? :) Dziekuje Ci bardzo.

Ps. Co ty możesz kolego o mnie wiedzieć ;)

@Lord Asasin

Kappa.

Opublikowano

bo jeszcze nie spotkałem nikogo kto miał podan 18 lat i grał w minecrafta.

To że ty, nie spotkałeś nikogo kto ma 18 lat i gra w Minecrafta to nie znaczy, że ktoś nie spotkał ich i że nie nagrywają 17 - 18 latkowie na Yotube i nie grają w tą grę... Pomyśl następnym razem ok? Bo piszesz same bzdury, ostatnimi dniami podsumowując ciebie.

Co do pytania, to myślę że serwer może wypalić przy ogarniętym dojrzałym zepsole ;)  Oczywiście uwierz że czasem ''te gimbusy'' mają większą kulturę od tych starszych ;) Spróbuj zebrać zespół, pogadaj z nimi na TS i jakoś pójdzie z górki :)

Chętnie do takiego serwera bym się dołączył, chociarz mało osób będzie grać. Mógłbym nawet zostać osobą banującą gimbusów.

Z tego co widzę, sam nim jesteś twoja ortografia mówi wszystko :) chociaż* ;) 

Opublikowano

@Lord Asasin
Wiesz co może ma dysleksje, w Polsce jest stwierdzonych 4 milionów takich przypadków.
@Hydrant98
Wiesz co, niektórzy są bardziej odpowiedzialni od starszych kolegów, wiek to tylko liczba.
@LeeSinor
Gimbus to już nie człowiek, w niektórych przypadkach już jest ojcem.

Opublikowano

Panowie spokój. Chodzi o stworzenie serwera w starym dobrym stylu dla graczy, którzy cenią sobie grę na poziomie. Prawdopodobnie gracze będą filtrowani przy pomocy podań via WWW. Po za tym na pewno będzie kilku (lub więcej) moderatorów, którzy będą nadzorować graczy (w szczególności nowych) i wyłapywać tych, którym strzeli coś do łbów. 

Opublikowano

Nie rozumiem co takiego masz do gimnazjalistów? Jak juz chcesz wprowadzic taki serwer to jakoś 13+ ponieważ moim zdaniem największym problemem jest podstawówka. Te rażące błędy ortograficzne, poszukiwanie żon i dzieci w grze. To bezpodstawne wyzywanie bez powodu. Po prostu powinieneś dać formularz w którym trzeba np. napisać o sobie.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Powtarzam, nie będziemy patrzeć jedynie na wiek, bo zdarzają się różne przypadki nawet wśród osób starszych, dlatego będzie do wypełnienia test psychologiczny, który pomoże nam ustalić stan emocjonalny gracza.

Opublikowano

Nie rozumiem co takiego masz do gimnazjalistów? Jak juz chcesz wprowadzic taki serwer to jakoś 13+ ponieważ moim zdaniem największym problemem jest podstawówka. Te rażące błędy ortograficzne, poszukiwanie żon i dzieci w grze. To bezpodstawne wyzywanie bez powodu. Po prostu powinieneś dać formularz w którym trzeba np. napisać o sobie.

Napisałem "Chodzi o stworzenie serwera w starym dobrym stylu dla graczy, którzy cenią sobie grę na poziomie.". Nie mogę nikomu kazać legitymować się z dowodu czy przysłać zdjęć.... co za tym idzie o wieku będzie świadczyła postawa, zachowanie, ortografia. Po to własnie będzie system podań, o którym wspomniałem. Zasadniczo wedle tego nie ważne ile masz konkretnie lat. Do póki trzymasz poziom to wszystko jest w porządku.

Opublikowano

Cieszę się z takiej inicjatywy, ale mam jedno małe ale. Blokada 16+ czy 18+ nic nie da. Są 20 latkowie którzy nie mają "równo pod kopułą", a są gimnazjaliści (nie, gimbusy to co innego) którzy naprawde są ogarnięci i bardzo przyjemnie się z nimi gra. Trzeba by zrobić coś co oddzieliło by gimbusów czy inne zaburzenia psycho-fizyczne od porządnych graczy :) Proponuję grief-land, na którym trzebaby przegrać powiedzmy 12 godzin żeby wejść do tego właściwego świata

Opublikowano

Ja prowadzę właśnie taki serwer o którym rozmawiacie. Nie mam zamiaru nic tu reklamować dla jasności, chcę tylko powiedzieć jak osiągnąłem brak gimbazy.

Na samym początku jest test, jako osobny plugin który napisałem w javie i który być może kiedyś udostępnię. Gracz musi przeczytać pytania i klikać na odpowiednie znaki. Da się to również zrobić bez pluginu, znakami warp z Essentials. Zła odpowiedź teleportuje gracza na początek drogi z pajęczyn, której przejście trwa minutę. Wkurzające, i to bardzo.

Pytania nie są banalne w stylu "gdzie można kupić vipa" albo "kto jest adminem". Sprawdzają umiejętność przeczytania książki (gimbus przeważnie tego skilla nie posiada), ortografię, zmuszają do przeczytania regulaminu, takie tam. Mój plugin dodatkowo generuje pytania losowo, ale to nie jest konieczne do procesu filtracji, kiedyś bez tego test też działał.

Ponadto nie mam żadnego głupiego blokowania wulgaryzmów, który łatwo obejść dokoła pisząc "k u r w a" albo coś podobnego. Zamiast tego jest plugin (skrypt w Skript też zadziała) zapisujący je w logu. Ja potem mogę spokojnie to sprawdzać i wyciszyć tych co klną.

LogBlock też pomaga w karaniu grieferów.

Oczywiście nic z tych rzeczy nie zastąpi porządnej moderacji, ale bardzo ułatwia jej zadanie. Dzięki temu stworzenie takiego serwera jest możliwe, chociaż ilość graczy nie jest duża. 10 graczy u mnie to w miarę dużo, chociaż kiedyś zdarzało się nawet 20. Pomimo wszystko gra się bardzo przyjemnie w takim małym, ogarniętym środowisku.

* gimbus jako stan umysłu, nie określenie gimnazjalisty

Opublikowano

Ja prowadzę właśnie taki serwer o którym rozmawiacie. Nie mam zamiaru nic tu reklamować dla jasności, chcę tylko powiedzieć jak osiągnąłem brak gimbazy.

Na samym początku jest test, jako osobny plugin który napisałem w javie i który być może kiedyś udostępnię. Gracz musi przeczytać pytania i klikać na odpowiednie znaki. Da się to również zrobić bez pluginu, znakami warp z Essentials. Zła odpowiedź teleportuje gracza na początek drogi z pajęczyn, której przejście trwa minutę. Wkurzające, i to bardzo.

Pytania nie są banalne w stylu "gdzie można kupić vipa" albo "kto jest adminem". Sprawdzają umiejętność przeczytania książki (gimbus przeważnie tego skilla nie posiada), ortografię, zmuszają do przeczytania regulaminu, takie tam. Mój plugin dodatkowo generuje pytania losowo, ale to nie jest konieczne do procesu filtracji, kiedyś bez tego test też działał.

Ponadto nie mam żadnego głupiego blokowania wulgaryzmów, który łatwo obejść dokoła pisząc "k u r w a" albo coś podobnego. Zamiast tego jest plugin (skrypt w Skript też zadziała) zapisujący je w logu. Ja potem mogę spokojnie to sprawdzać i wyciszyć tych co klną.

LogBlock też pomaga w karaniu grieferów.

Oczywiście nic z tych rzeczy nie zastąpi porządnej moderacji, ale bardzo ułatwia jej zadanie. Dzięki temu stworzenie takiego serwera jest możliwe, chociaż ilość graczy nie jest duża. 10 graczy u mnie to w miarę dużo, chociaż kiedyś zdarzało się nawet 20. Pomimo wszystko gra się bardzo przyjemnie w takim małym, ogarniętym środowisku.

* gimbus jako stan umysłu, nie określenie gimnazjalisty

Jak tylko zdobęde Twoje IP to z przyjemnością zagram :) A tak wracając do tematu to nieźle to rozpracowałeś. Proste i skuteczne zarazem

Opublikowano

Jak tylko zdobęde Twoje IP to z przyjemnością zagram :) A tak wracając do tematu to nieźle to rozpracowałeś. Proste i skuteczne zarazem

Osobiście i tak wolę wersję WWW. Dzięki temu gracz musi zrobić test oraz napisac podanie zanim będzie zarejestrowany w grze. Dzięki temu nie generują się niepotrzebne dane serwerowe i w pluginach dla graczy, którzy nie przejdą testu (gdy gracz wchodzi na serwer generują się dla niego dane niezależnie czy się zarejestruje czy nie).

Opublikowano

Gimbus to także człowiek - szanujmy go pomimo swojego zachowania i braku kultury dla otoczenia. 

Nie sądzę, aby było dużo osób +18 którzy są chętni na rozgrywki Minecraft.

Drogi LeeSinorze, wbrew obiegowej opinii całkiem sporo osób 18+ gra w MC. Wystarczy wejść na TeamSpeak jakiegoś serwera. Gimbaza jeszcze TSa nie odkryła, a na TSie sporo osób się udziela, więc raczej jakiś odsetek Minecrafterów jest "po osiemnastce".

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem pomysł bardzo dobry. Np na serwer wchodzi jakiś gimbus i jego brak kultury lub błędy ortograficzne rażą w oczy :) Więc pomysł bardzo dobry + :)

Jesteś w Polsce? Używaj polskich znaków! :)

Opublikowano

Moim zdaniem pomysł bardzo dobry. Np na serwer wchodzi jakiś gimbus i jego brak kultury lub błędy ortograficzne rażą w oczy :) Więc pomysł bardzo dobry + :)

To miał być jakiś sarkazm? "Gimbus" nie wejdzie na serwer, bo jest WhiteList'a.

Opublikowano

Po prostu nie rozumiem. "Gimbusy" to też ludzie. Przecież  wiek nie ma znaczenia jaki jest człowiek. Jeden "Gimbus" może być miły, przyjacielski, pomocny a jeden może cheatować, oszukiwać itd. Przecież wiele serwerów minecraft ma administratorów "Gimbusów". Przecież potrafią prowadzić i grać na serwerach ja każda inna osoba.

Opublikowano

Raczej, nie wykluczał bym żadnych osób z serwera, ponieważ(sam jestem młody, ale nie uczęszczam do gimnazjum)każdy ma prawo grać. Jedyne co było by "fajne" to test online połączony z MySQL i pluginem minecraft. Jeżeli są to osoby ogarnięte to czemu mają nie grać? Możesz zmienić "test anty gimbusowy" na "test inteligencji", czyli np.: 20 pytań(musisz być zarejestrowany na stronie), jeżeli poprawnie odpowiesz na 15 to możesz być na serwerze, oczywiście po zaakceptowaniu przez komisje.

aw

Opublikowano

Moim zdaniem zrobić kilka edycji i 1 zacząc tak że wszyscy mogą wbijać a później kto nie jest ogarnięty itp banować a kto ogarnięty to dodać na WhiteList i na następną edycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...