Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] GPU przegrzewa się. (AMD)

maximus6e

Pytanie

Opublikowano

Lecą blue screeny. Prawdopodobnie to jest ich powód, więc mam pytanko: Jak mogę zmienić próg temperatury który wywołuje tego niebieskiego drania? Nie mogę w Biosie, ponieważ to jest dziwny, kolorowy bios. Mogę w nim nawet w jakieś gry grać :v Help

u2q6.jpg

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie możesz, po prostu sprzęt ci się przegrzewa z powodu złej wentylacji albo złego chłodzenia. co nie ustawisz i tak zwiesi system

najpierw to wymień pastę na procesorze, potem możesz  radiator, wentylator co ci tam pasuje jeśli nie skutkuje poprzednie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nim zrobię to to proszę o odpowiedź na moje poprzednie pytanie. Przy okazji muszę wiedzieć też jak zmotywować wentylator mojej grafiki do kręcenia się, gdyż mimo, iż ustalam ręczne sterowanie i dam np. na 100% to ten śmieć i tak sam decyduje kiedy się kręcić.

u2q6.jpg

Opublikowano

pytanie ??    to bezsensowne o próg temperatury ? bluescren wywala SYSTEM a nie ustawienia w biosie, ustawienia w biosie powodują w razie przegrzania  WYŁĄCZENIE albo ZABLOKOWANIE zasilania do czasu ochłodzenia się sprzętu

zresztą napisałeś GPU a bios służy głównie do obsługi CPU, więc jakiekolwiek kombinowanie z twojej strony z ustawianiem biosu jest całkowitym bezsensem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Widzę, że ominąłeś 'przy okazji' podczas pisania o GPU, ale cóż. Mówiąc o GPU podkreślam użycie programu do zmiany wydajności wentylatora, a jednak się tego doczepisz. Nie rozumiem. Skoro to system go wywala bez względu na temperaturę to co robić?

u2q6.jpg

Opublikowano

przecież ci napisałem co zrobić, jak znajdziesz co dokładnie sie tak grzeje po kolei naprawiaj

podkręcenie wentylatora nic nie zmieni jeśli jest uszkodzony i zbyt wolno się kręci. nadal się będzie wszystko grzało

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie rozumiesz. w CCC (Programie od amd) który jest powiązany z wentylatorem, nie słucha mnie. Wciskam tam 100% wydajności, a ten mi pokazuje nadal 0% jego działania. I faktycznie, nie jest włączony. Choć teraz zauważyłem, że to nie z tego powodu, bo kontrolowałem temperaturę na SpeedFunie i było cały czas 47 a tu nagle j*b, ekran zastał, nic się nie rusza, zaciął się.

u2q6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...