Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] GPU przegrzewa się. (AMD)

maximus6e

Pytanie

Opublikowano

Lecą blue screeny. Prawdopodobnie to jest ich powód, więc mam pytanko: Jak mogę zmienić próg temperatury który wywołuje tego niebieskiego drania? Nie mogę w Biosie, ponieważ to jest dziwny, kolorowy bios. Mogę w nim nawet w jakieś gry grać :v Help

u2q6.jpg

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przecież ci napisałem co zrobić, jak znajdziesz co dokładnie sie tak grzeje po kolei naprawiaj

podkręcenie wentylatora nic nie zmieni jeśli jest uszkodzony i zbyt wolno się kręci. nadal się będzie wszystko grzało

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie możesz, po prostu sprzęt ci się przegrzewa z powodu złej wentylacji albo złego chłodzenia. co nie ustawisz i tak zwiesi system

najpierw to wymień pastę na procesorze, potem możesz  radiator, wentylator co ci tam pasuje jeśli nie skutkuje poprzednie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nim zrobię to to proszę o odpowiedź na moje poprzednie pytanie. Przy okazji muszę wiedzieć też jak zmotywować wentylator mojej grafiki do kręcenia się, gdyż mimo, iż ustalam ręczne sterowanie i dam np. na 100% to ten śmieć i tak sam decyduje kiedy się kręcić.

u2q6.jpg

Opublikowano

pytanie ??    to bezsensowne o próg temperatury ? bluescren wywala SYSTEM a nie ustawienia w biosie, ustawienia w biosie powodują w razie przegrzania  WYŁĄCZENIE albo ZABLOKOWANIE zasilania do czasu ochłodzenia się sprzętu

zresztą napisałeś GPU a bios służy głównie do obsługi CPU, więc jakiekolwiek kombinowanie z twojej strony z ustawianiem biosu jest całkowitym bezsensem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie rozumiesz. w CCC (Programie od amd) który jest powiązany z wentylatorem, nie słucha mnie. Wciskam tam 100% wydajności, a ten mi pokazuje nadal 0% jego działania. I faktycznie, nie jest włączony. Choć teraz zauważyłem, że to nie z tego powodu, bo kontrolowałem temperaturę na SpeedFunie i było cały czas 47 a tu nagle j*b, ekran zastał, nic się nie rusza, zaciął się.

u2q6.jpg

Opublikowano

Widzę, że ominąłeś 'przy okazji' podczas pisania o GPU, ale cóż. Mówiąc o GPU podkreślam użycie programu do zmiany wydajności wentylatora, a jednak się tego doczepisz. Nie rozumiem. Skoro to system go wywala bez względu na temperaturę to co robić?

u2q6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...