Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Halloween

PolishMeBanana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czasami przyjda dzieci po cukierki, ale daje im orzechy. Ich zawiedzione miny bezcenne.

Ja każe im zaczekać przed drzwiami i im zużyte kondomy wrzucam do torebek, oni myślą że to guma i to żują mówiąc ze dobre.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

U mnie w Niemczech po prostu kupujemy palete jajek za 100 euro i nie prosimy o cukierki, tylko się bawimy. B)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

W Polsce nie ma czegoś takiego jak Halloween, jest święto wszystkich świętych. W takiej tradycji zostałem wychowany i tak teraz to postrzegam. Poza tym jestem już na to za duży.  ^_^

Jednak, za dzieciaka fajnie by było się pobawić.  :P

Opublikowano

U mnie tak średnio, raczej tylko takie małe szczyle co im rodzice każą żebrać. W Ameryce mają taką tradycje, a polaczki jak zwykle zgapią, a i tak wychodzi lipa. Tam się w to bawią całymi grupami, nawet już starsze osoby latają po 10 osób i jakoś to wygląda. W polsce kupi dziecko maskę za 5 zł i żuli cukierki. Kiedyś im sypnąłem kilka to jeszcze się zbulwersowały że mało. W tym roku spuszczę psa, niech ich troszkę poszarpie ;D W końcu moje podwórko i wisi karteczka  ;<

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Nie. Nie widzę sensu obchodzenia tego czegoś, no może jeszcze kiedy indziej by uszło, ale nie przed pierwszym listopada.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Siema. Chciałbym się zapytać czy w waszym mieście,wsi chodzi się po domach i zebra cukierki ?

Gdyby przyszedł do mnie jakiś przebrany pajac, to zamiast cukierków dostał by kopa w d***. Tu jest Polska a nie USA.

Opublikowano

Irytuje mnie troche swieto wszystkich swietych.Bo wtedy sa wszyscy powazni,smutni.

Popieram indian.Bo gdy idą na groby swoich zmarlych to świetuja i sie ciesza.Bo przeciez ludzie idac do nieba maja lepiej.

To czego sie smucic ? 

Dlatego wole halloween niz jakies swieto zmarlych.Ale dla tradycji chodze na ten cmentarz... bo rodzina idzie.

Kochane osoby na zawsze i tak pozostana w naszych sercach ..

ie068n.jpg
Opublikowano

Irytuje mnie troche swieto wszystkich swietych.Bo wtedy sa wszyscy powazni,smutni.

Popieram indian.Bo gdy idą na groby swoich zmarlych to świetuja i sie ciesza.Bo przeciez ludzie idac do nieba maja lepiej.

To czego sie smucic ? 

Dlatego wole halloween niz jakies swieto zmarlych.Ale dla tradycji chodze na ten cmentarz... bo rodzina idzie.

To nie wina święta, tylko złego rozumowania ludzi. Obchodzenie Wszystkich Świętych nie polega tylko na rozpaczy, ale na pamięci. A to że ktoś jest smutny po odejściu bliskiej osoby to chyba normalne w naszej kulturze. Dziwne by było gdyby się cieszył - chociaż u Indian to norma.

A w halloween nie chodzi o radość i wspominanie, więc nie wiem czemu "wolisz je od jakiegoś święta zmarłych". Przecież to coś całkiem innego i nawet świętem tego nie idzie nazwać. To po prostu kontynuacja celtyckiego kultu boga śmierci z tego co pamiętam.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To czego sie smucic ? 

W Święcie zmarłych nie chodzi tylko o smutek itd... W te święto ludzie przypominają sobie o bliskich zmarłych i za nimi tęsknią, stąd ten smutek. I dlatego idą na cmentarz, żeby postawić znicz, posprzątać, pomodlić, pobyć.... Zmarł Ci ktoś bliski? Jak się z tym czułeś? Po święcie zmarłych jest dzień zaduszny, czyli święto tych, którzy poszli do nieba i wtedy jest powód do radości ;)

EDIT: Odwrotnie, Wszystkich Świętych, to dzień tych, którzy poszli do nieba :)

Opublikowano

gowno ze zachodu..

powinni wprowadzić calkowity zakaz tego "święta" w Polsce a tym ktorzy zlamią zasade powinni łamać kości :)

w Polsce tylko gimba i podstafufka się tym jara

Opublikowano

Przyszli jednego roku, potem drugiego. Otrzymali odpowiedź "wypier#alać" i już nie przychodzą.  Jak dla mnie to nawet nie święto, tylko zwykła impreza, można przynajmniej postraszyć (wychodzisz z sikierą z krzaków przy cmentarzu).

yiWCsl1.png
Opublikowano

U mnie nie jest obchodzone te cale 'swieto' halowen i nie widze w tym sensu, pozatym jestem katolikiem.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

W Polsce na siłę próbują wcisnąć nam te święto.Fajna zabawa...Ale to nie nasze zwyczaje u nas raczej powinno być cukierek albo wpierd*l

21f0dgn.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...