Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bronze I - pytanie

Fanatyczny *_*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie pragnę zauważyć, iż brąz jest to najniższa dywizja nie bez powodu. Gracze tam na ogół spore problemy wynikające z doświadczenia i/ lub myślenia.

Osobiście uważam, że nie istnieja prosta droga ku wyjściu z danej dywizji, jednakże dam kilka porad, które zdołałem zaobserwować. 

• Graj tak jak grasz, nie zmieniaj swojego stylu gry, ale staraj się go udoskonalać. Preferujesz grę na topie i midzie? Graj tam! Wymuszenie na sobie samym rozgrywek na np. supporcie (za którym, załóżmy, nie przepadasz)doprowadzi cię jedynie do frustracji. Staraj się grać tam, gdzie lubisz najbardziej, o ile jest tam oczywiście miejsce.
  • Nie dąż ślepo za metą, a graj swoimi mainami, bądź prostymi bohaterami o mocnych mid/late game'ach. Pickowanie, np. Lee Sina mija się z celem, choć jest niby w el-si-je-sowej mecie. Czemu? Jest to ciężki mechanicznie champion o bardzo słabych późnych fazach gry, a gracze z niższych lig posiadają ogromną zdolność throwowania sobie gier. Co z tego, że zostaną nafeedowani 4/0, jeśli za chwilę przez swoją brawurę stracą uzyskaną przewagą? Nie bez powodu ukochanymi tam bohaterami jest Amumu czy Kata.
  • Nigdy nie kłóć się i nie prowokuj. Najlepiej całkowicie ogranicz się do słów "gj", "baron", "drake", "group mid" etc. Co z tego ci przyjdzie, jeśli wygarniesz dzieciakowi jego głupotę? Nic. Co najwyżej, to, że przegapisz team fighta, starając się wypocić jakąś ciętą ripostę w odpowiedzi na kolejny jego stek wyzwisk.
  • Ucz się na własnych błędach. Według mnie, jest to najbardziej irytujący i najtrudniejszy sposób, który osobiście samemu najczęściej pokornie stosuję. Czemu taki denerwujący? Trzeba zrozumieć, że nie jest się MadLife'am, ani innym Fakerem i jeśli przegrałeś grę, to musisz wiedzieć, że jest to po części (mniejszej, bądź większej) Twoja wina. Staraj się odszukać, to co zrobiłeś źle i weź, to pod uwagę. Dobrym sposobem jest nagrywanie rozgrywek i oglądanie ich ponownie.
Opublikowano

Lepiej grac, nie umiesz wyjsc z bronzu= jestes slaby. 

człowieku nie wypowiadaj się bo bronze to nie dywizja tylko stan umysłu -.-

wczoraj grałem rankeda na koncie kolegi bo chciał 1 wygraną żebym mu zrobił wybrałem zeda na mida i trafił się tf który chciał mida miałem first picka 

ten w grze dał się zabić 9 razy przed 10 min a potem gdy rozwaliłem 2 wieże prze nexusie powiedział że mamy to wygrać polaczki jeba*e bo inaczej all nam reporta da no niestety przegrana gra bo tf myślał że da rade 1 vs 5 

89353087769044834742.jpg

Opublikowano

wczoraj grałem rankeda na koncie kolegi bo chciał 1 wygraną żebym mu zrobił wybrałem zeda na mida i trafił się tf który chciał mida miałem first picka 

ten w grze dał się zabić 9 razy przed 10 min a potem gdy rozwaliłem 2 wieże prze nexusie powiedział że mamy to wygrać polaczki jeba*e bo inaczej all nam reporta da no niestety przegrana gra bo tf myślał że da rade 1 vs 5 

Bede sie wypowiadal bo mialem okazje grac w bronzie przez kilka chwil i szlo bardzo latwo, wiec niech nikt nie gada, ze nie umie wyjsc "przez team"..

Cześć, dobrze to nie świadczy o poziomie Twoich umiejętności w tej jakże pięknej grze, ale przejdźmy dalej.

Cóż, szczerze mówiąc to nic dziwnego, % wygrywania promotion series jest <50% .

Hmm... wydaje mi się, że Twój problem to bardziej druga część tego cytatu, a nie pierwsza. Jakim cudem jesteś w brązie, jeżeli grasz jak korean challenger pros? Wina teamów? Nah.

Kilka złotych tipów:

1. Nie graj topa, ta linia nie ma potencjału do wygrywania gier na SoloQ.

2. Staraj się nie feedować, a jak już nafeedujesz to nie wychodź potem z gier (wtf).

3. Nie biegnij za killem przez całą mapę pod enemy nexus.

4. Nigdy nie poddawaj gier, nawet jak przegrywasz early, zawsze jest szansa na wina, przeciwnik może dostać dc, zacząć throw itp.

5. Ogarnij po 2-3 picki na każdą pozycję, aby nie było takich sytuacji, gdzie nie dadzą Ci ulubionej linii, a przez to położysz cały mecz.

6. Pamiętaj, że często farmienie (last hitowanie) > > > wymiany dmg z przeciwnikiem/gonienie za killami

7. Staraj się grać tego mida skoro uważasz, że umiesz i może ogarnij jungle bo te 2 pozycje są najłatwiejsze do carrowania teamu na SoloQ

I nie pisz więcej, że przegrywasz przez team, bo raka dostaje gdy widzę ludzi piszących takie bzdury.

@Haylash

Wszystko dobrze podsumowal.. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Ja od siebie bym Ci poradził pogranie Duo z jakimś znajomym lub znaleźć nawet tu na MPC kogoś kto ma podobny problem, lub chce komuś pomóc :)

Sam zaoferowałem znajomemu duo bo też nie może wyjść z b1 :)

Opublikowano

Niedawno też byłem w bronzie, powiem Ci tyle, po prostu graj jak najlepiej umiesz, raz Ci się trafi lepszy team, raz gorszy, nie ważne, po prostu staraj się grać, nie ma jakichś pro elo super hakców na wyjście z brązów albo porad, po prostu trzeba GRAĆ. ;)

Opublikowano

Nie czaje skoro wygrywasz swojego mida to nie powinienes miec najmniejszych problemow skoro orzypuscmy jestes lepszy od enemy nafidowanego adc ktory tak czy siak powinien schodzic na kombo bo jest brazem i nie umie sie pozycjonowac lel.

Opublikowano

bez obrazy ale jesli nie umiesz wyjść z brązu to naprawde  jesteś gównem i nie umiesz grać (bez obrazy)

kiedys kolega dał mi konto żębym mu wyszedł do golda to w brązie 1 vs 5 gry wygrywałem

Opublikowano

Jaką masz devizje?

Hmm, moja rada co do gry na brązie? Nie ma! Ashe pod AP da radę wygrać na topie, dowód?:

post-1171972-0-93401500-1406984701.png

Promote do SV to było :)

Hmm, z brązu nie jest trudno wyjść. Po prostu wymasteruj jedną postać (takiej której nie banują) i graj tylko nią! Oglądaj także streamerów, lookaj taktyki itd. Ew. W ostateczności wynajmij ternera :).

Opublikowano

Bede sie wypowiadal bo mialem okazje grac w bronzie przez kilka chwil i szlo bardzo latwo, wiec niech nikt nie gada, ze nie umie wyjsc "przez team"..

@Haylash

Wszystko dobrze podsumowal.. 

tak łatwo ci  szło ? to może wrzuć filmik jak wygrywasz meczy 2 vs 5 jak masz 3 afk w teamie :)

89353087769044834742.jpg

Opublikowano

Sorry, ale nie tylko w twojej druzynie sa slabi gracze, Wiem, braz, srebro i zloto, czasami nawet w platynie to sa w duzej mierze slabsi gracze, ktorzy ogarniaja niezle 2-3 champy i latwo jest dopuscic do sytuacji, ze albo te champy beda zbanowane, albo beda mocno kontrowane i bezuzyteczne. Ale slabi gracze sa nie tylko w twojej druzynie, ale tez w druzynie przeciwnej!

Osobiscie wielu kolegow boostowalem kiedys do wyzszych dywizji (do golda, platyny, kilka razy do diamentu nawet), ale albo nie grali albo spadali szybciutko, dlatego nie lubie ludzi boostowac, jesli wiem, ze oni naprawde maja pecha (crashe etc podczas promo meczow etc, sam tak miewalem przy wbijaniu wyzszych dywizji u siebie, tj. d1, d2, d3) ale tylko robie to wtedy, jak wiem, ze sa w stanie sobie tam poradzic.

To, co tobie moge polecic to ogarnac min. 6-8 champow, ktore sie nadaja na kilka linii ( np. vi jungla, kata, syndra mid, vayne, jax bot, master yi top etc) i wtedy lepiej bedziesz wbijal dywizje. Zawsze dobrze jest tez komunikowac sie z druzyna glosowo i gankowac. Na midzie jesli grasz Kata/Syndra i wbijesz 11lvl pierwszy zawsze gankuj bota jesli przegrywa lub topa jesli wygrywa twoj top, chyba, ze nie ma sensu. Na midzie nie uganiaj sie za tym, zeby zabic, wazne, zebys ty MOGL CALY CZAS FARMIC, a przeciwnik musial CALY CZAS UCIEKAC I NIE MOC FARMIC. Wtedy mozna miec sytuacje, ze ty masz np. 10level, reszta osob w obu teamach 6-7lvl a przeciwny midder ma 2 czy 3 poziom, i to niemal gwarantuje wygrana, poniewaz wtedy twoj adc idzie na mida, ty na bota i z supportem jako APC cisniesz bota do ostatniego turreta, ew. niszczysz ta ostatnia wieze w bocie i idziesz na topa, jungler ogarnia mida i zbiera przeciwne buffy z twoja pomoca, a nastepnie ty siedzisz jakis czas na topie i w 2ke go cisniecie, jedyne co tracicie to troszke jungla zostanie wam pojechana, ale prawdopodobnie wrogi jungler bedzie musial robic ganki lub counterganki zeby team nie przegral od razu... i to caly przepis na wygrana: Albo wygrac mida, albo jungle.

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

tak łatwo ci  szło ? to może wrzuć filmik jak wygrywasz meczy 2 vs 5 jak masz 3 afk w teamie :)

Izi. Mając więcej doświadczenia i wiedzy o grze spokojnie ograsz brązów. Sposób na wygranie gry? Złapać najpierw 2 a później reszte i gre masz wygraną. Pamiętam jeszcze jak byłem w silverze 5 i grałem z brązami. 1 dzień wystarczył - wszystkie mecze mid(veigar) i gg wp.

//Mamy od tego dział.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...