Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bronze I - pytanie

Fanatyczny *_*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem w lolu w dywizji Bronze I . We wtorek miałem serię do Silver 5 ale nie udało mi się jej wygrać. Mam teraz 0 lp, i w tym mój problem. Staram się dużo, gram dobrze ale moja drużyna tragicznie. Gram często na midzie i na topie, lecz ADC i Support psują całą gre ginąc a następnie wychodząc z gry. Macie jakieś porady co mogę zrobić aby nie przegrywać tak dużo? Takich tematów było pewnie sporo :D

Opublikowano

dokładnie jak up

W brazie grają takie gówna... i nie obraz sie wlasnie nim jestes. jak zasluzysz na silvera to wejdziesz

Osoby piszące takie rzeczy mają chyba jakieś kompleksy.

Doskonale wiem, jak to jest kiedy team jest słaby, bez umiejętności. To, że ktoś nie umie grać nie znaczy, że jest od razu "gównem". Niestety, ale z tym, że ktoś nie ma wystarczającej wiedzy nic nie zrobisz. Musisz doskonalić siebie, starać się grać dla przyjemności... nie denerwować się przegranymi. ;) Wiem, że czasami to trudne, ale takie podejście naprawdę pomaga. 

Nie słuchaj osób takich jak wyżej, chcą tylko siebie dowartościować.

Opublikowano

Gram często na midzie i na topie, lecz ADC i Support psują całą gre ginąc a następnie wychodząc z gry.

Feedujesz, a potem wychodzisz. Życzę w takim razie challegnera i współczuję tych noob teamów.

Opublikowano

Doskonale wiem, jak to jest kiedy team jest słaby, bez umiejętności. To, że ktoś nie umie grać nie znaczy, że jest od razu "gównem". Niestety, ale z tym, że ktoś nie ma wystarczającej wiedzy nic nie zrobisz. Musisz doskonalić siebie, starać się grać dla przyjemności... nie denerwować się przegranymi. ;) Wiem, że czasami to trudne, ale takie podejście naprawdę pomaga. 

Kompleksy w grze? co sugerujesz?

Jak ktos nie umie wyjsc z bronzu i jeszcze tworzy takie glupie temaciki I ZWALA TO NA SWOJ TEAM to naprawde jest unskilledem i niech tam zostanie, tam jego miejsce.

Dlaczego booster potrafi wyjsc z bronzu w 1 dzien? Bo po prostu umie grac, koniec tematu.

4zzt3n.png

Opublikowano

Nie ma w sumie strategii na wyjście.. Są tylko dobre rady , to co pisali Up w sumie..

Ale dodam jeszcze od siebie, że nie musisz się przejmowac tak gra, graj lekko ze spokojem i na pewno zauwazysz roznice ze swoim podejsciem, jak im opanowanie flejmu.

Dobrze by było gdybyś sobie wymejnował po 1 postaci z każdej pozycji, tam serio grają bobki które łatwo reagują, wierze Ci. Ale to tylko kwestia podejścia.

Opublikowano

Kompleksy w grze? co sugerujesz?

Jak ktos nie umie wyjsc z bronzu i jeszcze tworzy takie glupie temaciki I ZWALA TO NA SWOJ TEAM to naprawde jest unskilledem i niech tam zostanie, tam jego miejsce.

Dlaczego booster potrafi wyjsc z bronzu w 1 dzien? Bo po prostu umie grac, koniec tematu.

Nie umie grać, to zadał to pytanie, nie mamy mu mówić, że jest gównem, tylko powiedzieć co robi źle itp. Booster najpierw też musiał wbić diaxa, a na pewno od razu po placementach go nie miał ;)

647041416238306889721.png

Opublikowano

@szelkoffy

Od gowien go nie wyzywam, tylko od slabych graczy.. Wszystko bylo by ok, tylko niech nie zwala na team. Zreszta.. Skoro by gral tak dobrze to by sam wygral mecz, bo mialem okazje zagrac kilka meczow w bronzie i widziec na wlasne oczy jak to jest. Najlepiej niech autor tematu da ss swoich meczy, zobaczymy czy gra tak dobrze

@topic

Tak, takich tematow bylo sporo, mogles poszukac. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Haylash chyba nie zrozumiales pytania, mówie że inni ADC i Supporci feedują i wychodzą.

ReLoUPL - A czy ja powiedziałem, że gram dobrze? Wspomniałem tylko, że się staram. Od początku meczu idzie mi dobrze. Potem inni gracze zaczynają dużo razy ginąć, przez co przeciwnicy z łatwością zabijają mnie. Nie zawsze tak jest, czasami ja też popełniam błędy.

Opublikowano

Haylash chyba nie zrozumiales pytania, mówie że inni ADC i Supporci feedują i wychodzą.

ReLoUPL - A czy ja powiedziałem, że gram dobrze? Wspomniałem tylko, że się staram. Od początku meczu idzie mi dobrze. Potem inni gracze zaczynają dużo razy ginąć, przez co przeciwnicy z łatwością zabijają mnie. Nie zawsze tak jest, czasami ja też popełniam błędy.

"Staram się dużo, gram dobrze ale moja drużyna tragicznie"

Zrozum, narazie twoje umiejetnosci sa jakie sa i nie zaslugujesz na silvera.. Popraw swoja gra to wbijesz, a tak duzo na silvera to nie trzeba umiec ;3

4zzt3n.png

Opublikowano

Jak bylem w silverze tez tak myslalem, to kwestia czasu frajerze xD i nie syp mi tu jakimis kompleksami bo cie przekopie xD

Opublikowano

Widzę, że dużo odpowiedzi nie jest na temat więc może ja napiszę co o tym myślę.

Najlepiej byłoby jakbyś zaczął grać w jungli. Z tej pozycji najłatwiej dowodzi się całą grą i masz wpływ na każdego lane (np. bot przegrywa to tam często gankujesz itp)

MID też jest naprawdę spoko ale musisz jak najszybciej wbić 6 lv i zacząć gankować inne lane.

Pickuj takich champów, którymi łatwo carruje się grę (np. Katarina, Zed)

Polecam przeczytać jeszcze taki krótki poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/1301967-ysoloq-jak-powiekszyc-swoje-szanse-na-wygrana/#entry11112771

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdro.

916741414680034286162.png

Opublikowano

Jak bylem w silverze tez tak myslalem, to kwestia czasu frajerze xD i nie syp mi tu jakimis kompleksami bo cie przekopie xD

ładnie sie wyrażaj

topic: najwazniejsza rzecz to nie flamic nawet jak przegrywacie bo to nie ma sensu. bylo duzo takich tematow ale i tak kazdy napisze ci ze jestes slaby i siedzisz w brązie. ja sam mialem smurfa na turcji w b3 no i wychodzilem z tego brązu  ponad tydzien :) a czemu? bo team mialem c*****y. gra polega w 70% na grze zespolowej. i nie ma sie co denerwowac tylko robic co ma sie robic a wkoncu wyjdziesz z tego bagna :)

Age is just a number :)

Opublikowano

@szelkoffy

Od gowien go nie wyzywam, tylko od slabych graczy.. Wszystko bylo by ok, tylko niech nie zwala na team. Zreszta.. Skoro by gral tak dobrze to by sam wygral mecz, bo mialem okazje zagrac kilka meczow w bronzie i widziec na wlasne oczy jak to jest. Najlepiej niech autor tematu da ss swoich meczy, zobaczymy czy gra tak dobrze

@topic

Tak, takich tematow bylo sporo, mogles poszukac. 

A co według Ciebie jest niemożliwego w byciu lepszym niż reszta teamu? Bo nie rozumiem, potrafiłbyś wygrać sam grę 1v5? Chyba, że byłbyś nieźle nafeedowany a enemy team byłby naprawdę pozbawiony umiejętności. 

Opublikowano

A co według Ciebie jest niemożliwego w byciu lepszym niż reszta teamu? Bo nie rozumiem, potrafiłbyś wygrać sam grę 1v5? Chyba, że byłbyś nieźle nafeedowany a enemy team byłby naprawdę pozbawiony umiejętności. 

oczywiscie

przy dobrych wiatrach katą/yi/fiorą bym kernol ze nawet najgorsze przypadki raka zaczely mnie followowac

graj a wyjdziesz, jak zasluzysz to bedziesz tam gdzie twoj skill/tryhard sie znajduje aktualnie

wiec nie zwalaj na team tylko a kysz na soloq

­

Opublikowano

oczywiscie

przy dobrych wiatrach katą/yi/fiorą bym kernol ze nawet najgorsze przypadki raka zaczely mnie followowac

graj a wyjdziesz, jak zasluzysz to bedziesz tam gdzie twoj skill/tryhard sie znajduje aktualnie

wiec nie zwalaj na team tylko a kysz na soloq

Nie każdy potrafi grać Katą/Vi/Fiorą, ale to nie znaczy, że nie potrafi w ogóle grać. Ludzie nie wiedząc co odpowiadać na takie tematy piszą jedynie, że to wina proszącego o radę. Wiem to z doświadczenia, że czasami drużyna jest tak niezorganizowana, że nic się nie da robić. Wystarczy, że enemy team focusuje Ciebie i nic nie zrobisz. Jak już powiedziałam - 1v5 plat/dia może grać przeciwko bronze czy lvle 10-20. Czasami takie rady "da się wszystko zrobić samemu, nie masz umiejętności" mówią osoby, które nigdy w życiu nic nie wykerowały samemu. ;) 

Opublikowano

Nie każdy potrafi grać Katą/Vi/Fiorą, ale to nie znaczy, że nie potrafi w ogóle grać. Ludzie nie wiedząc co odpowiadać na takie tematy piszą jedynie, że to wina proszącego o radę. Wiem to z doświadczenia, że czasami drużyna jest tak niezorganizowana, że nic się nie da robić. Wystarczy, że enemy team focusuje Ciebie i nic nie zrobisz. Jak już powiedziałam - 1v5 plat/dia może grać przeciwko bronze czy lvle 10-20. Czasami takie rady "da się wszystko zrobić samemu, nie masz umiejętności" mówią osoby, które nigdy w życiu nic nie wykerowały samemu. ;)

skoro przegrywam to zdaje sobie z tego sprawe ze niestety nie bylem wystarczajaco dobry by poprowadzic moj odzial onkologiczny do zwyciestwa, dlatego wynosze wnioski i gram dalej, bo wiem im wiecej bede gral tym wieksza szansa ze bede wyzej

nie bede mowil o moich przygodach na soloq bo nie o tym ten temat ;)

­

Opublikowano

skoro przegrywam to zdaje sobie z tego sprawe ze niestety nie bylem wystarczajaco dobry by poprowadzic moj odzial onkologiczny do zwyciestwa, dlatego wynosze wnioski i gram dalej, bo wiem im wiecej bede gral tym wieksza szansa ze bede wyzej

nie bede mowil o moich przygodach na soloq bo nie o tym ten temat ;)

Ty wiesz w ogóle co to jest oddział onkologii? Głupie porównanie.

Oczywiście, zdarza się mieć gorszą grę. Ale z trollami / afkami nie da się wygrać, nie powiesz, że da. Twierdzisz, że jednak można? To nagraj jakąś swoją grę, udowodnij mi to. Bo takie puste gadanie, puste argumenty "jesteś słaby, jesteś gównem, nie masz umiejętności" mijają się z prawdą. Czasami trolle mogą tak zepsuć grę i feedować, że nawet najlepszy gracz będzie mieć dużo dedów. Czasami przez głupie błędy teamu, CAŁEGO TEAMU, można paść. LoL to jest gra zespołowa, liczy się granie w drużynie. Championy się uzupełniają, samemu jest bardzo trudno. 

Opublikowano

Przede wszystkim nie obrażaj swoich teammateów, udzielaj im rad jak mają grać i uspokojaj ich jak jest

dajmy na to 5-20. Każdy mecz można wygrać, wystarczy tylko się ogarnąć. :)

Opublikowano

Ty wiesz w ogóle co to jest oddział onkologii? Głupie porównanie.

Oczywiście, zdarza się mieć gorszą grę. Ale z trollami / afkami nie da się wygrać, nie powiesz, że da. Twierdzisz, że jednak można? To nagraj jakąś swoją grę, udowodnij mi to. Bo takie puste gadanie, puste argumenty "jesteś słaby, jesteś gównem, nie masz umiejętności" mijają się z prawdą. Czasami trolle mogą tak zepsuć grę i feedować, że nawet najlepszy gracz będzie mieć dużo dedów. Czasami przez głupie błędy teamu, CAŁEGO TEAMU, można paść. LoL to jest gra zespołowa, liczy się granie w drużynie. Championy się uzupełniają, samemu jest bardzo trudno. 

idz flejmic swoj tim ze siedzisz w silverze bo widze ze sie nie dogadam

napisalem za po każdej  grze widze swoj blad czy po wygranym czy przegranym i wyciagam z niego wnioski co powinienem zrobic lepiej, czyli sie ucze, a ty mi wmawiasz ze h8uje skillsy autora tematu (chodz na plakanie na team w b1... mam prawo) chodz nic takiego nie napisalem

skoro nie umiecie dostrzec swoich bledow to bedziecie siedziec w swoich ligach z wieloma grami, taka prawda

ale jak chcesz rady do wyjscia to masz: yi/fiora/trynda/jax/kata/trist to free elo do golda/niskiej plat (tylko trzeba znac przeznaczenie tych postaci gdzie sie sprawdzaja najlepiej a to u zadko sie zdarza u graczy z nizszych lig)

wiec tobie polecam sie przewietrzyc lub do łóżka bo juz pozno wiec mozesz nieracjonalnie myslec pod wplywem zmeczenia jakie to nas dzien z zycia daruje 

­

Opublikowano

idz flejmic swoj tim ze siedzisz w silverze bo widze ze sie nie dogadam

napisalem za po każdej  grze widze swoj blad czy po wygranym czy przegranym i wyciagam z niego wnioski co powinienem zrobic lepiej, czyli sie ucze, a ty mi wmawiasz ze h8uje skillsy autora tematu (chodz na plakanie na team w b1... mam prawo) chodz nic takiego nie napisalem

skoro nie umiecie dostrzec swoich bledow to bedziecie siedziec w swoich ligach z wieloma grami, taka prawda

ale jak chcesz rady do wyjscia to masz: yi/fiora/trynda/jax/kata/trist to free elo do golda/niskiej plat (tylko trzeba znac przeznaczenie tych postaci gdzie sie sprawdzaja najlepiej a to u zadko sie zdarza u graczy z nizszych lig)

wiec tobie polecam sie przewietrzyc lub do łóżka bo juz pozno wiec mozesz nieracjonalnie myslec pod wplywem zmeczenia jakie to nas dzien z zycia daruje 

Ty chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nie flejmię nikogo, w silverze jestem bo nie gram rankedów. Też widzę swoje błędy, każdy je popełnia. Jeżeli trafiasz na trollów, czy płakusi, którzy po pierwszym dedzie wychodzą z gry... to nie da się wygrać -  to na myśli. Co innego jeżeli każdy się stara, co innego, jeżeli masz team który specjalnie gra żeby przegrać. I autor tematu nie płacze, jak to pięknie nazwałeś, tylko pyta o radę. 

Opublikowano

Cześć, jestem w lolu w dywizji Bronze I .

Cześć, dobrze to nie świadczy o poziomie Twoich umiejętności w tej jakże pięknej grze, ale przejdźmy dalej.

Cześć, jestem w lolu w dywizji Bronze I . We wtorek miałem serię do Silver 5 ale nie udało mi się jej wygrać.

Cóż, szczerze mówiąc to nic dziwnego, % wygrywania promotion series jest <50% .

Mam teraz 0 lp, i w tym mój problem. Staram się dużo, gram dobrze ale moja drużyna tragicznie.

Hmm... wydaje mi się, że Twój problem to bardziej druga część tego cytatu, a nie pierwsza. Jakim cudem jesteś w brązie, jeżeli grasz jak korean challenger pros? Wina teamów? Nah.

Gram często na midzie i na topie, lecz ADC i Support psują całą gre ginąc a następnie wychodząc z gry. Macie jakieś porady co mogę zrobić aby nie przegrywać tak dużo?

Kilka złotych tipów:

1. Nie graj topa, ta linia nie ma potencjału do wygrywania gier na SoloQ.

2. Staraj się nie feedować, a jak już nafeedujesz to nie wychodź potem z gier (wtf).

3. Nie biegnij za killem przez całą mapę pod enemy nexus.

4. Nigdy nie poddawaj gier, nawet jak przegrywasz early, zawsze jest szansa na wina, przeciwnik może dostać dc, zacząć throw itp.

5. Ogarnij po 2-3 picki na każdą pozycję, aby nie było takich sytuacji, gdzie nie dadzą Ci ulubionej linii, a przez to położysz cały mecz.

6. Pamiętaj, że często farmienie (last hitowanie) > > > wymiany dmg z przeciwnikiem/gonienie za killami

7. Staraj się grać tego mida skoro uważasz, że umiesz i może ogarnij jungle bo te 2 pozycje są najłatwiejsze do carrowania teamu na SoloQ

I nie pisz więcej, że przegrywasz przez team, bo raka dostaje gdy widzę ludzi piszących takie bzdury.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...