Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] pStone, czyli Innowacyjny skrypt na drop ze stone

PatyczaQPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pStone

Zalety Skryptu:

Możliwość Dropu Magicznej Skrzynki

Komenda /stone otwiera GUI!

Komenda /statystyki , która      pokazuje nam ilość wykopanych blóków

MOŻLIWOŚĆ WYŁĄCZENIA COBBLA KOMENDĄ /cobble

Drop z Fortunką 1,2,3!

Komendy:

/drop

/stonevip

/statystyki

/cobble

/lvlreset

/pkt

Permisje:

pstone.vip - Drop dla Vipa

pstone.gracz - Drop dla Gracza

pstone.admin - Dostęp do komend administratora.

Bugi:

BRAK!

Download:

v1.0: <Usunięta>

v2.0:  http://pastebin.com/SvSKcUwm Usunięto GUI z powodu bugów, zmieniono kod (Drop w ogole nie dzialal z pewnego powodu ) gdy kopiemy rude nie wypada nam stone a cobblestone, Dodano drop dla VIP'a.

v3.0: <USUNIĘTO> Dodano: Punkty za kopanie, Komende /stonevip 

TO DO: Nagroda za kopanie.

v3.5: http://pastebin.com/sgmdF3JB ( BugFix związany z Punktami )

v4.0: http://pastebin.com/XBygjq8Z Dodano: Komende /stone z GUI! + Nowy wyglad chatu

Permisje: pstone.gracz = permisja do komendy /stone z widokiem dropu dla gracza

pstone.vip = permisja do komendy /stone z widokiem dropu dla vipa

v4.5: http://pastebin.com/DQbPru0t Dodano: Komende /statystyki z GUI! 

v5.0: http://pastebin.com/QkmkU41a Dodano: Punkty I Lvle Za Kopanie (Były juz wczesniej ale strasznie zbugowane i o nich średnio wspominałem :P) teraz już są odbugowane. Komende /lvlreset, która resetuje lvl oraz punkty gracza do lvl'a 1szego i 0 punktów. (Słowami końcowymi ten update to taki na wprowadzenie w to, że od nowa zaczynam pisać ;p)

Permisje:  pstone.admin - permisja do komendy /lvlreset, i innych planowanych w przyszłości ;p

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość treekt_ovie
Opublikowano

Powiem ci tak fajny skrypt chociaż dużo jest skryptów na drop ze stone moja ocena 8/10 + za to GUI

PS. dodaj też większy drop dla VIPa

Opublikowano

Skrypt jest nawet dobry.
Nie jestem pewien czy celowo ma tak byc, ale kilofem z fortuna moze 2 razy dropic ten sam item.
Rowniz proponowalbym gdy podczas kopania rud dropilo nam cobblestone a nie stone.
Fajna sprawa sa statystyki. Rowniez 'Magicza Skrzynia jest fajnym dodatkiem
Najciekawszym elementem tego skrypta, a zarazem oginalnym elementem tego skrypt jest GUI. Nie widzialem tego w zadnym innym skrypcie na drop.

Podumowujac skrypt dobrze wykonany, z ciekawymi rozwiazaniami.
Ocena: 9/10

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Dzieki za Opinie :>

Mam w kit dużo nauki więc następny update będzie dzisiaj jak sie naucze albo jutro :)

Dodam Drop dla vipa Naprawie ,,bugi'' (Gdy kopaliśmy rudy wypadał nam stone a nie cobblestone

++ Dziekuje za wszystkie opinie <3

Opublikowano

Ok, ja sie pomylilem, gdyz chodzilo mi o to ze moze 2x dropic to samo posiadajac kilof z fortune.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Gwarantowane 5 TPS przy tym skrypcie.

ten skrypt działa tak samo jak plugin na drop ;_;

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

ten skrypt działa tak samo jak plugin na drop ;_;

"Przerabiałem" juz wiele skryptow na drop i zawsze bylo podobnie.

W tym wypadku wole uzyc plugin mimo iz sam uzywam skrypty.

Opublikowano

Kolejny skrypt i kolejny wątek. Kolejny spam i kolejne dostępne do zbugowania badziewie, którego nikt nie wgra... bierzcie przykład z tego:

http://www.mpcforum.pl/topic/1224190-dl-autorski-skrypt-nodrop-bardzo-zaawansowane-dropy-ze-stone1000-linijek/

TO JEST SKRYPT NA DROP! A NIE TO CO TU JEST...

Przynajmniej on bardziej się postarał niż to coś

69239028491270516943.png

Proszę Cię, co to w ogóle jest  xD Może.. Powielone, proste poradniki obrane w szatę graficzną?

Po prostu mnie coś bierze po zobaczeniu tego posta. Jeśli jakiś za przeproszeniem idiota narzeka na czyjąś pracę, a wcale nic lepszego nie zrobił, to może wypada zachować się bardziej w porządku? A może mam rangę i będę lepszy?

Przy okazji - Wszystkie te Twoje poradniki to po prostu powielanie tego, co już zostało napisane wcześniej. Z pewnością znajdę je wszystkie napisane wcześniej nawet i na tym forum. I to nie jeden, a kilka(naście)  :P

Jeśli masz ochotę podyskutować, zapraszam na PW.

A teraz do tematu: Co do samego skryptu, to jest super. Widać, że postarałeś się. Proponuję napisanie pluginu o identycznym działaniu jak ten skrypt. Będzie wydajniej, lepiej.. prościej.

Opublikowano

Przynajmniej on bardziej się postarał niż to coś

859841415041918277297.png

Proszę Cię, co to w ogóle jest  xD Może.. Powielone, proste poradniki obrane w szatę graficzną?

Po prostu mnie coś bierze po zobaczeniu tego posta. Jeśli jakiś za przeproszeniem idiota narzeka na czyjąś pracę, a wcale nic lepszego nie zrobił, to może wypada zachować się bardziej w porządku? A może mam rangę i będę lepszy?

Przy okazji - Wszystkie te Twoje poradniki to po prostu powielanie tego, co już zostało napisane wcześniej. Z pewnością znajdę je wszystkie napisane wcześniej nawet i na tym forum. I to nie jeden, a kilka(naście)  :P

Jeśli masz ochotę podyskutować, zapraszam na PW.

A teraz do tematu: Co do samego skryptu, to jest super. Widać, że postarałeś się. Proponuję napisanie pluginu o identycznym działaniu jak ten skrypt. Będzie wydajniej, lepiej.. prościej.

Dziekuje za opinie ;) Pisać pluginy się ucze bo to troche trudniejsze, może kiedyś wydam tego typu plugin ale najpierw zUpdateuje skrypt do v3.0 ( dodam punkty za kopanie )

Na c***a komuś skrypty skoro można użyć dobrego pluginu mydrops lub jakiegoś innego?  <3

Jak ci sie nie podoba to wyjdz

Opublikowano

Trzemu nie niszczy mi sie kilof ?

Powinni za ortografie tym dzieciakom punkty minusowe dawać. Chyba Czemu a że czemu nie wypada to dlaczego. Nie mam pojęcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...