Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wrażenia z sezonu Jesiennego ( 2014 ) ?

sebastosMC

Sezon jesienny 2014.  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń obecny sezon !

• Świetny (10/10)
      0
    • Bardzo dobry (8/10)
      3
    • Kilka serii mi się podoba (6/10)
      5
    • Słabo wolę obejrzeć starsze serie (4/10)
      3
    • Co to wogóle jest ? OMG (2/10)
      2
    • Nie potrafię ocenić - za wcześnie na to (?/10)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecny sezon trafił w moje gusta i oglądam odcinki kilku serii na bieżąco . Mamy już po minimum 3 odcinki na serię więc można już popisać o tym co się spodobało ,a co zaliczyło porażkę .

Ja zacznę :

Terra Formars - Czekałem na to anime . Jednak ta cenzura bardzo mnie odpychała . Mam nadzieję że będzie ona nieobecna w dalszych odcinkach ( zasłanianie połowy ekranu czarnym tłem to zły pomysł - w internecie można znaleźć wiele śmiesznych przeróbek :D )

Madan no Ou to Vanadis - Co przyciągło moją uwagę ? Sądzę że główny bohater , który nie zachowuje się jak  jakąś ,,ciota'' ( jak mogę się tak wyrazić ) . W dużej mierze także jego umiejętności no i piękna pani ^^

Nanatsu no Taizai - Także główny bohater który widać że jest op. ( nie komentować tego - bardzo bym prosił ^^ lubię takich bohaterów i tyle  )

Shingeki no Bahamut: Genesis - Rudzielec z afro ? To musi być dobre ( w sensie humorystycznym ) do tego jego zachowanie ^^

Akatsuki no Yona - Pierwszy odcinek i myślałem że kolejnego nie chwycę ( odrzucało mnie zachowanie głównej bohaterki ) .

Amagi Brilliant Park - Dziewczyna grożąca wielkimi spluwami i ta walka z tym misiem ,,Ted-em'' :D

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu - Kosmici przejmujący kontrolę nad mózgiem ? ( kosmiczne pasożyty ? ) . Ta epicka ręka z oczami .

Shigatsu wa Kimi no Uso - Zapowiada się romans jesieni ale zobaczymy co z tego wyjdzie .

Trinity Seven - Bohater posiadający unikatową moc ym mi to pasuje .

Inou-Battle wa Nichijou-kei no Naka de - Także super moce . Mnie się nie spodobało i nie będę tego kontynuował .

Moja ocena to 8/10.

rmoiyq.png

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo słaby sezon. Z tego wszystkiego może 2 animce które będę oglądał.

Te dwa tytuły to Fate/Stay NUBW i Madan no Ou to Vanadis, reszta jakaś nudna (+ 2 sezon passa).

Podobnie jak autor miałem nadzieje, że Terra Formars coś będzie sobą reprezentowała ale się zawiodłem na naiwności twórców.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Za wcześnie na oceny. Dla mnie i tak z tego co podali, to 5 animu miałem oglądać. Z reszty niektóre odcinki widziałem i na kolana nie powala. Ba, powiedziałbym, że to kalki innych tytułów.

Opublikowano

Obecnie oglądam Bahamuta, Cross Ange, Madan no ou (niechętnie), World Trigger, Fate, Ai Tenchi Muyo (jakieś krótkie gówienko) oraz miłe zaskoczenie czyli Kiseijuu. Po dzisiejszym epie nie mogę się doczekać następnych, mangę przeczytałem całą - wciąga jak cholera i w sumie nie mam co teraz robić.

Poza Fate i Kiseijuu nie ma dla mnie żadnych innych mocnych pozycji, pomijam oczywiście Psycho Pass, którego s1 nie oglądałem do końca, również tak Log Horizn został porzucony na ~20 epie więc..

Póki co jaram się Kiseijuu bo kreska jest dużo lepsza niż w mandze (drobne zmiany w charakterystyce postaci, ale to na +) i w dodatku te soundtracki.. x)

266201414016597987022.png

1975014_767902133269266_2436633025084584

#edit

Czytając powyższe posty przypomnieliście mi o Terra Formars, również oglądam i bardzo mi się podobał moment w którym jedna z panienek zlała się gacie na widok karalucha xD Epic

#edit2

Czyż ona nie jest słodka?

tumblr_nduzykiP4i1s3dw0xo1_500.gif

417711489342956987022.png

Opublikowano

Obecnie oglądam Bahamuta, Cross Ange, Madan no ou (niechętnie), World Trigger, Fate, Ai Tenchi Muyo (jakieś krótkie gówienko) oraz miłe zaskoczenie czyli Kiseijuu. Po dzisiejszym epie nie mogę się doczekać następnych, mangę przeczytałem całą - wciąga jak cholera i w sumie nie mam co teraz robić.

Poza Fate i Kiseijuu nie ma dla mnie żadnych innych mocnych pozycji, pomijam oczywiście Psycho Pass, którego s1 nie oglądałem do końca, również tak Log Horizn został porzucony na ~20 epie więc..

Póki co jaram się Kiseijuu bo kreska jest dużo lepsza niż w mandze (drobne zmiany w charakterystyce postaci, ale to na +) i w dodatku te soundtracki.. x)

266201414016597987022.png

1975014_767902133269266_2436633025084584

#edit

Czytając powyższe posty przypomnieliście mi o Terra Formars, również oglądam i bardzo mi się podobał moment w którym jedna z panienek zlała się gacie na widok karalucha xD Epic

#edit2

Czyż ona nie jest słodka?

tumblr_nduzykiP4i1s3dw0xo1_500.gif

Co mogę ci napisać hmm masz dziwny gust .Ona jest zajęta :D przez tego A ( nawet jest z nim w  ciąży )

Widać że ma więcej rozumu od innych ze swojego gatunku ; )

Może urzekła cię jej mądrość ( i moc języka haha ow f**k ale beka ^^ )

rmoiyq.png

Opublikowano

Co mogę ci napisać hmm masz dziwny gust .Ona jest zajęta :D przez tego A ( nawet jest z nim w  ciąży )

Widać że ma więcej rozumu od innych ze swojego gatunku ; )

Może urzekła cię jej mądrość ( i moc języka haha ow f**k ale beka ^^ )

Jej logika i chęć poznawania ludzkiej natury stawia ją na najwyższej pozycji jeśli chodzi o "pasożyty", a także i ludzi (nie w kwestii siły, a człowieczeństwa - następne epy to będą pokazywać). W sumie to trudno mi teraz cokolwiek napisać bo po przeczytaniu mangi wiem po prostu zbyt wiele, a tu mamy dopiero 3 epy..

Ten cały "A" nie jest jej żadnym partnerem tylko obiektem o niskiej inteligencji, który pomógł jej w eksperymencie, tyle.

Wskazywałoby na to, że nadal jest więc wolna.. Eheheheheh.. No dobra, może i mam dziwny gust, ale to nie zmienia faktu że anime jest/będzie zacne.

Bez powodu bym nie stawiał tego tytułu ponad Fate SN xD

#edit

Fajnie jej oczko ucieka na tym powyższym gifie z łyżeczką.  B)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Do tej pory zacząłem Trinity Seven i Nanatsu no Tazai, moje pierwsze wrażenie? są genialne :)

Zamierzam obejrzeć dzisiaj jeszcze 1 odcinek Madan no Ou to Vanadis , Akatsuki no Yona, i Amagi.....  Nie mogę się doczekać aż obejrzę i się przekonam, a nuż się spodoba ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...