Skocz do zawartości

Program do tworzenia gier mmorpg

evilbazard

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt, projekt potrzebuje wsparcia. Na początek przydała by wam się domena, żeby wasz 'projekt' przestał ocierać się o śmieszność.

Chociaż nie.... tej śmieszności jest tam całe mnóstwo: (właśnie zajrzałem na tę wasza stronę)

Przewidywana data wydania otwartej wersji BETA : 10.11.2014, data ta może się przedłużyć lub skrócić w zależności od waszej hojności

Czyli że jak, sypnę dychę i szybciej piszecie kod? Jakiś turbo-zapierdalacz wam się włącza?

Czego to dzieci nie wymyślą, żeby wyciągnąć kasę....

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę

Heh, zabawne :).

Projekt to nie żadna kpina, z hojnością chodzi o uruchomienie serwerów, ponieważ chciałem większy serwer, aby każdy nie musiał kupować sobie zewnętrznego serwera.

Robię to dla ludzi, dla mnie to bardziej hobby niż praca ;), nie spinaj się tak bo ktoś potrzebuje dotacji na jakiś cel.

Pozdrawiam.

P.S Dzieci... Bardziej zapaleńcy, licealiści, ale jak wolisz.

Jeżeli myślisz, że to jakieś kpiny, to mogę ci na jakimś darmowym serwerze np. właśnie cba.pl uruchomić do po testowania ten program ;).

No trochę to będziecie mieć problem z tym wsparciem! Bo wątpię by ludzie przelewali pieniądze na "projekt" nie mając pewności że po uzbieraniu kwoty nie zniknie on w tajemniczy sposób! No skąd kto ma wiedzieć że czy to prawda czy fake! No cóż nawet strona nie wygląda profesjonalnie, nie ukrywam że nie podoba mi się zwykła, szara taka nudna!

Ja ogólnie jestem neutralny co do tego projektu,  gdyby wam to wypaliło to może w końcu skończył by się spam, jak zrobić grę nie robiąc nic :)

To tylko taka moja opinia możesz się z nią nie zgadzać, w końcu każdy swoje zdanie ma! 

Cześć...

No trochę to będziecie mieć problem z tym wsparciem! Bo wątpię by ludzie przelewali pieniądze na "projekt" nie mając pewności że po uzbieraniu kwoty nie zniknie on w tajemniczy sposób! No skąd kto ma wiedzieć że czy to prawda czy fake! No cóż nawet strona nie wygląda profesjonalnie, nie ukrywam że nie podoba mi się zwykła, szara taka nudna!

Ja ogólnie jestem neutralny co do tego projektu,  gdyby wam to wypaliło to może w końcu skończył by się spam, jak zrobić grę nie robiąc nic :)

To tylko taka moja opinia możesz się z nią nie zgadzać, w końcu każdy swoje zdanie ma! 

Dzięki, za wyrażenie opinii, jak skończymy, o ile będę pamiętał, wyśle Ci wiadomość na pw ;). Dotacje nie są, aż tak bardzo konieczne, chodzi także o pomoc np. grafikami, pieniądze na start zawsze jakoś się znajdą ;), mam nadzieje. Stronka miała być czysto informacyjna, widać 30 minut roboty xD.

Zakładając wariant bardzo optymistyczny (jakimś cudem wam się uda) to waszymi użytkownikami będzie banda gimbusów nie ogarniających baz danych, xmla itp. Podejrzewam, ze n-krotnie więcej czasu spędzicie nad zrobieniem interfejsu dla tych pożal się boże adminów niż nad właściwym silnikiem. A pewnie i tak w to nikt nie będzie grał, bo wy się ogłosicie na mpc, wasi 'klienci' równiez się tu ogłoszą i będziecie mieć tu taki swój grajdołek. Imho strata czasu.

Sie rozpisałem a 'projekt' pewnie i tak padnie po kilku dniach ;D

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Heh, zabawne :).

Projekt to nie żadna kpina, z hojnością chodzi o uruchomienie serwerów, ponieważ chciałem większy serwer, aby każdy nie musiał kupować sobie zewnętrznego serwera.

Przekonaj mnie a udostępnię Tobie taki serwer.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

evilbazard:

My mamy na tym niby zaroić.

Jak na razie, to oczekujecie wpłaty na konto bankowe, żenada.

Przykład projektu, który wypalił beż żebrania:

FrozenShade,

Czy on żebrał od nas?

A jakoś pgr jest do dzisiaj.

Według mnie temat zbędny.

baner.png

@Norbertsons

Nawet nie porównuj PGRa do czegoś takiego... Mamy tu dwa zupełnie różne światy.

Ja programuję zawodowo od -nastu lat, oni to jacyś licealiści

Ja domenę wykupiłem na długo przed rozruchem strony www, oni dumnie mają cba.pl w adresie

Ja kupiłem osobną maszynę do testów i postawiłem u siebie w domu (bo taki miałem kaprys), oni zbierają 500 zł na forum mpc (lol!)

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

FrozenShade:

Bracie. Wiem, ja nie porównuję.

Dałem im przykład, że Ty stawiając PGR nie ciągnąłeś od "Nas" pieniędzy.

500zł na rozwóz serwera - żenada.

I ten głupie powiedzenie: "I chcesz na tym zarabiać?".

Mam na tym zarobić, tuż po tym jak zapłacę i serwer rozwiną, to się nie trzyma kupy.

Ja myślę, że to jest FAKE.

DOBRA RADA DLA WSZYSTKICH:
Nie wysyłajcie im pieniędzy.

baner.png

@Norbertsons

Nawet nie porównuj PGRa do czegoś takiego... Mamy tu dwa zupełnie różne światy.

Ja programuję zawodowo od -nastu lat, oni to jacyś licealiści

Ja domenę wykupiłem na długo przed rozruchem strony www, oni dumnie mają cba.pl w adresie

Ja kupiłem osobną maszynę do testów i postawiłem u siebie w domu (bo taki miałem kaprys), oni zbierają 500 zł na forum mpc (lol!)

no akurat mpc to nie takie zle forum na żebranie bo dzieciaki pomyślą że dadzą 10 zł a zarobią miliony na tym

krulcelulozy2:

No właśnie o tym mówię. Nienawidzę takich pijawek. Zarobią 500 zł i stronkę usunął.

Dla mnie to jeden wielki kanał - taka jest moja opinia, mam to gdzieś, czy się ze mną zgadzacie, czy nie.

Jeszcze raz:

Nie dawajcie im pieniędzy.

baner.png

Przecież, jest tam napisane, że proszę o wszelką pomoc ;).

Obawiam się tylko, żeby na tańszych serwerach, nie padło to wszystko, bo jak kilka osób zrobi gry, i będzie sporo osób na raz grało to może się zmulić, tak mi się wydaje, choć nie mam pewności, bo czegoś tak dużego nie pisałem jeszcze :P.

@evilbazard

Nie kombinuj. Zrób jak inni. Wykup serwer i nie proś o nieniądze. Bo to my mamy podobno zarobić. Tak przynajmiej napisałeś na stronie.

PS: Otrzymałeś powiadomienie, że zaznaczyłem Cię w poście? Pierwszy raz stosuję to metodę :). A nikogo nie pytałem.

baner.png

bo jak kilka osób zrobi gry, i będzie sporo osób na raz grało

Cóż za optymizm ;)

W czym to robicie? Jakie technologie? Poczytajcie sobie stare tematy tutaj gdzie z @Writen poruszaliśmy kwestie wydajności.

Jeśli nigdy nie brałeś się za coś tak dużego to może najpierw napisz kawał tego silnika, pokaż coś działającego (byle dużo) nawet na grafikach z painta (błagam, nie używaj assetów rpg makera), wrzuć na sieć wersję beta i dopiero wtedy wyciągaj łapę po pieniądze. Wtedy też graficy się znajdą sami.

Ale imho ty nawet w 1% nie masz pojęcia na co się porywasz. Może w tej dacie, którą podałeś zmień rok na 2015 ;)

EDIT: zacząłem to pisać przed twoim ostatnim postem.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Nauczyciel czego? Informatyki w liceum? A czym on się tak doświadczył? 'Baardzo doświadczony' to może być mój mentor - gość oprogramował pół elektrowni.

Czy ty i twój nauczyciel słyszeliście o websocketach? Nawet ja, człowiek, który brzydzi się webówką, słyszałem o tym. Może zmień nauczyciela, kup sobie książkę, zawieś projekt na jakiś rok i się doucz...

EDIT: O, @Writen może się tu coś wypowiedzieć.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Wzywał ktoś?

Projekt wygląda bardzo amatorsko. Chociaż patrząc na screeny przypominają mi się początki projektu gry Trelis.pl - niestety, (nie chcę nikogo martwić) słuch po twórcach tej gry zaginął. Od ponad dwóch lat nie dają znaku życia.

No ale tak właśnie działa magia AJAX - po x-latach tworzenia projektu ludzie dochodzą do wniosku, że wybór tej technologii to była zła droga. Przepisanie projektu na nowo w dużo lepszych technologiach staje się już wtedy nieopłacalne.

AJAX nigdy nie będzie wydajny. I co najważniejsze, technologia ta nie ma nic wspólnego z aplikacjami klient-serwer.

Jeśli chcielibyście postawić na jednej maszynie więcej gier opartych o ten wasz silnik to musiałby być to chyba super komputer za milion dolców.

Może byłbym trochę innego zdania gdybyście pokazali trochę więcej profesjonalizmu. Najważniejsze jest pierwsze wrażenie. Taki głupi detal jak choćby domena przeważa szale, przez co już na wstępie tracicie potencjalnych "klientów".

Jak zawsze przy tego typu projektach czekam na demo i będę obserwował jak to się wszystko rozwija.

gamedevmania.com

FrozenShade proszę Cię o jedno, nie obrażaj tego kolesia (nauczyciela) on jest od takich przedmiotów jak UTK czy diagnostyka i naprawa, ale zna się bardzo dobrze na programowaniu w wielu językach ma już swoje lata i jest naprawdę kimś kto może być autorytetem ;).

Chodzę do technikum informatycznego nie liceum...

Z tego co wiem, to margonem jest właśnie w ajax'ie jeżeli chodzi o "klient-server", a przynajmniej długo było. Nie martwcie się, projekt wypali, a ja se poradzę :P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Program do tworzenia gier mmorpg   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...