Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy lubisz Minecrafta oraz jak oceniasz jego sytuacje?

Gość fantoro

Czy lubisz jeszcze Minecraft`a  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy lubisz Minecraft`a?

• Tak
      45
    • Nie
      24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Szymon2727

Podaj mi chociaz jeden argument dlaczego warto kupowac skrzynki w csie?(skrzynki byly w 1.6?) Ta grato juz tylko hazard podciagniety pod esport ku uciesze gimbow i kolesi ktorzy zgarniaja kase. Czemu w to graja? Nie wiesz czemu? Jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o kase.

W minecraft mozna (w wielu znaczeniach) zagrac bezplatnie chociaz to nie jest oficjalnie potwierdzone i niby cos placisz za ta gre. To ze gra jest bezplatna czyni ja w wielu typach myslenia gorszej jakosci ale dzieki temu wiecej ludzi wchodzi i zasila serwery. Moim zdaniem microsoft powinien wreszcie jak juz kupil mc to zablokowac dostep do gry wszystkim non premium od wersji 1.9 i wreszcie caly ból dupy stivkow by sie skonczyl. Gdyby nie to ze mc jest non premium pewnie by nawet nikt w niego nie gral w pl. Bylo by dobrze, wszyscy hejterzy mc w pl by wreszcie sie zamkneli a gra by dalej sie dobrze utrzymywala na zagranicznych serwerach.

Gre maja za darmo podana na talerzu sciagaja sobie kogos trud niszcza serwery utrudniaja swoim postepowaniem gre innym hejtuja wkurwiaja to niech wypier*@7@¶@

Niech mi chociaz jedna premka napisze w tym temacie ze zaluje wydania 80 zl czy mniejszej kwoty za bety czy alphy na gre i oddala by teraz wszystkie mile chwile spedzone w mc za 20 drogich skrzynek csgo

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@Szymon2727

Podaj mi chociaz jeden argument dlaczego warto kupowac skrzynki w csie?(skrzynki byly w 1.6?) Ta grato juz tylko hazard podciagniety pod esport ku uciesze gimbow i kolesi ktorzy zgarniaja kase. Czemu w to graja? Nie wiesz czemu? Jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o kase.

W minecraft mozna (w wielu znaczeniach) zagrac bezplatnie chociaz to nie jest oficjalnie potwierdzone i niby cos placisz za ta gre. To ze gra jest bezplatna czyni ja w wielu typach myslenia gorszej jakosci ale dzieki temu wiecej ludzi wchodzi i zasila serwery. Moim zdaniem microsoft powinien wreszcie jak juz kupil mc to zablokowac dostep do gry wszystkim non premium od wersji 1.9 i wreszcie caly ból dupy stivkow by sie skonczyl. Gdyby nie to ze mc jest non premium pewnie by nawet nikt w niego nie gral w pl. Bylo by dobrze, wszyscy hejterzy mc w pl by wreszcie sie zamkneli a gra by dalej sie dobrze utrzymywala na zagranicznych serwerach.

Gre maja za darmo podana na talerzu sciagaja sobie kogos trud niszcza serwery utrudniaja swoim postepowaniem gre innym hejtuja wkurwiaja to niech wypier*@7@¶@

Niech mi chociaz jedna premka napisze w tym temacie ze zaluje wydania 80 zl czy mniejszej kwoty za bety czy alphy na gre i oddala by teraz wszystkie mile chwile spedzone w mc za 20 drogich skrzynek csgo

A ja zadam proste pytanie - masz grę i to taką dobrą, wymagającą i na czym masz zarobić nie psując tej mechaniki? Na wyglądzie - proste. Skinów nie musisz kupować, a gra się za darmo nie utrzyma. Jak to nikt nie kupi? Wtedy reputacja tej gry, by się zmieniła i kilku graczy zaczynałoby wracać. Jak jakiejś premce gra się znudziła przez gimbusów i dzieci to niech wyda, jego pieniądze. Jednak 20 skrzynek to bardziej c*****e kupno.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ja nie gram na polskich serverach bo tam jest pełno ludzi co teraz są pseudo skrypterami i ddos'erami i kozaczą do wszystkich. Szkoda mi że nie ma SKKF'a najlepszego servera jaki mógł byś, stare czasy, ale ja nadal gram ;). Niektórzy twierdzą, że minecraft się skończył. To nie prawda moim zdaniem tylko w polsce się skończył ten fun z tego, coraz mniej osób gra w niego. Gram aktualnie na zagranicznym hardcore i jest tam po 3,5 tysiące osób, coś ala skkf. 

52718291273710441791.jpg

Opublikowano

Hejt na niego po prostu poleciał. Kilka miesięcy temu był bardzo mocno krytykowany wśród "graczy innych gier" np. LOL'a

Teraz to ustąpiło. Ja lubię w to grać, mam własny serwer, czasem coś mnie zaskoczy. A niektórych nudzi wygląd!

Jakby nie można było tekstury dobrej i shaderów. To tyle.

Opublikowano

Ja nic do tej gry nie mam,generalnie z czasem sobie z nudów zagram jakieś minigry.

CIUPCIAKI grają teraz  KUNTRE -STRIKE GLOBAL OFENSIWE etc...

Opublikowano

Minecraft był genialną grą cztery lata temu, gdy nie było dzieciarni oraz YT'erów takich jak Stuu aka Pingwin, rezi itd. tylko JJayJoker i CTSG... ale to nie tylko tego wina, ale Minecraft jest przykładem gry gdzie wersja beta jest lepsza od finalnej. Gra stała się za bardzo z survivalu fantasy/RPG'iem. Beta 1.7 oraz "legendarna" społeczność budziła najlepszy klimat którego dziś zabrakło.

Teraz wolą się jarać CS'em gdzie nie ma myślenia (a podobno tam jest ? o.O) tylko strzelanie na pałę, i LoL aka pseudo RTS.

Co to się porobiło w ciągu ostatnich trzech lat :P

Opublikowano

DA więc tak. W majnkrafcie nie da się grać na singleplayer bo to masakryczne nuda. Jedynie multiplayer ratuję sytuację majnkrafta. Pomyślcie gdyby w mc nie było modów lub innych dodatków. Znudził by się po kilku dniach grania jednak jacyś ludzie zaczęli tworzyć mody i Seweryn dzięki czemu minecraft nie upadł. Moim zdaniem majnkraft zaczyna się nudzić bez nowych dodatków. Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To że niszczy zachowanie pokolenia to prawda. Wbijasz na byle jaki serwer i tu pisze "kt toda do kildii" -,- Ja osobiście gram ale z umiarem. Jednak widze coraz mniej n00bów. Najwięcej n00bów (dzieci neo/minecraft) są na Survival i Gildie 

A i wszyscy piszą że grają w CS... Podobno dzieci majnkrafta przesiadły się na cs'a podobno

Opublikowano

Jak dla mnie powinien powstać serwer 16+ z WL.

Jeżeli serwer byłby ciekawy sam w sobie utrzymałby się przez lata.

MC to teraz gra dla dzieci. 8latki piszą na chacie a 12 latek skacze do Cb jak jest o połowe niższy :(

Młodzież zniszczyła MC i nikt już tego nie zmieni...

Opublikowano

Do MineCrafta nic nie mam chociaż uważam, że już dawno poszedł w złą stronę. Od czasu do czasu nawet zagram w niego, ale wolę inne gry. MineCraft zniechęca mnie tym kto w niego gra, w większości są to dzieci, które nie znają ortografii i chcą nagrywać nie mając o tym pojęcia. Jako, iż są to młode osoby to wiadomo, że wśród nich popularne są głupie teksty i wyzwiska typu "twoja stara", które są nadużywane.

Opublikowano

Do MineCrafta nic nie mam chociaż uważam, że już dawno poszedł w złą stronę. Od czasu do czasu nawet zagram w niego, ale wolę inne gry. MineCraft zniechęca mnie tym kto w niego gra, w większości są to dzieci, które nie znają ortografii i chcą nagrywać nie mając o tym pojęcia. Jako, iż są to młode osoby to wiadomo, że wśród nich popularne są głupie teksty i wyzwiska typu "twoja stara", które są nadużywane.

Nie zapominajmy że wasi kochani youtuberzy sprowadzają dzieci do gier ;D

Pierw  sprowadzili dzieci do mc a teraz do cs'a. ;]

Minecraft idzie w dobrą stronę w 1.9 będzie spoko pvp tylko wystarczy chcieć przejść na nowsze wersję. ;]

Opublikowano

Ja nie gram na polskich serverach bo tam jest pełno ludzi co teraz są pseudo skrypterami i ddos'erami i kozaczą do wszystkich. Szkoda mi że nie ma SKKF'a najlepszego servera jaki mógł byś, stare czasy, ale ja nadal gram ;). Niektórzy twierdzą, że minecraft się skończył. To nie prawda moim zdaniem tylko w polsce się skończył ten fun z tego, coraz mniej osób gra w niego. Gram aktualnie na zagranicznym hardcore i jest tam po 3,5 tysiące osób, coś ala skkf. 

Podasz ip tego serwera bo bym se pograł.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

I tak, i nie, jest to spowodowane tym, że nie ma już takich serwerów jak kiedyś, jednak nieraz warto zagrać ze znajomymi na prywatnym serwerze

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja lubię tą grę lecz dawno w nią nie grałem.

Zacząłem grać w CS:GO.

Minecraft się nudzi mało jakiś fajnych nowości, a to co dodają to jakieś gówna.

Serwery to nie to samo co kiedyś.

I jeszcze dzieci owszem nie wszyscy ale wyzywają.

I cheaterzy.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Osobiście minecrafta nie lubię, jego community czyli 13 letnie dzieci wyzywające Ci matkę lub piszące teksty w stylu "twuj stary cie nie koha a twoja mam tesz jusz cie nie kocha" są dobijające, widzą takie coś tracę wiarę w ludzkość, nie mówię, że każdy kto gra w MC jest typowym dzieckiem wyzywającym twoich rodziców bo tak nie jest. Gra znudziła mi się bo osiągnięciu diamentowego setu z bonusami Prot IV. Próbowałem nawet "przedłużać" sobie grę budując nowe lochy, budowle, zamki itp. Osobiście gry już nie lubię.

Opublikowano

Gram od Bety 1.3, miałem dużo przerw podczas gry (Nawet i rocznych).

Gra sama w sobie jest fajna, moim zdaniem te starsze wersje były o wiele lepsze. Teraz jest dużo nie potrzebnego syfu w grze i kiepska społeczność.

Kiedyś na serwerach był świetny klimat, fajnie się grało i miło wspominam te czasy. :)

Opublikowano

Zwykły minecraft to 1/100 tego co jest na modach i dziwie się jak można na nie modowanym mc grać.

Tylko że nie ma dobrych serwerów na modach teraz :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze? W minecrafta nie gram już od 2 msc, i nie żałuję. Żaluję jednak swoich 5-ciu lat na MC... było tyle lepszych gier niż kwadraty. np. CK2, EU4, F3, teraz już F4.

Minecraft to gra tylko dla dzieci (teraz) przynajmniej one tylko w większości grają. A jak znajdą się ogary powyżej 14 lat, to muszą albo tworzyć serwerki ($$€€) albo ludzie grający raz na 2 lata :D

Opublikowano

nienawidze srajkrafta kazdy kto w niego kiedykolwiek gral ma 12 lt

nie ma wyjatkow

Dobrze się czujesz kolego? Najeżdzasz na 12latków, a wnioskując po twojej pisowni nie masz więcej niż na tych na których obrażasz.

@topic

Osobiście lubię te kilka klocków, fajnie można się odstresować z fajną zagraną ekipą, tylko by taką znaleźć to trzeba się na męczyć lub iść na angielskie serwery bo tam tych starszych jest o wiele wiele. więcej :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...