Skocz do zawartości

Czy lubisz Minecrafta oraz jak oceniasz jego sytuacje?

Gość fantoro

Czy lubisz jeszcze Minecraft`a  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy lubisz Minecraft`a?

• Tak
      45
    • Nie
      24

Rekomendowane odpowiedzi

Fantoro różni ludzie lubią różne gry. Ja lubie tą gre więc mnie wkurzają inni ludzie przykładowo pamiętam na jakimś forum pod modem "Slenderman"

Pisało:

"Hmm nazwijmy ta zasadę Nq2- Wszystko co jest w internecie musi znaleźć się w Minecraft" <--- Ja tego nie pisałem

Nie, nie lubię. Jako grę nie lubię już od ponad roku, jedyne co mam związanego z Minecraftem, to tworzenie serwerów do tej gry, jakiś drobny biznes pod Minecraft etc.

Chociaż... teraz coraz częściej już mam dość gry, całego szumu wokół niej, tępej, idiotycznej społeczności. Jak tylko znajdę jakiś zamiennik dla klocków, to się zmywam, dopóki nie znajdę, to siedzę w tym.

Z czegoś trzeba żyć. :D

Minecraft'a?... bardziej tworzyć do niego serwery / opiekować się nimi od strony technicznej lub pracować dla jakiejś sieci. Granie na serwerach Survival czy innych typach na których trzeba przetrwać, nie przepadam. Jeżeli już mam na czymś grać to tylko Minigames, i nic więcej... :) lecz myślę kto co woli, ja akurat wole robić serwery niż na nich grać.

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Giera się kończy i tyle. Drobne nowinki nie poprawią faktu, że jak na tak denną grafę optymalizacja w 1.8 po prostu leży i kwiczy. Bugowanie światła nadal istnieje mimo szumnych zapowiedzi Mojangu, że zniknie. Jako budowniczy liczyłem na większą ilość bloków i dowolność ich dodawania w resource packu a skończyło się na zmianach kosmetycznych. Cała reszta dodatków to po prostu zbędne gówna, które absolutnie nic nie wnoszą do klimatu gry. 

Od strony serwerów to po prostu zalew śmieci - klonów na tych samych paczkach. Na jakikolwiek serwer nie wejść, to struktura rozgrywki w zasadzie jest identyczna. Mody nie poprawiają sytuacji, bo najczęściej są zabugowane, z toną exploitów, a brakiem optymalizacji po prostu obciążają system, co w efekcie sprawia iż tylko najwytrwalsi są w stanie w coś takiego pograć. Ambitne projekty nie wychodzą najczęściej z wersji beta z powodu braku umiejętności programistów albo znudzenia tematem. Uczestniczyłem w pięciu dużych projektach - wszystkie trwały długie miesiące i w efekcie absolutnie wszystkie się wyłożyły. Nie ma co oczekiwać większych zmian skoro nikt tak na poważnie nie podchodzi do kwestii zarabiania, a serwery tworzone są przez zapaleńców. Problem w tym że zapał jest raczej słomiany i w efekcie gracz najczęściej otrzymuje (o ile w ogóle) coś, co zostało pospinane na agrafki i owczym pędem ląduje na coraz bardziej chujowych serwerach czołowych ytuberów, bo nic w tej przestrzeni innego nie zostaje na dłużej.  

Na chwilę obecną nie znam absolutnie żadnego serwera, który oferuje w stu procentach system następczej promocji rozgrywki. Cokolwiek się pojawia jest tworzone na zasadzie "widzimisię" właściciela, co najczęściej całkowicie odbiega od psychologicznych i społecznych potrzeb gracza. Poważna bariera to wyobraźnia vs rzeczywistość umiejętności programistów,oraz poziomu ich profesjonalizmu i parszywego polskiego charakteru. Bo jak czytam o DDosach, backdoor'ach i innych gównach którymi wszyscy wszystkich obdzielają, to absolutnie nie mam ochoty powierzać w ich ręce mojej ciężkiej pracy projektowej, potem za to płacić i czekać przez rok na efekty,a na koniec otrzymać produkt, który absolutnie odbiega od założeń ("bo się nie da" - słyszę najczęściej). Nie ma zatem się co dziwić, że gracze są coraz bardziej znudzeni rozgrywką, skoro całość kręci się po utartych torach. 

Kiedy już o graczach mowa to kolejny duży rozdział absolutnie zniechęcający do rozgrywki czy choćby kontaktów z nimi. Wtórni analfabeci, umysłowe lenie, kretyni bez wyobraźni, chamy i prostaki  - to chyba najłagodniejsze określenia dla niemal 95% graczy MC. Obserwując chociażby gamę pytań padających na chat odnośnie rozgrywki, gdzie wszystko po kolei jest wyjaśnione na spawn, stronie i forum odnosi się wrażenie, że ma się do czynienia z neandertalczykami, których ktoś przez przypadek dopuścił do komputera. Flame i spam skutecznie zachęcają do wyłączenia chatu lub masowego ignora. "Trolle" na poziomie intelektualnym ameby wywołują wrażenie kontaktów z nieudaną genetycznie podróbą szympansów, a nie z ludźmi. Serie "jestę oszutę" czy podobne gówna mogły pojawić się tylko w głowach socjopatów, których pominięto w procesie wychowania. Jednak bardziej poraża odsetek naśladowców - idiotów, którzy swoim działaniem zniechęcają innych do gry. 

Gra na serwerze MC mogłaby być interesująca i wciągająca gdyby nie obecna grupa docelowa pozbawiona cech odpowiedzialności i zdrowego rozsądku, którym palcem trzeba pokazać w którym momencie mają podskakiwać jak pajacyki. 

Tak czy inaczej kolejny element to obecnie pojawiające się coraz częściej sandboxy na voxelach. Nikt mi nie powie że MC może spokojnie konkurować z Wurm czy Life is Feudal. Nie będę też wspominało tonach zopytmalizowanych podróbek MC które są w wersjach alfa i beta. Formuła MC staje się przeżytkiem i tyle, a proces w którym kolejne wersje MC nie są ze sobą kompatybilne uznaję za drogę do samounicestwienia na wzór Amigi. Kiedy dołożą do tego jeszcze model wydawniczy MS można będzie spokojnie MC zakopać tam gdzie jego miejsce. 

Lubię sobie nie raz tam pograć, ale to przy miłej atmosferze z spoko ludźmi.
Co prawda mnie też denerwują dzieci, które robią, albo troll lub coś innego co nie ma sensu, ale na to nie zwracam uwagi i jest lepiej.
;)

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Tak, lubię. Jednak boje się, że jeśli Microsoft wyda nową wersje to nie będzie ona pisana w javie i ponad 1 milion pluginów pójdzie do śmietnika.

Nie bój się podobno mogą tego nie zrobić :), ale mogą tak zrobić i ludzie mówią że zrobią kod zamknięty :(

Minecraft ssie tylko przez community, wchodzisz na serwer a na czacie "dasz tfuj miecz?", ogolnie mnie rozwala ortografia dzisiejszej mlodziezy, orto to podstawa w internecie..

W dodatku takie dziecko zabijesz i potem placze na czacie...

Dlatego duzo osob przestalo grac... przez te cholerne dzieci ktore opanowaly minecrafta i youtube...

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

• 7 miesięcy temu...

Lubię sobie nie raz tam pograć, ale to przy miłej atmosferze z spoko ludźmi.

Co prawda mnie też denerwują dzieci, które robią, albo troll lub coś innego co nie ma sensu, ale na to nie zwracam uwagi i jest lepiej.

;)

Ja też ;)

Kiedyś to było co innego z tak 2-4 lata temu to mogłeś normalnie sobie pograć i do tego z funem. To, że wymiera to kłamstwo... popatrzcie na youtuberów używającego angielskiego - kilka milionów wyświetleń, jeden-dwa milion/y like. Zobaczcie na inne gry, gdzie są śladowe ilości Polaków - po prostu dno, a nagorszy shitstormy są wtedy, gdy grają w to jeszcze Rosjanie - wtedy jeden debil ma do kłótni drugiego debila. Teraz sam youtube - jak się ogląda polskich youtuberów to masz jakieś idiotyzmy, głupotę itp. a wcześniej taki skkf/madzia/po prostu każdy z tych normalniejszych ludzi, albo nawet sam JJJ - to już nie było denne jak dziś, było intrygujące i robili takie przyjemne odczucie. Co prawda później się trochę zepsuli, ale przestali już nagrywać MC multi itp. bo po prostu widzieli jaki teraz poziom jest żałosny.

W ogóle to nie tylko sam MC się popsuł, a... Polacy - zobaczcie jak kiedyś się grało w inne gry, a jak gra się teraz. CS, LOL, nawet to forum ma takich osobników, a MC ma na prawdę szerokie pole dla takiego gracza - od samej gry po administrowanie nią - same ladminy. MC akurat ma zadatki na bycie typową grą dla dzieci neo to masz... A no i jeszcze gra dziś jest dziecinnie łatwa - dno, dno i jeszcze raz dno.

pyhvh7E.png

Szczerze mówiąc, grałem kiedyś w minecrafta 3lata a teraz to mi się znudził i mi sie nawet w to nie chce grać.. Uważam, nadal że ta gra jest fajna ale znudzila mi sie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Czy lubisz Minecrafta oraz jak oceniasz jego sytuacje?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...