Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsza strona

9Jarek9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku proponuję z zmienić nawigację (tzn. zmniejszyć oraz dobrać inną kolorystykę)

Następnie ustawić inne tło oraz logo zrobić na przezroczystym tle. (Do tego przydał by Ci się program *GIMP)

Opublikowano

Łooo matko!

Ludzie, z jakich wy poradników korzystacie?

Strona wygląda jakby była robiona za czasów Windows 98.

Dam Ci radę. 

Wywal wszystko i zacznij od nowa oraz poczytaj o HTML5 i CSS3oraz zapoznaj się z bardzo fajnym narzędziem takim jak google fonts :>

Opublikowano

Tragedia. Zobacz co to jest framework Bootstrap. On dodaje ci od razu dużo CSSu dzięki czemu poprawisz wygląd strony. http://getbootstrap.com

if(!success()) { $tryagain = rand(1, 2); switch $tryagain { case 1: tryagain(); break; case 2: exit; break; } }

Opublikowano

Jak na pierwszą stronę nie jest źle , każdy zawsze ci powie że ch***wa , dramat,  że on robi lepsze itp. a prawda jest taka że każdy kto zaczynał swoją przygodę z tworzeniem stron robił właśnie takie oto ,,gówna'' . Przede wszystkim za dużo tu obrazków - poczytaj sobie o background-color, prawa strona faktycznie lekko pusta , może warto by poszerzyć rozmiar wpisu . Więcej błędów wymieniał nie będę choćby z prostego powodu -( nie chce mi się :p). Wraz z czasem i wzrostem swoich umiejętności postaraj się urozmaicić tą stronę , zoptymalizować ją . No to tyle ode mnie , pozdrawiam

Opublikowano

Z wyglądem się za bardzo nie starałem, bo to w tej chwili dla mnie jest to najmniej ważne.

Najpierw chce wiedzieć co poprawić w kodzie strony, a dopiero później zajmę się wyglądem.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Tragedia. Zobacz co to jest framework Bootstrap. On dodaje ci od razu dużo CSSu dzięki czemu poprawisz wygląd strony. http://getbootstrap.com

No dobra, ale co mu to da że zobaczy sobie Bootstrap, jeżeli nie zna podstaw html i css? Ludzie..

...najpierw chce wiedzieć co poprawić w kodzie strony...

Raczej większość z tego co widzę, wszystko stare.. używanie center i innych dupereli których się już nie używa(z reguły wytykam każdy błąd, ale wyjątkowo mi się nie chce), ale rozumiem że zaczynasz. Poucz się z w3schools, naucz się znaczników, aktualnych standardów, używania CSS ;) Ćwicz, próbuj :)

Btw.

Z wyglądem się za bardzo nie starałem, bo to w tej chwili dla mnie jest to najmniej ważne.

Raczej jest, bo nie jest to ani skrypt, ani żaden content, więc wygląd jest tutaj istotny :)

Pozdrawiam,

SKmedix

sygna2014.png

Opublikowano

Lel, co tak promujesz tego Bootstrapa? Podpisałeś z nimi jakąś umowę czy co? Oo

Jak na pierwszą stronę nie jest źle , każdy zawsze ci powie że ch***wa , dramat,  że on robi lepsze itp. a prawda jest taka że każdy kto zaczynał swoją przygodę z tworzeniem stron robił właśnie takie oto ,,gówna'' . Przede wszystkim za dużo tu obrazków - poczytaj sobie o background-color, prawa strona faktycznie lekko pusta , może warto by poszerzyć rozmiar wpisu . Więcej błędów wymieniał nie będę choćby z prostego powodu -( nie chce mi się :P). Wraz z czasem i wzrostem swoich umiejętności postaraj się urozmaicić tą stronę , zoptymalizować ją . No to tyle ode mnie , pozdrawiam

A tam. Każy kto zaczynał to albo używał CSS w dość przyzwoity poziom albo po prostu budował strone na tabelce. 

• 3 lata później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...