Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Albion Online] Rozbudowany opis gry

IstvanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wchodzę tam codziennie, zazwyczaj zbędne info tam jest, a dnia akurat gdy nie miałem internetu musieli coś takiego podać...

Ile osób z forum gra już a ile ma zamiar?

Ja już wykupiłem pograłem dosyć dużo z największą polską gildią. Obecnie gra oprócz pvp nie ma na tyle contentu żeby zatrzymać na dłużej, więc zaczynać się nie opłaca w tym momencie, chyba że uśmiecha ci się farmienie po 6h dziennie. Ponieważ nie będzie wipeów, to nie masz szans już nadgonić ludzi którzy latają z bronią t5 a nawet t7. Sam żeby dojść do t6 musiałem farmić z miesiąc.

Opublikowano

Jak jest aktualnie z PvP. Bo zapowiadali super hardcore i perma death, a ostatnio jakby łagodnieli. Czytałem, że są strefy bez PvP i o tutorialach dla świeżych graczy by stopniowo wchodzili w PvP. Wydaje mi się czy trochę zmienia się podejście twórców ?

Opublikowano

Jak jest aktualnie z PvP. Bo zapowiadali super hardcore i perma death, a ostatnio jakby łagodnieli. Czytałem, że są strefy bez PvP i o tutorialach dla świeżych graczy by stopniowo wchodzili w PvP. Wydaje mi się czy trochę zmienia się podejście twórców ?

Na tych "hardcore" zonach które są dosyć głęboko za murem, każdy atakuje każdego, po śmierci wypada jedynie cały ekwipunek przy czym ok. 10 % się niszczy na amen. Złoto i reszta czyli umiejętności zostają.

Na MPCforum pośrednich, musisz być oflagowany żeby atakować itd. tutaj też wszystko wylatuje, przed murem są MPCforum pve, na których pvp nie jest dostępne. Oprócz tego jest dosyć sprawnie działająca funkcja walki o terytoria, czyli gildie zapisują się w odpowiednim miejscu na walkę o danej godzinie i walczą o teren. Zwycięska gildia otrzymuje dostęp do terenu, np. Zamku, w którym respi się silver + jest tam jaskinia do grindu, albo dostęp do pola z surowcami.

Opublikowano

Czyli nie aż taki "hardcore". Brzmi bardzo dobrze, mi takie coś pasuje :) Znamy już datę premiery albo chociaż OBT ? Pytam bo się zastanawiam czy warto teraz zakupić FP ?  

@Sayonara ツ  jeśli szukasz portalu z nowościami ze świata MMO to zapraszam do nas. Nie mogę wrzucić linka bo będzie reklama, ale wygooglujesz po nazwie z mojej stopki :) Działamy dopiero 3 miesiące ale nie mieliśmy dnia przerwy i cały czas rozwijamy stronę :D 

Opublikowano

Czyli nie aż taki "hardcore". Brzmi bardzo dobrze, mi takie coś pasuje :) Znamy już datę premiery albo chociaż OBT ? Pytam bo się zastanawiam czy warto teraz zakupić FP ?  

@Sayonara ツ  jeśli szukasz portalu z nowościami ze świata MMO to zapraszam do nas. Nie mogę wrzucić linka bo będzie reklama, ale wygooglujesz po nazwie z mojej stopki :) Działamy dopiero 3 miesiące ale nie mieliśmy dnia przerwy i cały czas rozwijamy stronę :D

CBT potrwa do 1 sierpnia, potem pewnie miesiąc przerwy na wprowadzenie zmian i naprawę bugów i prawdopodobnie gdzieś w okolicach września.

Opublikowano

Mają być starterpacki i jest to zmiana na lepsze :P Kto pograł trochę ten wie, że i tak był spory tłok na serwerze. Jakby zrobili F2P to ludzi byłoby za dużo + boty itp. Musieliby zatem powiększyć znacząco świat i mieć lepsze serwery, a co za tym idzie i koszt utrzymania gry byłby większy. Starterpack pewnie będzie kosztował mniej niż najtańszy founder, więc nie będzie to duży koszt, a jak ma ograniczyć boting, lagi i ścisk na mapach to uważam, że warto wydać parę dolców :P

Co do wipe'ów to do kończa bety (czyli do sierpnia) planowany jest jeden wipe, który wynika z nadchodzących istotnych zmian w systemie pancerzy. Co do regularnych wipe'ów co 3 miesiące, o których ktoś tu wspomniał to nie wiem skąd takie info:P 

Jedna z akcyjek PvP z gry :P

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...