Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Wrestling Jest Prawdziwy Czy Nie ?

bartolina16

Wrestling Prawdziwy Czy Nie ?  

190 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wrestling jest prawdziwy ?

• tak w 100% jest prawdziwy
    • troch?, w 50% jest prawdziwy
    • ani troch?, jest to w 0% prawdziwe
    • nie mam zdania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo

dzisiaj mam do was wszystkich pytanie... co sądzicie o Wrestlingu ? ja osobiście uważam że w 50% to ściema np. takie akcje John'a Ceny, no ale przecież są rzuty na stoły, uderzanie krzesłami itp.

ja osobiście uważam że wrestling to trochę FAKE ale przecież w tym czasach chodzi przede wszystkim o rozrywkę widzów i oczywiście kase

1331059428-U215643.gif

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Boże, ten temat był już tyle razy wałkowany... Wrestling jest wyreżyserowany. Tam wszystko jest porządnie zaplanowane, każdy cios jest tak zadawany żeby wyglądał widowiskowo, ale nie zadawał dużego bólu(i tego się właśnie "zawodnicy" uczą). Niczego tam nie robi się bez scenariusza. Już chyba wszystko zostało wyjaśnione, więc jak dla mnie end of topic.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Wrestling = 100% aktorstwo ^^ Obejrzałem kiedyś parę tych "walk" i wg. mnie ci zawodnicy udają, że tak mocno rzucają przeciwnika i uważają, żeby przypadkiem nic gościowi nie zrobić ;) Uderzanie krzesłami? Może i tak jeśli są z papieru czy innego mało wytrzymałego gówna...

Znacznie lepsze jest K-1 :)

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

Co tu na MPC tak wieje wrestlingiem :D ?

Osoby wypowiadającę się wcześniej ;p We wrestlingu wiadomo jest tylko kto wygra. Większość ciosów, rzutów, skoków itp. są prawdziwe (oczywiście zawodnicy szkolą się przez lata żeby jak zmniejszyć ból).

Przykładem prawdziwej akcji jest np. kontra Chrisa Jericho na Danielu Bryanie. Gdy ten wykonywał Suicide Dive Jericho odsunął się, a ten nie wiedząć, że to zrobi uderzył żebrami o stół. Jeśli są tu jakieś niedowiarki to popatrzcie sobie na jego plecy...

Ps. We wrestlingu znani są tylko zwycięzcy, a nie cały przebieg walki, kiedy ma nastąpić jaka akcja, rzut lub finisher... W ringu jest już pełna IMPROWIZACJA (samowolka).

@Dużo osób wypowiada się o wrestlingu okiem ''piknika'' na meczu. Siedze już ok. 7 lat (dokładnie od 11 roku życia) w tym, więc jeśli macie jakieś pytania to śmiało :>

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

Kiedyś oglądałem wywiad z wielką gwiazdą wrestlingu - Hulk'iem Hogan'em . Dziennikarz zadał mu pytanie '- Czy wrestling jest udawany?'-. On odpowiedział, że wrestling jest w 95% udawany, ale on w swojej długiej karierze NIGDY nie oberwał z 'udawanego' krzesła czy stołu.

2ywfp78.jpg

GG: 8197286

Opublikowano

Wrestling = 100% aktorstwo ^^ Obejrzałem kiedyś parę tych "walk" i wg. mnie ci zawodnicy udają, że tak mocno rzucają przeciwnika i uważają, żeby przypadkiem nic gościowi nie zrobić ;) Uderzanie krzesłami? Może i tak jeśli są z papieru czy innego mało wytrzymałego gówna...

Znacznie lepsze jest K-1 :)

nie bój się, jak znajdę czas to oglądam K1, Boks i czasami UFC ;)

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

Skąd wzięły Wam się jakieś udawane krzesła o.O ?

Uderzenie krzesłem boli tak jak dostał liścia od kolegi (rok w USA robi swoje).

Jednak gdyby np. taki Merkon (sorki :D) wszedł do ringu nie przygotowany i dostał by krzesłem to 99,99%, że by się obudził w szpitalu.

Rozumiem, że ktoś mówi, że stół jest udawany (w 40% - normalny stół, ale minimalnie pod cięty, tak aby złamał się dopiero przy większym bumpie).

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

Słuchaj Dostrixa dobrze mówi CZW to prawdziwy wrestling 0%udawania xD

a ten WWE (jestem fanem tego xD)

lub TNA to ściema (stoły są przepiłowane w środku a na to coś nałożone i tyle nawet 10kg z narożnika zrzucisz i się złamie :))

oczywiście rzuty są prawdziwe (był przypadek Great Khalii zabił gościa bo go za mocno rzucił oO) tylko trochę amortyzują to bo się uczą cały czas upadać a niektórych ruchów nie mogą używać inni

a to co perf powiedział że zwalczają ból to jest wyjaśnienie: STERYDY ITP!

a czasami podpowiadają co mają zrobić i w czasie walki Bookerzy mogą zmienić zwycięzce!

teraz w WWE nie wolno walić krzesłami w łeb i to się nazywa WWE 4kids...

kiedyś WWE to co 3walka to krew :)

Nie znasz regulaminu? Zapoznaj się z nim

xdlolxdxdxd.png

WTF?

Nick na privach

Hormon lub CinekH A Hamachi: Hormon666

hbkyp.jpg

Opublikowano

@up TNA to jest gówno nad gównami. Ale mówiąc szczerze ze stołami to też nie może być prawda bo przecież by się pozabijali. Wyobrażacie sobie Wrestling na 100% real ? i pro po tego z The Great Khalim czytałem gdzieś jak koleś skacząc z jakieś tam wysokości uderzył karkiem o barierki oddzielające widzów od ringu (barierki ? nie wiem jak to powiedzieć) on był skoczny coś w stylu Jeff'a Hady'iego ale nie mogę sobie nazwiska przypomnieć, była ta akcja z noszami itp. a za 2dni podali officialną wiadomość że kolo zginął ... więc do końca udawane nie jest bo zdarzają się różne wypadki :D no ale wiecie, tu głównie chodzi o widowisko.

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

Nie mam zdania.

10Postów : [√]

20Postów : [√]

30Postów : [√]

40Postów : [√]

50Postów : [√]

60Postów : [√]

70Postów : [x]

80Postów : [x]

90Postów : [x]

100Postów : [x]

Zbieram [ - ]

Opublikowano

Na pewno udawane, wystarczyłaby jedna walka i uczestnik już nigdy by nie zawalczył, do końca życia wózek inwalidzki

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

50%

popatrzcie na np. skoki z lin, narożników... myślicie że to też jest fake ?

co do maty wydaje mi się że pod spodem jest pusta a amortyzują to sprężyny xD

walki może i są z góry ustawione i to mnie boli ...

stoły są poprzecinane ... zawsze pękają w pół xD

@CinekH

nie wolno walić krzesłem w głowę żeby znowu kogoś nie zabili

Opublikowano

im płacą za aktorstwo nie za walki :P

BARDZO PROSZE O MINUSY, DAWAJCIE JAK NAJWIĘCEJ CHCE MIEĆ ICH JAK NAJWIĘCEJ NA MPC. PRZYCZYŃCIE SIE DO TEGO :)

Opublikowano

Tak udwany juz mozna to zobaczyc kiedy Ręka ma leci na twarz przeciwnika Wrestler przytrzymuje jedną ręką głowe a drugą wali ją w czoło tylko ze cios zakańcza bardzo lekkim uderzeniem. 100% udawane

Hah a jak jestescie tak tego ciekawi to 6-7 lat jak potrenuje sam zostane Wrestlerem!! i za te kilka Lat jak forum nie upadnie To wam to udowodnie :)

Opublikowano

to jest czysta ściema

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...