Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nami, czyli jak dobrze pluskać swojego adc!

Katien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. W tym poradniku chciałabym przestawić swój styl gry na Nami, pokazać podstawowe buildy, mastery oraz runy, pokazać, jak można grać w danych etapach gry. Zapraszam :)

Specjalizacje:

920781413473260496994.jpeg

Runy:
354231413473882496994.jpeg

Przedmioty:

Na początek kupujemy:

spellthiefs-edge.gif- 2xhealth-potion.gif - WARD(zwykły) - warding-totem.gif

Po pierwszym powrocie powinniśmy zakupić:

spellthiefs-edge.gif- sightstone.gif -  2xhealth-potion.gif- sweeping-lens.gif

Stawiamy totem wizji na smoku, oraz w krzakach, by mieć wszędzie wizję.

Kolejne fazy budowania naszej postaci:

frostfang.gif- ruby-sightstone.gif - boots-of-speed.gif - sweeping-lens.gif

frost-queens-claim.gif - ruby-sightstone.gif - boots-of-mobility.gif - chalice-of-harmony.gif - sweeping-lens.gif

frost-queens-claim.gif - ruby-sightstone.gif - boots-of-mobility.gif - mikaels-crucible.gif - oracles-lens.gif

Z tymi przedmiotami już możemy czuć się bezpiecznie.

Przedmioty dodatkowe:

locket-of-the-iron-solari.gifmorellonomicon.gifranduins-omen.gifardent-censer.gifrabadons-deathcap.gifzhonyas-hourglass.gif

Umiejętności:

980901413480752496994.jpeg

Kilka uwag ode mnie:

• Jeśli dobrze będziecie łapać przeciwników w Q, możecie wygrać linie.
  • Nami może nękać przeciwników z W oraz E
  • Jeśli masz ciężką linię, wzmacniaj umiejętność leczącą
  • Nami dobrze współgra z takimi bohaterami jak: Vayne, Caitlyn, Jinx, Tristana, Lucian, Ashe
  • Nami jest dobra na: Jinx, Blitzcranka, Thresha, MissFortune, Ashe itd.
  • Wzmacnianie umiejętności E zwiększa obrażenia magiczne, oraz spowolnienie, dzięki czemu łatwiej trafić z Q
  • W czasie walk drużynowych chrońcie swojego adc za wszelką cenę!

To tyle z mojej strony. Z rzeczami i uwagami powyżej, gra postacią Nami przynosi mi dużo przyjemności z gry. Mam nadzieję, że komuś się przyda.

Dzięki za przeczytanie, cześć!

Opublikowano

Poradnik dobry, sam gram Nami.

Co do buildu mam jedno pytanie, jak Ty wytrzymujesz bez kropelki? o.O

Nigdy nie składałam łezki na supportach. Nie była mi potrzebna ;)

Opublikowano

"Jak pluskać" :D Dobrze opisany poradnik, lecz to maxowanie skilli trochę słabo wygląda, wszedłbym na jakieś mobafire dał stwórz poradnik i zrobił ss'a stamtąd, gdyż tam to ulepszanie ładnie wygląda :v Myślę, że na Nami fajne mogą być buty jonianki (te na cd) ^_^

647041416238306889721.png

Opublikowano

Dla mnie Nami jest na wszystko dobra, może być trochę ciężko z Morganą (tarcza). Ładny poradnik, mogłaś napisać, to bym zrobiła tabelkę tych umiejętności :p

Opublikowano

Dla mnie Nami jest na wszystko dobra, może być trochę ciężko z Morganą (tarcza). Ładny poradnik, mogłaś napisać, to bym zrobiła tabelkę tych umiejętności :P

Planuję już kolejny, więc spodziewaj się PW! :D

Zaraz coś pokombinuję z tymi skillami, bo są nie zbyt estetyczne.

Opublikowano

wszystko fajnie, ale czy jest sens tak szybko ulepszac sightstone do ruby? imo po mikaelu dopiero, ale jak kto woli :P

Więcej HP + dodatkowy slot na warda + ładniej wygląda w eq :D

Opublikowano

Nami jest w c**j squishy wiec na supporty typu Blitz albo Thresh jest slabym pickiem poniewaz jeden hook czy tez grab i moze sie to skonczyc fatalnie.

Czy ja wiem.. Jeśli masz powyżej 30 armora i ponad 500 hp, to rzucasz bańkę pod siebie lub enemy adc, leczysz się i uciekasz. A Twój adc ich dosyć mocno pokuje.

Opublikowano

Czy ja wiem.. Jeśli masz powyżej 30 armora i ponad 500 hp, to rzucasz bańkę pod siebie lub enemy adc, leczysz się i uciekasz. A Twój adc ich dosyć mocno pokuje.

30 armora to ma chyba kazdy, mowie o sytuacji gdzie nami jest focusowana i to ostro, z ile ap zaczynasz gre?

Opublikowano

30 armora to ma chyba kazdy, mowie o sytuacji gdzie nami jest focusowana i to ostro, z ile ap zaczynasz gre?

Jeśli widzę, że będzie ciężko to z przedmiotem 5 ap, a tak to normalnie 15/20.

Opublikowano

Bardzo przydatny poradnik do bardzo silnego supporta

Może jest mało grany ale jest zayebisty :-)

Polecam ^^

Milunia ! życiem Kubi Producentem

Opublikowano

Ludzie ktorzy powinni uczyc sie z innych poradnikow tworza wlasne. Interesujace 

@Aceyy

Dlaczego tak sądzisz? Graliśmy razem, że oceniasz (chyba) mój poziom gry? :)

Poradnik napisałam dokładnie, tak jak startuje na Nami. Nie wiem co w nim widzisz dziwnego nie uzasadniając swojej wypowiedzi.

Opublikowano

@Aceyy

Dlaczego tak sądzisz? Graliśmy razem, że oceniasz (chyba) mój poziom gry? :)

Poradnik napisałam dokładnie, tak jak startuje na Nami. Nie wiem co w nim widzisz dziwnego nie uzasadniając swojej wypowiedzi.

Gdyby byl wyzszy niz platyna to by nie byla ona pod avatarem ;)

518831445005751729602.png

Opublikowano

Dzięki wielkie za ten poradnik! Sprawdzę ten build przy nadajżąjącej się okazji, bo wygląda konkretnie.

Btw. Im więcej mana regenu tym lepiej dla Nami, ale osobiście polecam kupować też Ognisty Trybularz, z tego względu że CD na ultę wtedy masz krótkie jak Graala i Tygiel złożysz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...