Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nick: dinek30

Dlaczego: Grałem już nie na jednym serwerze z modami technicznymi, ogarniam je w dość dużym stopniu. Jestem ogarnięty i lubię pomagać. Do tego mam aktualnie dość sporo wolnego czasu :)

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polecam Serwer :P Grałem chwile jest przyjemnie , paczka dobrze zoptymalizowania nie odczuwam żadnych spadków fpsów nawet przy dużej ilości maszyn .(A nie mam najlepszego komputera).Więc Wbijać i grać :P

Opublikowano

Serwer nie jest pełny, max to 7 graczy jak na razie. Jeśli dojdzie do tego, że będzie pełny chociaż przez 1 dzień sloty zostaną zwiększone. Nie padnie po miesiącu. Liczę na wasze dobrowolne dotacje zamieszczone na stronie serwera. Na dzień dzisiejszy serwer mam opłacony do stycznia. Ewentualne co może się zdarzyć to reset mapy od nowa ale tylko i wyłącznie jeśli zgodzi się na to minimum 90% graczy lecz z pewnością nie będzie resetu aż do końca stycznia. Zapraszam do wspólnej zabawy.

Opublikowano

FML jest wymagany do dołączenia do serwera. Jak to naprawić? MC premium

Pomyśl, przeczytaj opis serwera. Pobierz launcher z oficjalnej strony Feed the Beast lub z naszej strony www.techniczny.fibercraft.pl

Nie wejdziesz do gry na gołym MC. Musisz posiadać paczkę modów. Nie będę się tutaj rozpisywał na temat jak instalować ani podawał linków do filmów. Jeśli jesteś osobą ogarniętą to poradzisz sobie bez problemu.

Opublikowano

Pomyśl, przeczytaj opis serwera. Pobierz launcher z oficjalnej strony Feed the Beast lub z naszej strony www.techniczny.fibercraft.pl

Nie wejdziesz do gry na gołym MC. Musisz posiadać paczkę modów. Nie będę się tutaj rozpisywał na temat jak instalować ani podawał linków do filmów. Jeśli jesteś osobą ogarniętą to poradzisz sobie bez problemu.

Przecież nie jestem takim idiotą, żeby pomylić launcher czystego mc z ftb ... Wchodząc normalnym launcherem FEED THE BEAST z tą paczką ftb monster 1.1.1 mam taki błąd jak podałem...

Opublikowano

W sumie to bardzo dziwne bo osoby które grają nie mają tego problemu. Spróbuj z launchera non premium z naszej strony www, jeśli będzie to samo podaj screena zaradzimy jakoś na ten problem.

Opublikowano

Już wszystko działa, to był błąd launchera. Co do serwera to jest na tą chwile według mnie najlepszy serwer na modach (no-premium), nie wiem dlaczego jest tak mało graczy... Kompletny brak lagów, miła atmosfera, pomocni gracze.

Opublikowano

Problemem może być podejście ludzi do tego typu serwerów (większość umierała po 1-2 miesiącach) dlatego też na początek jest tylko 10 slotów bo po co przepłacać przez pierwsze 2-3 miesiące. Serwer pewnie musi się rozkręcić, zdobyć zaufanie graczy. Niektórzy boją się po pierwszym wejściu widząc prowizoryczny spawn i pewnie uważają go za jakiś nieogarnięty serwer prowadzony przez osobę 8-10 letnią, bez urazy oczywiście gdyż znam osoby z którymi grałem na różnych serwerach i miały po 10 lat. Jak dobrze wszyscy wiemy są ludzie i ludzie :). Dlatego też serdecznie zapraszam do gry. Chociaż na 2-3h gdyż z pewnością po pierwszych 10 min nic ciekawego się nie zdarzy a przeważnie tyle czasu spędzają nowi gracze z tego co zauważyłem. Oczywiście mamy już grupę graczy, którzy są u nas od dłuższego czasu. Niestety godziny w jakich osoby wchodzą na serwer są bardzo różne dlatego też można trafić na 2-4 graczy online. Największy ruch jest w soboty około godzin 20:00-04:00. Na dzień dzisiejszy max było 8 graczy - nie jest to co prawda żadna ogromna ilość ale dziś jest 8 za 3-4 tygodnie może już będzie nas 20-30 i może dobijemy do 100ki. Wszystko niestety zależy tylko i wyłącznie od was gracze. Osoby chętne do gry mogą mnie spotkać codziennie w godzinach 6:30-14:30 non stop oczywiście.

Dziś gra została zaktualizowana o mod LycaniteMobs. Instrukcja instalacji na stronie serwera oraz na kanale YT. 

Dla wtajemniczonych - wystarczy w opcjach launchera wcisnąć EditModpack i zaznaczyć LycaniteMobs na enable.

Opublikowano

Monster 1.1.1

Wyłączony jest Portal Gun oraz klonowanie itemów blokami z modów.

Poza tym wszystko jest włączone + dodatkowo LycaniteMobs który domyślnie w paczce jest disable.

Opublikowano

n; Sotwinek

w; 15

dla; Takich serverów jest mało, a nawet jeśli są to słabe, więc czemu by nie. Pozatym jestem ogarnięty, pomocny, etc... napewno nie będe nikomu przeszkadzał :P

Nie polecam gracza o nicku Sotwinek u mnie na serwie awanturował się o oszukiwał oraz wykorzystywał bugi i obrażał innych. A gdy go zbanowałem pisał przy reklamie serwera zła opinię na złość.

| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 | 550 | 600 | 650 | 700 | 750 | 800 | 850 | 900 | 950 | 1000 |

Serwer Na Modach

http://www.mpcforum.pl/topic/1409866-highmod-serwer-na-modach

Opublikowano

Nie no dlaczego Sotwinek przez okres pierwszego tygodnia był ok nie mam co złego słowa na niego mówić bo zachowywał się bardzo w porządku. Z bugami jest różnie jedni to wykorzystują inni o tym mówią tego się nie obejdzie. Na moim serwerze nie ma jakiegoś rygoru czy nakazu. Gra ma być swobodna a nie jakaś spina. PZDR i zapraszam do zabawy.

Opublikowano

Wiedziałem, że zaduszny wkońcu napiszę :). Jego server nie wypał no to ocena też negatywna ^^## Ogólnie wszystkie jego servery padały po 2tyg.

Jakie mody trzeba wgrać, żeby wejść na server ;w;?

Zamiast % daj buziaka ;w;

Opublikowano

Wiedziałem, że zaduszny wkońcu napiszę :). Jego server nie wypał no to ocena też negatywna ^^## Ogólnie wszystkie jego servery padały po 2tyg.

Jakie mody trzeba wgrać, żeby wejść na server ;w;?

Bardzo ciekawa wypowiedź panie Gimbusie a ten temat ma coś wspólnego z zadusznym? bo nie widzę w tej wypowiedzi ani grama sensu a tak poza tym to w wypowiedzi zadusznego nie widzę negatywa tylko ostrzeżenie przed pewnym gimbusem

mca.png

mca.png

ALE WOLĘ

mca.png

Opublikowano

Wszelkie zmiany opisuję tu na forum jak i na stronie serwera oraz na kanale YT.

PZDR i zapraszam do zabawy

Opublikowano

Serwer niczym się nie różni od innych z modami... mody mi się nie podobają, nie są grywalne ze sobą... totalny chaos dla mojego komputera i nie tylko pewnie dla mojego...

sygnatura.png

Opublikowano

Wszystko działało jak działało i nie było problemów aż nagle nie wiem co się popsuło i wywala serwer jak wchodzę, napisałem do czamana mam nadzieje że to ogarnie bo chciałbym grać dalej:D

Opublikowano

Serwer niczym się nie różni od innych z modami... mody mi się nie podobają, nie są grywalne ze sobą... totalny chaos dla mojego komputera i nie tylko pewnie dla mojego...

1. Nikt nie każe ci grać skoro mody ci się nie podobają.

2. Czym ma się niby różnić od innych, jedynie chyba tym że jest to ogromna paczka. Nie ma w polsce serwera z większą ilością modów i są jak najbardziej współpracujące ze sobą. To że nie umiesz nic robić nie oznacza brak grywalności.

3. Chaosem dla twojego komputera może być to że jest on z minionej epoki i nie dźwiga ci całości paczki.

LionC wbija na serwer i serwer po 10 sekundach wywala, admin ogarnij to.

A i btw. spot loadery powinny być zbanowane.

Po jaką cholerę mają być zbanowane. Na świecie stoją spot loadery, chunk loadery i Anchory i jakoś nikomu to nie przeszkadza.

Błąd występował przez MystCrafta, LionC śmiało może wchodzić, bug naprawiony.

@Kruszynox1918

Jest to spowodowane fiberhostem czyli największym gównem na świecie ! jeden/dwa lata temu był dobrym hostingiem ale teraz syf

Jeśli miałeś kiedyś coś na fiberhost to gwarantuję ci, że problemy z działaniem powodowało gówniane ustawienie plików serwerowych a nie hosta i samego FiberHost. 

Wszystkie serwery jakie miałem w ciągu prawie 2 lat stały tylko na fiberhost gdyż nigdy z nimi nie było problemu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...