Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie postacie wedlug was powinni znerfic?

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Morgana stawiająca klatki na 5 sekund, to jest przesada, przez 5 sekund to enemy team może ace nabić i wygrać grę.

Opublikowano

Sion, jedno wielkie gówno, nie ma potrzeby go nerfić bo i tak nic nie robi, jest wolny jak dupa cwela podczas srania.

Opublikowano

Nie znerfilbym nic ...

Kazda postac ma slabosc , Ludzie poprostu nie potrafia poprawnie kontrowac lub grac na niektore champy .

Zilean

Strasznie malo hp early , Pada na 4-5 hitow od ADC .

Blitz Q / Thresh Q i po nim , Po czym bot w 90% przegrany .

Adc traci farme , zilean traci expa - Poprostu gnebisz go dalej i tyle w temacie .

Riven

Postac latwa do nauczenia sie grac , ale trudna do "Wymasterowania" .

Mechanika tej postaci dorownuje Yasuo jak i Vayne .

Skillset trudny do opanowania , Umiesz grac to wymiatasz nie to gryziesz ziemie .

Yasuo

Nie wiem czy graliscie ta postacia .

Wedlug mnie to samo co Riven , Wygrac linie wygrasz , Strzelic Q Strzelisz , Ale wystarczy jeden CC i Yasuo nie ma .

Morgana ?

Wykorzystaj fakt ze moze spellshield na tylko jedna osobe .

W early zmyl ja w kogo bedziesz rzucal CCkiem , Idz na sustain/pozytywne wymiany .

Q latwe do Unikniecia , Ulti faktycznie mocne ale bez przesady , W jest bezuzyteczne wiec gdzies musi nadrobic ( Mowa tutaj o supp morgana oczywiscie , od dawna jej nie widzialem na midzie )

Sion ?

Ulti ktore latwo ominac po ktorym sion leci na twoje wieze i nie moze sie zatrzymac .

Q Ktore jest tak zalosnie latwe do ominecia przez czas ladowania ze nawet bronz z tego wyjdzie

Pasywka ? CC / Dash w/e i tyle z tego bylo .

Fiora ?

Tez tak mysilalem az nie zagralem tym champem , Wystarczy cc lub sustain i tego czampa nie ma .

Juz nie wspominam o 0 escape , 1 gank i fiory nie ma .

1 Gank and the Fiora is gone . #Suchar dnia

Zed ?

Tracicie APc , zasieg harassu i wymieniasz to na mocnego Assasyna .

Co nie zmienia faktu zeby tym champem dobrze zagrac musisz go cholernie ogarniac .

Latwo sie nim farmi i harasuje , Wiec poprostu sfreezuj linie pod swoja wieza i czekaj na gank od Junglera .

Wystarczy dobry support / cc / range na poke / exhuast i zeda nie ma .

Latwo go skontrowac roamem np. na bota 

Tristana ?

Hmn ... Jest mocna tylko ze wzgledu na IE , Skok W jest jak najbardziej wporzadku .

Rozumiem ze jest mocna w lategamie przez pasywke , ale bez przesady to nie jest broken .

Duzo rzadziej ja juz ludzie pikuja , Teraz bardziej Lucian etc. niz tris :)

Blitz ?

Co wy w bronzie siedzicie ze nie potraficie z Q od blitza ?

Positioning sie klania , Zaraz po Lux Q chyba najlatwiejszy skill do wyjscia . 

Wizja , Pozycjoning i tyle champa nie ma .

Osobiscie nie rozumiem waszego bolu dupy , Nie potraficie wychodzic ze skillshotow / Czegos poprawnie zkontrowac co konczy sie feedem na danym champie .

Na niektore rzeczy gra sie trudniej niz na inne , Ale nie ma w obecnej mecie nic "broken" .

Pozatym , jakby kazdy pick byl rowny ta gra bylaby nudna .

Lepiej stawiac sobie wyzwania i grac na np. Tris czy Yasuo , Zdecydowanie wiecej mozna sie nauczyc grajac na takie championy niz na zwykle np. Urgoty .

Broken sie robi gdy cos jest na FEEDZIE np. 10/3 Kha albo 13/2 Cait ktora hitem bije ci pol hp .

Jak cos dopiszecie to piszcie PW , Z checia napisze co mysile o reszty postaci .

Edited_1.png

Opublikowano

Ryze. Co z tego, że usuną mu przelicznik z many na W, E. I tak będzie broken. ( taka zmiana wizualna ) Ja bym mu jeszcze usunął ten przelicznik z many na Q

Diss_Stream.png

Opublikowano

Morgana odpada, bo jak wspomniała osoba @Kilower łatwe do uniknięcia jest "Q". Orianna ma dobry dmg, ale też nie jest tak banalne poprowadzenie jej (trzeba nieziemsko pilnować kulki). Bardziej skłonna jestem, aby znerfić Tristane, Lucian, Vayne, Ahri. Przynajmniej te postacie najbardziej mnie denerwują :mellow:

Opublikowano

Morgana odpada, bo jak wspomniała osoba @Kilower łatwe do uniknięcia jest "Q". Orianna ma dobry dmg, ale też nie jest tak banalne poprowadzenie jej (trzeba nieziemsko pilnować kulki). Bardziej skłonna jestem, aby znerfić Tristane, Lucian, Vayne, Ahri. Przynajmniej te postacie najbardziej denerwowały na rankedach :mellow:

@Renissance

Lucian

nie rozumiem co w nim takiego broken ...

Naprawde nawet nie mam kontra argumentow bo nic nie napisalas tylko Lucian .

Ale dlaczego ?

Pasyw , Fajny pasyw , ale chyba tylko to jest w nim tak naprawde dobre .

Q jak Q

W Normalne

E dash ( ktory teraz juz kosztuje mane , Wedlug mnie zmiana ta wystarczy aby go znerfic )

R ... S**t ..

Vayne !?

CHCESZ ZNERFIC NAJTRUDNIEJSZEGO CHAMPA W GRZE ?!

NO TAK PRZECIEZ TO DLATEGO KAZDY ZAZWSZE OD 2 LAT PIKUJE I GRA I BANUJE VAYNE .

Zagraj sobie vayne na bocie , Mysilisz ze latwo jest wgl. przezyc bez feedowania a gdzie linie wygrac 

To jest High risk High reward champ , Po polsku - Duze ryzyko , Duza wygrana .

Wedlug mnie champ tylko i wylacznie od P1 + ,

Rift walk , Unikanie skilli i wszystko wokol tego musisz miec opanowane do perfekcji .

Ocena sytuacji , Pozycjoning , Doswiadczenie , Dobrze uzywanie Skillow , Opanowanie Rift walku , Wychodzenie ze skilli - Musisz miec , Tylko aby "Przezyc na lini" na np. cait .

Rozumiem ze w late robi rozpiernicz , Ale to tylko jak sfajfasz na tyle ze da rade przezyc na lini bez feedu , da rade farmic , nie dasz rady mu rzucic CCka ...

Jezu tego champa kontruje pierd... pink ward a ty z takim gownem wyskakujesz ? 

No bez obrazu ale ... Ugh .

Ahri ?

Duza mobilnosc , Mocny burst z dfg .

Ale popatrzmy na to z tej strony .

Flashujesz cale jej combo oprocz W poszlo na marne .

Wyjdziesz jej z E latwo ja zabic / skontrowac ( 50% dmg wlasnie poszlo sie pierniczyc , wiec prawdopodobnie juz nie padniesz )

Latwa do zgankowania do 6

Papier , Papier , papier - 1 CC i champa naprawde nie ma ... A mobilnosc dopiero na 6 wskakuje .

Kazdy skill oprocz W jest rzucany przez kogos , To nie jest target . Tylko skillshot .

Z Q latwo wyjsc , z E ciut trudniej ale nie jest to jakies bosko niemozliwe .

Jak masz doswiadczenie lajtowo ugrasz Ahri , Po jakims czasie zauwazysz kiedy kto i jak rzuca skille i latwo to skontrowac .

Ahri Q+E+R Combo , A ty zed ulti i masz wyjebongo .

Ahri Q + E Combo , Flasz w lewo i masz wyjebongo .

Ahri Q + E Combo , Dasz w prawo i masz wyjebongo .

Ahri to normalny champ ,  Jedyne co bym u niej zmienil to MOZE true dmg z powrotnego Q , Nic pozatym .

Pamietajcie ze skillami trzeba trafiac , A bez E jest niczym .

Edit:

Mam pomysl , Wyjebmy calkiem ADC z gry .

Po co nerfic luciana , vayne , tristane bo sa mocne w lategame .

Skasujmy ich calkiem !

Dobry pomysl , nie ?

EDIT2: Nerf urgot too stronk

https://www.youtube.com/watch?v=pzXLqRIbVDY

To ze cos jest dobre w czyichs rekach , To nie znaczy ze jest dobre dla wszystkich .

Champ boski w D1 moze byc Gownem w Bronze 5 i na odwrot .

Pomysilcie czasem , Jak trudno jest ustabilizowac taki system aby kazda dywizja byla zadowolona .

Edited_1.png

Opublikowano

Odpisałam kursywą.

@Renissance

Lucian

nie rozumiem co w nim takiego broken ...

Naprawde nawet nie mam kontra argumentow bo nic nie napisalas tylko Lucian .

Ale dlaczego ?

Pasyw , Fajny pasyw , ale chyba tylko to jest w nim tak naprawde dobre .

Q jak Q

W Normalne

E dash ( ktory teraz juz kosztuje mane , Wedlug mnie zmiana ta wystarczy aby go znerfic )

R ... S**t ..

Ja to pisze/napisałam na podstawie moich gier jako support. Ponieważ tym przeważnie gram. Nie rozumiem co Ty się tak uczepiłeś tego "broken". Każda postać jest dobra, tylko trzeba potrafić wykorzystać jej zalety. U Lucian'a cholernie wkurzał mnie skill na "E", ciągle była pickowana ta postać lub Tristana ~ rankedy. Tyle fajne ma ult, że może poruszać się, gdy go używa. Nigdy nie grałam Lucianem, więc nie wiem, czy korzysta z many na "E" czy nie. Jeżeli teraz kosztuje, to tyle wystarczy, bo musi uważać na jej brak, gdyż potem nie będzie mieć escape.

Vayne !?

CHCESZ ZNERFIC NAJTRUDNIEJSZEGO CHAMPA W GRZE ?!

NO TAK PRZECIEZ TO DLATEGO KAZDY ZAZWSZE OD 2 LAT PIKUJE I GRA I BANUJE VAYNE .

Zagraj sobie vayne na bocie , Mysilisz ze latwo jest wgl. przezyc bez feedowania a gdzie linie wygrac 

To jest High risk High reward champ , Po polsku - Duze ryzyko , Duza wygrana .

Wedlug mnie champ tylko i wylacznie od P1 + ,

Rift walk , Unikanie skilli i wszystko wokol tego musisz miec opanowane do perfekcji .

Ocena sytuacji , Pozycjoning , Doswiadczenie , Dobrze uzywanie Skillow , Opanowanie Rift walku , Wychodzenie ze skilli - Musisz miec , Tylko aby "Przezyc na lini" na np. cait .

Rozumiem ze w late robi rozpiernicz , Ale to tylko jak sfajfasz na tyle ze da rade przezyc na lini bez feedu , da rade farmic , nie dasz rady mu rzucic CCka ...

Jezu tego champa kontruje pierd... pink ward a ty z takim gownem wyskakujesz ? 

No bez obrazu ale ... Ugh .

Nie, ja nie mogę z Tobą dyskutować. Nie potrafię skupić się, ponieważ Twoje spacje między znakami interpunkcji mnie irytują. Wybacz. Ufff, ale postaram się odpisać. Vayne jest ciężka do ogarnięcia, bo kiedyś próbowałam (nie dla mnie adc, jak już wspomniałam, preferuję support/mid). Masz Vayne, postawisz pink ward'a i co? Wybacz, ale obecni gracze po prostu NIE MYŚLĄ. Wolą atakować tanka, który ma 1/3 HP, zamiast ADC, który ich raz-dwa rozwala :rolleyes: A jak wiadomo, Vayne (jak większość postaci adc - zależy od umiejętności gracza) ma potężny dmg. A jak gram np. na midzie, a mój support nie kupi pink ward'a, Vayne wskakuje i elo...

Ahri ?

Duza mobilnosc , Mocny burst z dfg .

Ale popatrzmy na to z tej strony .

Flashujesz cale jej combo oprocz W poszlo na marne .

Wyjdziesz jej z E latwo ja zabic / skontrowac ( 50% dmg wlasnie poszlo sie pierniczyc , wiec prawdopodobnie juz nie padniesz )

Latwa do zgankowania do 6

Papier , Papier , papier - 1 CC i champa naprawde nie ma ... A mobilnosc dopiero na 6 wskakuje .

Kazdy skill oprocz W jest rzucany przez kogos , To nie jest target . Tylko skillshot .

Z Q latwo wyjsc , z E ciut trudniej ale nie jest to jakies bosko niemozliwe .

Jak masz doswiadczenie lajtowo ugrasz Ahri , Po jakims czasie zauwazysz kiedy kto i jak rzuca skille i latwo to skontrowac .

Ahri Q+E+R Combo , A ty zed ulti i masz wyjebongo .

Ahri Q + E Combo , Flasz w lewo i masz wyjebongo .

Ahri Q + E Combo , Dasz e prawo i masz wyjebongo .

Ahri to normalny champ ,  Jedyne co bym u niej zmienil to MOZE true dmg z powrotnego Q , Nic pozatym .

Pamietajcie ze skillami trzeba trafiac , A bez E jest niczym .

Wiem, wiem. Ale ja patrzę na teraźniejsze gry - ostatnie rankedy/normale. Fakt, że nie powinnam przekładać umiejętności graczy na znerfienie jakiejś postaci, ale kurcza. Wracając do Ahri, aż tak papierowa nie jest (zależy kto, jak składa) i ma dobry dmg z "Q" - tak jak napisałeś. Nie wiem, może ja za bardzo patrzę na ostatnie rozegrane gry i ciągłe te same picki.

Nie rozumiem po co unosisz się(?) :) (niżej):

Edit:

Mam pomysl , Wyjebmy calkiem ADC z gry .

Po co nerfic luciana , vayne , tristane bo sa mocne w lategame .

Skasujmy ich calkiem !

Dobry pomysl , nie ?

Podałam postacie, które mnie najbardziej denerwowały w ostatnim czasie. Z powodu dmg, mobilności i głupoty mojego zespołu.

Jeżeli chcesz dalej dyskutować, zapraszam na PW, aby tutaj nie 'zaśmiecać' :)

Opublikowano

xin tez lekko powinien byc znerfiony to gowno cie pojedzie w 3 sekundy na 3 lvlu... i tak do konca gry

a riven to juz wgl polowe slabsza powinna byc

Age is just a number :)

Opublikowano

Google mówi że nie ma takiego słowa BUAHAHHAHAHHA . Jak dostaniesz z Q to team reportuje cie za afk XDD + jeszcze cie klepnie z ulti i gleba . Jak wbijesz na 3 v 3 silvera to możesz do mnie mówić co najwyżej " Pani " <3  xD  xD  xD

to za soloq diam wylizesz mi jajka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...