Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co kupić, aby poprawić płynność w grze?

Deroez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie dot. FPS'ów w grze. Chodzi dokładnie o to co zrobić aby je poprawić. Głównie chodzi mi o minecraft'a. Mam procek AMD Phenom II X4 955 BE, Kartę Graficzną AMD Radeon HD 5450 i RAM DDR2 2 GB. Nie wiem co wymienić, czy RAM, czy kartę. Czy możecie mi powiedzieć co kupić, aby gry płynniej chodziły ? Wpisałem sobie w wiki i porównałem sobie DDR2 w stosunku do DDR3 i różnice były bardzo wielkie.

258241432985440392180.png

Opublikowano

Dodaj więcej info, jaki system operacyjny? RAMu zdecydowanie za mało, no i karta mogłaby być lepsza. Ja mam 8 gb i AMD Radeon hd 6670 i mam 150 fps, ile ty masz?

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

To co ty chcesz poprawiać? 300 fps? czego ty oczekujesz? 5000? nawet 100 to dobry wynik, powyżej stu jest nie zauważalne dla ludzkiego oka!

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@pingwin1324 Powyżej 30.

Nie wiem co chcesz poprawiać, licznik może i będzie pokazywał więcej ale Ty i tak tego nie zauważysz.

Parametry jak na Minecrafta są dobre.

Powyzej 60 :)

http://www.wykop.pl/ramka/714781/15-fps-vs-30-fps-vs-60-fps-ciekawy-przyklad/ << tutaj przyklad :D

Co do wymiany tych czesci to nwm po co wymieniac jak masz ponad 100fps :) 

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

@pingwin1324 Powyżej 30.

Nie wiem co chcesz poprawiać, licznik może i będzie pokazywał więcej ale Ty i tak tego nie zauważysz.

Parametry jak na Minecrafta są dobre.

Im wiecej fps tym lepiej, co z tego ze ludzkie oko nie zauwaza powyzej 30 fps skoro liczy sie plynnosc obrazu ktora podczas gry jest odczuwalna. Wedlug twojej wypowiedzi nie ma roznicy miedzy 30 a 300 fps'ami.

Co do tematu najpierw dokup ram a potem mozesz wymienic karte.

Opublikowano

Im wiecej fps tym lepiej, co z tego ze ludzkie oko nie zauwaza powyzej 30 fps skoro liczy sie plynnosc obrazu ktora podczas gry jest odczuwalna. Wedlug twojej wypowiedzi nie ma roznicy miedzy 30 a 300 fps'ami. Co do tematu najpierw dokup ram a potem mozesz wymienic karte.

Jeśli fps nie spada poniżej 30 to płynność nie jest zaburzona ... Wiesz wgl co znaczy słowo płynność ? Podpowiem, że nie chodzi o pływanie. 

Topic:

Skoro masz po 100 fps to nie musisz tutaj nic zmieniać, ale jeśli na siłę chcesz ulepszyć komputer to dokup RAM

Opublikowano

To co ty chcesz poprawiać? 300 fps? czego ty oczekujesz? 5000? nawet 100 to dobry wynik, powyżej stu jest nie zauważalne dla ludzkiego oka!

Mam amd x6 na core unlocker mam x8 i gtx 650 ti i 8 ramu podczas grania np; w bf3 mam do 160 fps

ale gdy renderuje np veges i gram to mam 140 fps a płynność jak przy 15fps.

Więc nie pisz mu "po co ci wiecej fps" tylko zapytaj się go jaki ma problem z płynnością. 

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Opublikowano

Masz, bardzo wystarczająco dużo FP'S jedynie co możesz polepszyć to dokupienie więcej RAMu.

Opublikowano

Ok, dokupię RAM, a kartę kupię kiedy indziej. Tyle, że jak RAM to i płyta, bo płyta obsługuje DDR2 + do tego w płycie 1 slot od RAM'u rozjebany :D

258241432985440392180.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...