Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPSów na dobrej maszynie.

reziblu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

mój kolejny temat jest związany z problemami FPS.

Zakupiłem 2 tygodnie nowy komputer, nie jest on zasyfiony plikami a ni nic, zawiera między innymi to:

*Kartę graficzną: GIGSBYTR. GEFORCE GTX 750. 2048MB

*RAM DDR 8GB

*INTEL CORE I5-4430

*Dysk twardy 1TB

*MC premium.

*RAM 6GB przypisanych do mc (dodany w ustawienach mc a nie "systemu"...)

*java 64 bitowa

*Optifine (wszystko na false)

PS: Gram na 10 czankach... przy tym mam około 75 FPS

PS: jeżeli chodzi o płaską mapę, małe okno MC, 2 czanki, i nie przemieszczanie się to dochodzi do 440fps, ale zmniejszanie poniżej 10 czanków, i małe okno ne wchodzi w grę.

moje pytanie jest następujące, czy dało by się w jakiś sposób "wydusić" z owej maszyny jeszcze FPS, gdyż ta ilość mnie nie zadowala... ;p

jeżeli by się dało jakoś to wykonać, to jak? :>

dziękuję za wszelką aktywność ;)

PPS: jeżeli o czymś istotnym zapomniałem prosze zwrucić uwagę, a dopisze.

z innych tematów co przeczytałem i zrobiłem:

dałem ustawienia optifine na najmniejsze

(czanki nadal 10 i duży obraz(duży nie pełny)

zrobiłem skan "kasperskym"

wyczyściłem "cclenerem"

defragmentowałem .MC

używam game boosta 3

przypisałem 6GB ramu

dałem priorytet javy

usunołem wszystkie nie potrzebne pliki i programy... (na dysku 1TB mam 43/1000GB zajęte...)

aktualizowałem sterowniki...

urzywam równierz msi Afterburner

a  mam 60-90 fps, gdy się klepie 25-60 fps (czyli praktycznie nic się nie zmieniło)... przypominam że maszyna jest nowa... co robić jeszcze?

PS: w czasie gry nie mam nic włączone...(oprucz programów wymienionych up...)

jedynie mam 120 fps gdy dam efekty windowsa... najlepsza wydajność, ale to jest ochydne i czuję się gdybym grał na w... 2000 a nie 7 ;c

Opublikowano

Czemu liczycie na to że jak byście mieli nie wiadomo jaką pro mega elo odjebaną maszynke to że bd miec 6000 fps. Możesz sobie ramu dodać nawet 16gb na tego mc a i tak bd miał te 75. Ja zawsze miałem ustawione renderowanie max a fps do 50-170 czy jakoś tak i zawsze miałem te 60 fps by było stabilnie. Ale gg skype itp. było off

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Minecraft jest grą stworzoną w środowisku Java, jest to duże ograniczenie bo nawet nowsze komputery mają problemy z płynnością Minecrafta.

Nie wiem po co więcej FPS'ów skoro do "normalnej" rozgrywki wystarcza zaledwie 30.

Opublikowano

badus

Aż przykro się robi człowiekowi gdy spoglądasz na wypowiedź kogoś kto sam dopowiada sobie wyimaginowane sytuacje które nie miały miejsca w życiu lecz w ich fantazji, nie wiedząc do kogo pisząc, nie wiedząc ile ma ktoś lat, nie wiedząc z kąt ma ten komputer, ani czy go dostał czy może kupił, więc nie pisz bez sensownych postów nie na temat i nie wszczynaj kłótni przez "kabel :)" nie mając pojęcia tak na prawdę o co się kłócisz (gdyż chyba nie przeczytałeś z zrozumieniem "iż ta ilość fps mnie nie satysfakcjonuje") ani z kim, w dodatku na forum poświęconym innym problemom a nie twoim chorym urojeniom ani nie wiadomo z kąt wziętych sytuacji.

więc jak chociaż trochę zrozumiałeś ten przekaz zawarty w tej wypowiedzi to nie odpisuj znowu bez sensownie bo czekam na odpowiedź zawierającą sposób na pozbycie się mojego problemu. :)

Opublikowano

Mogłeś dodać @ przed nickiem, szybciej bym Ci odpisał. 

Nie wszczynam żadnej kłótni. Jedynie napisałem Ci, że jesteś dzieciakiem, który nie wie po co, ale chce mieć więcej fpsów (być może o Twoim wieku nie świadczy ortografia. Ok. Ale wolał bym, żeby jednak świadczyła, bo jeśli jesteś dorosłą osobą i nie znasz podstawowych zasad ortografii można zakładać, że nie wszystko z Tobą w porządku. 

Widzisz, jako jedyny napisałem Ci co jest Twoim problemem i jako jedyny napiszę Ci jak się go "pozbyć" (Sam chcesz pozbyć się swojego problemu). 
Poniższy link powinien pomóc:
http://sjp.pwn.pl/

Jeżeli zrozumiałeś (chociaż trochę) przekaz zawarty w MOJEJ wypowiedzi to już wiesz, że Twój problem jest rozwiązany i teraz więcej czasu poświęcisz na czytanie i studiowanie zacnej lektury jaką jest SJP. Pozdrawiam i życzę miłej nocki. 

Opublikowano

nie wszczynasz kłótni?

widzę że tobie by się za to przydał "słownik języka polskiego" ;)

kłótnia - «ostra wymiana zdań, słów między osobami zdenerwowanymi, mającymi jakieś pretensje do siebie, nie zgadzającymi się pod jakimś względem; sprzeczka, spór»

ps: jedziesz po innych  że nie znają ortografi a sam jesteś nie dokształcony z ojczystego języka. :)

zawsze można zrobić "literówkę" ale nie znać pojęć słów języka ojczystego którym się posługujesz to dopiero dys...

a i nie używaj słów których nie znasz ;p

Opublikowano

nie wszczynasz kłótni?

widzę że tobie by się za to przydał "słownik języka polskiego" ;)

kłótnia - «ostra wymiana zdań, słów między osobami zdenerwowanymi, mającymi jakieś pretensje do siebie, nie zgadzającymi się pod jakimś względem; sprzeczka, spór»

ps: jedziesz po innych  że nie znają ortografi a sam jesteś nie dokształcony z ojczystego języka. :)

zawsze można zrobić "literówkę" ale nie znać pojęć słów języka ojczystego którym się posługujesz to dopiero dys...

a i nie używaj słów których nie znasz ;p

Widzisz. Ty w tym widzisz kłótnie, ja tylko i wyłącznie cały czas staram się rozwiązać  Twój problem, mimo że problem ten powinien zostać rozwiązany znacznie wcześniej np. przez łyżeczkowanie ;)

Teraz zaczynasz mnie irytować, bo pomimo mojej dobrej woli nadal nic nie możesz zrozumieć.

Nie jadę po innych, jadę po Tobie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...