Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer Metin2 na hamachi

Developer Aris

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czytanie ze zrozumieniem nie boli, dla kogo jest poradnik. Mało kto teraz pracuję na Hamahci są VPS'y. Po drugie twój post nic nie wnosi do poradnika. Co ma mój komputer do tutoriala ? Kolejny, który wszędzie wtyka swoje palce ? 

Pozdrawiam Aris. 

Skoncz robić durne tematy. To już było  w c**j czasu temu. Pogrążasz się.

http://www.mpcforum.pl/topic/781782-jak-postawic-serwer-hamachi-na-plikach-by-terenzo/

Sam pracuje na hamachi, ale taki poradnik to idiotyzm jak dla mnie, skoro terenz dał gotowca.

@Nukey

Bo nie masz hamachi

Opublikowano

No to widocznie coś źle robisz, ew zainstaluj Vboxa od nowa lub hamachi.

Wszystko zrobiłem dobrze, i zrobiłem nawet reinstal ale nadal to samo. :x

Opublikowano

nikt Ci nic nie zabroni. Kocham jak ktoś ma bul dupy ^^ 

Jeżeli chcecie coś zmienić/dodać w poradniku zapraszam na PW

" bUl "...

Panu już podziękujemy, wracamy do podstawówki...

Opublikowano

Ohhh.

Spina za spiną, spiną pogania...

Poradnik bardzo ładny, przejrzyście napisany. Wszystko zostało opisane, ss'y linki, nawet głupi błąd. 

Co z tego, że takich poradników było 98412 tysięcy? Jak dla mnie, to te wszystkie hejty to nic innego jak nabijanie postów.

Plusik dla Pana ;)

@Edit.

Mam coś nie tak z clientem. Po zalogowaniu(przy wyborze postaci), klikam aby stworzyć nową postać i bum, czarny ekran. Gdy korzystam ze zrobionej już postaci, wyrzuca mnie po ukończeniu ładowania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko jak dla mnie wielki + za poradnik 

ale mam mały problem wydaje mi się że wszystko dobrze zrobiłem wszystko mi wyskakuje tak jak na twoich ss-ach ale gdy chce się połączyć wyskakuje mi "błąd podczas łączenia z serwerem" wszystko ładnie działa obok CH1 jest NORM ale mimo to przy próbie zalogowania wyskakuje wspomniany wcześniej błąd. 

Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Wszystko zrobiłem dobrze, i zrobiłem nawet reinstal ale nadal to samo. :x

@Nukey Musisz DOKLADNIE usunac wszystkie pliki virutalboxa tez to mialem i robilem tematy na MPC az udalo mi sie ..

Panel Sterowania > DOdaj/Usun > Usuwasz Virtual Boxa.

Pozniej Start > %appdata% > Usuwasz folder Virtual Box

Pobierasz i instalujesz. ;)

image.png

Specjalista
Opublikowano

Po kliknieciu Start wyskakuje mi taki błąd   http://screenshooter.net/6853798/tumgmdy

* instalowałem program już trzy razy za każdym razem jest takie coś:/

Był jakiś temat na ten temat,poszukaj.

Nukey spróbuj zaktualizować sterowniki hamachi vb.

@top temat taki sobie,lecz było tego od zajebania i jeszcze trochę :D

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Powiem jedno: Z*********e opisane oraz zajebiście motywowo!

Do podpiecia niech pójdzie! :P

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

1197314143487041210448.jpg

3433514143487041210448.jpg

Wymienił bym tysiące innych, z aktywnymi grafikami, a na filmach ludzie jeszcze bardziej uczą się czegoś robić bo widzą kto jak to robi krok po kroku. Moim zdaniem temat do kosza, pizdyliard już ich było, jeżeli ktoś sie nie nauczył z tych pizdyliardów tutoriali do teraz to już się nie nauczy. Totalny bezsens, bo i tak czy siak ci co nie umieją, na 100% nie nauczą się z tego poradnika.

Pozdrawiam.

D2Pq2tR.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pisze tutaj ponieważ korzystam z klienta oraz tych plików przy tworzeniu serwera.

Mianowicie po wypakowaniu klienta antywirus wywala mi ostrzeżenie przed wirusem po czym automatycznie go wywala.

Nie wiem jak to jest robione że w jednym kliencie nic nie pokazuje a w drugim jak wywali to aż czerwono od komunikatów na ekranie.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A jak do tego się zalogować bo jak wpisuje root metineth to wyskakuje "nieprawidłowe hasło"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...