Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o rady - jestem nowy

Peron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w nagłówku jestem nowy w grze i potrzebuje trochę pomocy. Z góry piszę, że przeczytałem wasze poradniki dla nowych graczy i przydały mi się, ale potrzebuje bardziej dokładnego i bardziej rozbudowanego poradnika dla mnie. Gram Łucznikiem, mam lvl 6 i robię te wszystkie misje i Dungeony(jestem po zrobieniu tego od 5 lvla z tym Minotaurem), ale średnio ogarniam grę. Grałem w wiele gier MMO i wiadomo trzeba ogarnąć rynek własne spoty itp itd. i tu też będę musiał wszystko od nowa ogarnąć. Nie chciałbym np sprzedać jakiegoś dobrego itemu do sklepu przypadkiem :D Na tym lvlu nie zastanawiać się nad tymi rzeczami tylko przejść to pierwsze miasto i wbić 9 lvl? Jaki jest podział itemów? Jak np w Diablo są zwykłe, zielone takie i tamte, albo w MuOnline są zwykłe, ACC, socket i EXE to tu jakie są? I czy mógłby ktoś zrobić taką jakby solucję co robić na tym low lvlu? Jak ogarnąć wszystko? Bo na razie gram jak dziecko we mgle, nie wiem o co chodzi tylko wykonuje questy z 1 miasta.

Jeszcze jedno szukam polskiej gildii gdzie mógłbym nauczyć się grać, poza tym samemu w grze MMO to trochę jednak lipa :P

Dzięki za każdą odpowiedź, pozdrawiam

Opublikowano

http://dnsea.wikia.com/wiki/Rarity tutaj masz mniej wiecej opisane to jakiego poziomu masz itemki :) 

exp exp exp xD to jest ważne aby wbic lvl :) najważniejsze q to są te z przydomkiem ''specjalizacja''. Te q musisz zrobić by móc wybrać klase. Reszta już zależy od Ciebie ;p  z niektórych  q faktycznie masz sporo expa ale nie z każdych ; ) 

co do polskiej gildii to nie pomoge bo nie gram na oficjalnym serwerze. Podstaw nauczyłam się na SeaDN aczkolwiek reszty już na privach < jest to dobre źródło ponieważ tam  możesz skupić się na ważniejszych rzeczach niż tylko exp xD

12ss.jpg

'' Co ja mam zrobić? nie lubię ludzi, wiem o co chodzi

Nie lubię godzić się na coś co mi nie podchodzi ''

Fokusmok - Super Saiyan

Opublikowano

A co do skilli to jak mam te dwa "drzewka" u Archera niebieskie - to chyba pod Łucznika i żółte - te chyba pod Akrobate to tylko jedno z tych drzewek rozwijać?

Opublikowano

Grasz łucznikiem tak? W dragon nescie nie ma jako takich spotów bo to tzw Dungeon Runner. Jeśli grasz sam to za każdym razem masz dungeon z taka samą ilością mobków itp(zmiany zachodzą jeśli zmienisz poziom trudności od Easy do Abyss). Archer dzieli się na dwie podklasy : Sharpshooter i Acrobat. Sharpshooter to postać wg. mnie lepsza pod względem PvE- duże dmg, debuffy, buffy na crit itp, oraz z*******y DPS. Acrobaci to klasa dominująca PvP chociaż w PvE też dają sobie radę, lecz dużo zależy jakie masz party. Sharpshooterem się wkręcisz prawie w każde party a acrobatą niezabardzo :). Ogólnie to do 60 lvla robisz non stop questy questy questy i dungeony. Jak wbijesz 60 lvl dopiero zacznij rozglądać się za eq( chociaż jak na dzień dzisiejszy lepiej poczekać aż wprowadzą na Europe 70 lvl cap.) Nie sprzedaje się z reguły pomarańczowych itemków fioletowych oraz bordowych ( epic, unique, legendary). Eq pozyskujesz jak wszedzie z Trading House lub farmiąc materiały na craft z Nestów ( PKN, TKN, SDN,EDN, DDN). Dropią także heraldry ( takie płytki), zostawia się tylko Pomarańczowe bo niebieskie są bezużyteczne. Myślę że napisałem o wszystkim. Jak coś to feel free to ask :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak gram łucznikiem i już wybrałem klasę - Sharpshooter :) Gram razem z kolegą - robimy razem Dungeony na poziomie Hard. Czasami jak potrzebuje pomocy z misją(np tą z Abyss) to pomagają mi koledzy z gildii, ale tak staram się expić sam lub z kolegą - raczej nie szukam taxi. A jeszcze jak wybrałem klasę i jest zakładka Archer i Sharpshooter to przy obydwóch są właśnie te "drzewka" żółte i niebieskie - maxować tylko niebieskie? I jak dodawać punkty? Starczy na wszystkie skille na maxa?

Opublikowano

Żółte umiejętności to umiejętności pasywne lub aktywowane sytuacyjnie a niebieskie to umiejętności aktywne.

Umiejętności pasywne to takie ktorych albo nie mozesz uzyc, ale daja ci one jakiś bonus na stałe (coś jak punkty statystyk w Metinie czy tak masterki w LoLu :D), albo takie, ktore mozesz uzyc w okreslonej sytuacji - np. będąc w powitrzu, lub leżąc na ziemi, ew. celując w powalonego/ zestunowanego wroga. 

Nie zapominaj o maksuwaniu umiejetności Tumble ( nie pamietam nazwy na archerze), która jest absolutną podstawą, a dzięki niej wciskając klawisz ruchu W, A, S lub D w polączeniu z shiftem twoja postać zrobic unik w wybranym kierunku.

Umiejętności niebieskie to takie, które zazwyczaj nie mają wymagań aby je uruchomić.

Wybierając Sharpshootera dalej masz 2 opcje do ostatecznego rozwoju postaci: Sniper - łucnzik zadający obrażenia fizyczne, małe pole rażenia ale ogromny zasięg i obrażenia lub Warden/art czyli łucznik zadający obrażenia magiczne na srednim obszarze z sredniego dystansu.

Wybierając jedną ze ścieżek staraj się najbardziej inwestować w umiejętności poprawiające odpowiednie statystki (obrazenia magiczne/fizyczne/zwiekszony zasieg etc.) jak i odpowiednie umiejetnosci bojowe (z przelicznikiem od obrazen magicznych lub fizycznych). Drugim waznym aspektem jest ekwipunek - zrobiony pod obrazenia magiczne bedzie wielka lipą dla Snipera i na odwrót.

I oczywiscie nie starczy Ci pkt. na wszystkie skille na max. Ba nie starczy nawet na polowe wiec musisz dobrze przemyslec, ktory skill odpowiada twojemu stylowi gry a ktory nie.

Jezeli nie chcesz maksowac danego skilla to podpowiem ze na poziomach 6, 11 i 16 umiejetnosci zyskuja najwieksze przyrosty wiec np. glupota jest zostawic skill na poziomie 5 czy 7, bo na 6 jego potencjal wzrasta najbardziej optymalnie w stosunku do innych.

Drzewko skilli to bardzo trudny orzech do zgryzienia, na szczęście z ratunkiem przybywaja kalkulatory umiejetnosci, gotowe wzory zoptymalizowane pod PvP, PvE czy hybryde i po kazdym rozwinieciu profesji (na poziomach 15 i 45) zwoj zerujacy calkowicie wszystkie drzewka umiejetnosci i zwracajacy wszystkie wydane punkty. mozna go tez kupic w IS ale to wydatek ponad 40 zł. Polecam po zakonczeniu misji specjalizacji na 15 lvlu nie odbierac nagrody od Irine (ta panienka z miniowka do polowy posladka, bez majtek :P bo daje ona wlasnie taki zwoj, ktory znika po 7miu dniach. Nie odbierajac go od NPC nie ma terminu waznosci ;)

sygna.png

Opublikowano

Słyszałem też, że na 40 lvlu statystyki się resetują i mozna dodawać od nowa, jesli tak to na razie maxuje co sie da. A co do 2 klas ostatnich to kto waszym zdaniem lepszy Sniper czy Warden? Jestem trochę bliżej Wardena, bo zawsze grałem postaciami fizycznymi(w różnych grach), teraz zagrałbym ulubioną klasą z dodatkiem magii - marzenie :D Ale Sniper to byłoby to co zawsze czyli też ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...