Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obecna sytuacja na PL ?

AsPolWSH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Globala polskiego odradzam , lepiej zagrać na : 

• Ravi s2 
  • Metin2.sg 

na pl'u gra już 2x mniej graczy ... wszystko widać zresztą sam się przekonaj ! :) .

Dokładnie już lepiej zagrać na Metin2.sg lub Ravia s2  

Opublikowano

Widzę, że temat aktywny to się wypowiem jeszcze raz. Według mnie nie ma co tak bardzo trzymać się opinii innych ludzi, bo każdy ma inne zdanie co do danej sytuacji. W Metina gram od 2009 roku, w sumie teraz to nie gram ale jestem w temacie i czasami wbiję porównać co i jak się zmieniło. Podsumuję to, że przed fuzją serwerów była masakra, teraz jest lepiej - głównie to mówię o TBD, bo tam zacząć grę to chyba najlepszy wariant. Ostatnio trochę aktywniej na tym serwerze grałem w wakacje przez jakiś tydzień, bo mnie tak ochota naszła i moje odczucia nie są złe. Jak chcesz pograć to graj, zawsze granie na dłuższą metę jest rozpocząć na globalu, niż na jakimś privie - moim zdaniem.

Opublikowano

Lepiej grać na prviwach tu łatwiej sprzedasz konto i masz w czym wybierać bo global schodzi na psy już i dodatkowo yang w IS ... Zagraj sobie na priwku jakimś :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak ja widzę te komentarze w stylu nie zaczynaj bo bez $ nic nie ugrasz.. LUDZIE ogarnijcie się trochę. Z autopsji wiem, że teraz na PL jest bardzo łątwo o eq 5b. Trochę poświęcić  czasu w zupełności wystarczy.. BTW. Dziwi mnie fakt że ludzie mówią że na PLu mało osób gra... Polecam wejść wieczorem i pójść na jakąś zadymę pod DT lub gdziekolwiek i od razu zobaczycie masę ludzi. A ludzie którzy osiągneli max 70lvl twierdzą że nudy.. Jeśli stoicie w m1 to fakt- nudno.  Oczywiście osób jest mniej niż kiedyś jednak bez przesady- jeśli każdy pomyśli że mało osób to nie gram to kto ma grać? Dat logic -,-

Opublikowano

Jak ja widzę te komentarze w stylu nie zaczynaj bo bez $ nic nie ugrasz.. LUDZIE ogarnijcie się trochę. Z autopsji wiem, że teraz na PL jest bardzo łątwo o eq 5b. Trochę poświęcić  czasu w zupełności wystarczy.. BTW. Dziwi mnie fakt że ludzie mówią że na PLu mało osób gra... Polecam wejść wieczorem i pójść na jakąś zadymę pod DT lub gdziekolwiek i od razu zobaczycie masę ludzi. A ludzie którzy osiągneli max 70lvl twierdzą że nudy.. Jeśli stoicie w m1 to fakt- nudno.  Oczywiście osób jest mniej niż kiedyś jednak bez przesady- jeśli każdy pomyśli że mało osób to nie gram to kto ma grać? Dat logic -,-

Mi się jednak wydaje że bardzo ciężko jest w tych czasach zaczynać. Dlaczego? Ciągle będę podawał ten jeden argument, w tych czasach musimy poświęcić dużo więcej czasu na zarobek niż kiedyś. Pokaże to na prostym przykładzie

kiedyś aura kosztowała 1-2kk wydropiliśmy 5/4 sztuki i mogłeś mieć fms+9+pewnie jeszcze jakąś zbrojke. Teraz wydrop 5 aur i kup za nie dobrego jak na te czasy fms (kiedyś śr28 to był wyczyn teraz takie śr to są do mixu) i jakąś zbrojke w miare dobrą. Tego zadania się nie da wykonać. A jeśli ktoś chce zaczynać grać na pl to najlepiej wbić na jakiegoś hard priva, zrobić dobre eq i zamienić na pl. Od całkowitego zera według mnie nie ma co grać. Pozdrawiam

Opublikowano

Gówno widzieliście , gówno słyszeliście to się nie wypowiadać... Na sg o wiele więcej ludzi i lepsza atmosferka, ludzie tam są bardziej pomocni i dogadasz się nawet podstawowym angielskim A2/B1 ... więc wiecie.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na pl-u nie warta juz :( Polecam privy zwłaszcza MakimiMT2 serwer świeży gacze coraz to nowsi dochodzą super GM i zarząd POLeCAM serwer Typowy hard prawie jak pl za najlepszych czasów czyli przed fuzją. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...