Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obecna sytuacja na PL ?

AsPolWSH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie , jak obecnie wygląda sytuacja na Polskim metinie.

NIe grałem długo i teraz nie wiem czy warto zagrać na PL czy grać na privach .

Opublikowano

Lepiej zagraj sobie na Ravias2 lub ascarial, jesli oczekujesz harda. Pl'a nie polecam coraz wiecej razy sami sobie strzelaja w kostke(ogolnie). Ostatnio znajomy mi napisal, ze dostal bana za uzywanie speed hacka a mial duze potki :D

Opublikowano

Metin2.pl jeśli chcesz zaczynać to jedynie na TBD, ale i tak aby mieć dobry start to musisz kupić Yang na allegro. Jeśli chodzi o priv to polecam ravia s2, ludzi gra bardzo dużo, ale atmosfera średnia.

Opublikowano

Ja odradzam grać na ravii s2 - administracja ma serwer gdzieś :) Tak jak na s1, masa botów, a sam przez 2 tygodnie bocenia na kilku kontach, dostałem bana na jednym. Moim zdaniem możesz spróbować grać na metin2.pl a dokładniej na serwerze TBD.

Opublikowano

Ja bym Ci polecił poszukać dobrego harda np. balmorka, ewentualnie zagraniczne wersje metina. Na polskim globalu nie ma sensu grać, zwłaszcza że bez żadnego wkładu $ ciężko jest zaczynać gre.

Opublikowano

Jezeli szukacie Harda to najlepsze rozwiazanie zostać na globalu, lecz nie polskim a SG, za okolo tydzien będzie GRA po polsku wiec nie bedziecie musieli sie meczyc z angielskim slownikiem, a SG jest na tyle dobry ze cały IS zdobywamy w grze lub od innych graczy z normalnego sklepiku czego nie ma na PLu. wraz z wprowadzeniem polskiego klienta na 100% populacja się podwoi a potem będzie tylko lepiej więc, czemu nie robic postaci juz teraz i zbierac itemki dla nowych i szybko zarabiac ??

76561198013232167.png

Opublikowano

odradzam ravie i PL to nie ma już przyszłości ewentualnie TBD :)

Odradzasz PL'a a polecasz TBD, glupota z Twojej strony.... WTF

Jezeli szukacie Harda to najlepsze rozwiazanie zostać na globalu, lecz nie polskim a SG, za okolo tydzien będzie GRA po polsku wiec nie bedziecie musieli sie meczyc z angielskim slownikiem, a SG jest na tyle dobry ze cały IS zdobywamy w grze lub od innych graczy z normalnego sklepiku czego nie ma na PLu. wraz z wprowadzeniem polskiego klienta na 100% populacja się podwoi a potem będzie tylko lepiej więc, czemu nie robic postaci juz teraz i zbierac itemki dla nowych i szybko zarabiac ??

Client bedzie spolszczony a questy? Questy sa tylko i wylacznie po stronie servera. Ja nie mam problemu z angielskim wiec zrozumienie questa to nie problem tymbardziej questy na polskich hardach sa takie same jak na zagranicznych( mozna sie domyslec conieco, mowa o osobach znajacych jezyk angielski w poziomie podstawowym ).

Opublikowano

Wiadomo, że nigdy nie będzie jak w tym przykładowo 2009 roku ale na serwerze TBD tragedii nie ma. Zagraj, może ci sie spodoba.

Opublikowano

Różnica pomiędzy TBD a innymi serwerami pl według mnie jest taka że tbd może choć troche przypominać starego metina tzn. jest wiele sposobów na zarobek, jedna aura może dać nam naprawde coś ciekawego a nie tak jak na innych serwerach że potrzebujesz 10 takich ku żeby mieć cokolwiek.

Opublikowano

Odradzasz PL'a a polecasz TBD, glupota z Twojej strony.... WTF

Client bedzie spolszczony a questy? Questy sa tylko i wylacznie po stronie servera. Ja nie mam problemu z angielskim wiec zrozumienie questa to nie problem tymbardziej questy na polskich hardach sa takie same jak na zagranicznych( mozna sie domyslec conieco, mowa o osobach znajacych jezyk angielski w poziomie podstawowym ).

Questy również będą spolszczone, ponieważ będzie to oficjalne spolszczenie wydane przez administrację SG.

Nie sądzę jednak aby była to kwestia tygodnia. Najbardziej optymistyczny termin to końcówka października ;)

Opublikowano

Na pewno nie zdecydowałbym się grać na PL'u od nowa. Klimat PL'a już dawno przestał przypominać zabawę. Jak masz czas (dużo) i pieniądze - może i warto, jednak dużo więcej zabawy jest teraz na privach. Z globali polecam Ci metin2.sg, który jest naprawdę warty sprawdzenia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...